Niğde Ülkü Ocakları tarafından Diriliş Şöleni  düzenlendi.  Tam  adı gibi şölen havasında gecen gecede  Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçılarından Atilla Yılmaz, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan sahne alarak alanda bulunan on binleri coşturdu.

Haber: Selim GÖKEL

Video-Foto: Fatih ÖZATA

Video Kurgu: Basayev

ÜÇ BÖLÜM VİDEO VE FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA

 

Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığının düzenlediği Diriliş Şölenine katılımın yoğun olması dikkat çekti. Kapalı tribün ve saha içini dolduran Ülkücüler, gönül verdikleri   sanatçıların sahne alması ile coştu.

Etkinliğe MHP Niğde Milletvekili adayları Vedat Bayram, Dr. Murat Işıklı ve Mimar Hakan Er  ile birlikte, il başkanı Ali Güngör,  MYK üyesi Hikmet Bekil, kendisi de bir Niğdeli olan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz,  İlçe, Belde Başkanları, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, Parti yöneticileri ve binlerce ülkücü katıldı.



Son yılların en kalabalık ve coşkulu etkinliğine imza atan Niğde Ülkü Ocaklarının bu dinamik  etkinliği , Niğde’nin en büyük sivil toplum teşkilatının Ülkü Ocakları olduğunu gösterdi.  Seçim öncesi yapılan ve katılımın çoğunluğunu, gençlerin oluşturduğu bu etkinlik, önümüzdeki seçimlerde MHP’nin  Niğde’de hangi konumda olduğunu da göstermek açısından önemliydi.  Alanda yüzler gülüyor ve heyecan vardı.

 

Sanatçıların söyledikleri parçalar ile coşan etkinliğin bizce tek eksiği,  Türk Bayrağı var. MHP Bayrağı var,  ancak alanda Ülkücülerin “En Büyük Bozkurt” olarak tabir ettikleri  Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri  unutulmuştu.  Ama  unutulmayan bir şey vardı, oda  Ege Üniversitesinde PKK’lılar tarafından şehit edilen  Ülkücü Fırat Çakıroğlu’ idi.

Şölen, saygı duruşu, istiklal marşımızın söylenmesi  ve ardından  Niğde Ülkü Ocaklarına ait müzik grubu kısa bir müzik dinletisi yaptı.  7 Yaşında bir kız çocuğunun okuduğu  İstiklal Marşımızın on kıtası stadyumda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı. 

BİZİ KİMSE SINAMAYA KALKMASIN!

Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Haydar Şentürk  ilk konuşmayı yaptı.   Ülkü Ocakları Niğde Şube Başkanı Hakan Haydar Şentürk;  Yüce yaratan bize diyor ki “ benlik şeytandandır, ben olmanın zamanı değil biz olmanın zamanıdır. Eğer biz bir olursak millet oluruz, eğer biz bir olursak devlet oluruz, eğer biz bir olursak turan oluruz, eğer biz,  biz olursak memleket oluruz.”

Türk İslam davasına gönül verenler olarak, zor bizim işimiz imkansız zaman alır diyen hareketin  neferleriyiz. Bize zor yoktur imkansızları başarmak zorundayız.  Biz zora talip, çileye talip bir hareketin neferleriyiz. Biz ülkü ocakları olarak bu davanın çilesini çekmiş, bu davaya hizmetten hiç ödün vermemiş. Siz değerli büyüklerimizden beklentilerimiz, ülkemiz ve milletimizin geleceği için birlik ve beraberlik sağlanmalıdır, milliyetçi ülkücü hareketin meydanlara tek yumruk, tek vücut, tek ses olarak çıkmasıdır.

Artık nefislerimizi ayaklar altına alalım, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şeytanları aramıza sokmayalım. Birbirimize o kadar sıkı sarılalım ki, dosta güven düşmana korku salalım. Devletimizin ve milletimizin içinde bulunduğu süreç son derece sıkıntılı, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü tehlikededir. Türk milletinin artık milliyetçi iktidara ihtiyacı vardır. Memleketin bu sıkıntılı sürecini ancak ve ancak omuz omuza, yürek yüreğe, sırt sırta hep beraber mücadele ederek üstesinden gelebilir ve tek başına iktidar olabiliriz.

Biz bu ülkenin dertleriyle dertleşen, dertleriyle çözüm arayan milliyetçi, ülkücü gençleriyiz. Son dönemde yaşanan tehditler bizi yıldıramaz, Elhamdülillah memleketi üç, beş çakala bırakmayacak kadar kudretliyiz. Ölümü düğün görecek kadar cesaretli, yaradan dan başkasına boyun eğmeyecek kadar da imanlıyız. Gerekirse tarihi tekerrür ettirir, Çin’e setler kurduran Kürşad, Avrupa’ya diz çöktüren Atilla, İstanbul surlarında Fatih Sultan Mehmet oluruz. Bizi kimse sınamaya kalkmasın!”dedi.

7 HAZİRANDA TÜRK MİLLİYETÇİLERİ YENİ BİR SAYFA AÇMAYA HAZIR

Plaket verme töreninde kısa bir konuşma yapan MHP Niğde Milletvekili Adayı   Vedat Bayram;  Analar kurt doğururdu, hilkat insan çamurunu destanlarla yoğurdu.  O yiğitler ki dur dese kalpler durur. Yürü dese dağlar yürürdü. Onlardan kaldı bu toprak biz gezip tozmayalım mı? Yabanlar kıskanır diye destanlar yazmayalım mı?  Dün önemli bir hadiseyle imtihan edilen büyükleriniz ve abileriniz  80 öncesi ciddi bir sınav vermiş ve bedeller ödenmiştir.  O zaman aziz milletimizin kendilerine verdiği görev 80 ihtilali sonunda planlanmış ve görev yapan arkadaşlarımız bu huzur rahatlığı köşelerinde beklemektedirler. Mamafih  Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir türlü sonu gelmemektedir. Dün komünizm  tehlikesine karşı yiğitçe mücadele  veren ülkücüler. Bugün Türkiye’nin bölünmesi  gibi ciddi tehlike karşısında da yine aynı tavır ve yiğitçe mücadeleye hazırdır. Bugün muhtelif sıkıntılarla karşılaşan Türk Milleti ve Niğdeliler her şeye tahammül edebilirler. Bunların içinde Üniversite mezunu çocuklarımızın iş bulamayışı, eğitim problemleri  vesaire, vesaire…. Ancak Türk Milliyetçilerinin kırmızı çizgileri olan, yüzümüzü kızartan,  bölünme tehlikesi olunca,  genç ülkücüler, genç kardeşlerim.  Yiğit bozkurtlar siz bunları önlemek için en önemli ana dinamiksiniz, Türk Milleti sizden beklemektedir. Dün ağabeylerinizin karşılaştığı sınav, şimdi ikinci defa sizi bu imtihana çağırmakta. Mamafih Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in de söylediği gibi sakin, bu bölünmeye karşı  tavırlı ama sokağa inmeden.  Adı geçen hareketi gayet ciddi bir şekilde takip ediyor ve bu bölünmeye ortak olan iktidarı reddediyor.  Önümüzdeki günlerde 7 Haziran itibarıyla Türk Milleti bu defteri kapamaya ve Türk Milliyetçileri ile yeni bir sayfa açmaya hazırdır”dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI BİZLERE ŞAHSİYET KAZANDIRMIŞTIR

Ülkü Ocakları Genel Başkanı  hemşerimiz  Olcay Kılavuz alkışlar ve sloganlar altında geldiği kürsüden yaptığı konuşmada;  Ülkü ocakları olarak bugün çok önemli bir günü idrak etmekteyiz. Malumunuz olduğu üzere Ruhi Kılıçkıran dan başlayan  4 ocak 1968’de şahadete eren ağabeyimizle başlayan şehitler kervanımız 20 şubat 2015 tarihinde son şehidimiz Fırat Çakıroğluyla son bulmuştur. Ama bugün özel bir gündür. 1 mayıs 1982 tarihinde Malatya’lı Doğan şehirli şehidimiz Cengiz Baktemur ağabeyimizin şahadete eriştiği gündür. Kendisini ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetler ve saygıyla anıyoruz. 

Çok kıymetli dava arkadaşlarım ülkü ocakları rahmetli Başbuğ’umuzun gençleridir. Ülkü ocakları bünyesinde yetişen ağabeylerimiz, kardeşlerimiz sebebiyle Türk milleti her zaman güçlü olmuş, kuvvetli olmuş, kudretli olmuştur.

Ülkücü beşikten mezara kadar adam gibi yaşayandır. Hiçbir şekilde dünyalık menfaat karşısında eğilmeden, kırılmadan, bükülmeden hedefe giderken yayında gerilmiş ok misali hedefe saplanır. Şu yalana dünyanın, şu fani dünyanın asla ve kat a beyhude işlerine dalmaz ve ömrünü dolu dolu bir şekilde geçirir. Hareketimizin kurucusu rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendi bu hareketi büyük dava adamlarıyla, fikir adamlarıyla kurdu. Kendisi gerçek dünyada biz ise bugün yalan dünyadayız. Onun için rahmetli Başbuğumuzun bırakmış olduğu emanete hiçbir arkadaşım, hiçbir kardeşim leke getirmeden bir pınar gözündeki berraklık gibi tertemiz bir şekilde, sade bir şekilde yaşantısını ortaya koyacak. Bu çivisi çıkmış alemin içerisinde adamlığınızı haykıracaksınız, ahlakınızı haykıracaksınız, beyefendiliğinizi, helali haramı ayırt etmeyi haykıracaksınız.

 

Vazifeli milletin vazifeli mensuplarıyız. Ülkücüler, Türk gençliği, Türk milliyetçileri olarak hepimiz varımızla, yoğumuzla milletimizin bekasını kurtarmak için mücadelemizi devam ettirmeliyiz. Ülkü Ocaklarında şimdiye kadar bulunduğum dönem içerisinde hep imanlı gençler yetişmiştir. İhlaslı, yiğit Türkler yetişmiştir. Bize de, şahsıma da Olcay Kılavuz olarak davamıza en büyük sebep olan ülkü ocaklarıdır. Ülkü ocakları bize şahsiyet kazandırmıştır. Ülkü ocakları bize itibar kazandırmıştır. Ülkü ocakları bize saygınlık kazandırmıştır. Her şeyimizi  ülkü ocaklarından öğrenmişiz  onun için siz kıymetli dava arkadaşlarımın ülkü ocaklarına sorumluluğunuzu iyi bir şekilde yerine getireceksiniz”  diyerek konuşmasının devamında   AKP İktidarını sert bir dille eleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından,  Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçılarından Atilla Yıldız, Ali Kınık ve Mustafa Yıldızdoğan, birbirinden güzel parçalarını seslendirerek alanda bulunanları coşturdu.

 


 




http://www.borhaber.net/siyaset/nigde-ulku-ocaklarindan-mustesem-mesaj-h16603.html

Posted by Bor Haber on 2 Mayıs 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim