Niğde Ülkü Ocaklarına Yunus Kızıl atandı. Geçtiğimiz gün Niğde Ülkü Ocakları binasında yapılan devir teslim töreni yapıldı.

 

Niğde Ülkü Ocaklarına,  Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından atama yapıldı. Eğitimci Yunus Kızıl Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığına getirildi.

 

Ülkü Ocaklarının Niğde’deki binasında yapılan törende. Yunus Kızıl Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağını öperek teslim aldı.

 

Törende kısa bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Kızıl ; Bu güne kadar hizmetlerinden dolayı eski ocak başkanlarıma teşekkür ederim. Yıllardır hizmet etmekle şeref duyduğum ülkücülük davasına,  Allah’ın izniyle, şimdi bu görevde hizmet  edeceğim. Ülkücülük atacağı her adımda, yapacağı her işte Cenab-ı Allah’ın rızasını gözetmek demektir. Şuurlu, eğitimli ve disiplinli şekilde Allah rızası gözeterek, Millet sevdasını düşünerek davamıza hizmet etmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

 

  Yunus KIZIL Kimdir?

 

07/06/1980 yılında Tarsus’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Tarsus’ta tamamladı.1998 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesine girdi ve 2002 yılında Fen Bilimleri Öğretmeni olarak mezun oldu. Üniversite yıllarında yurt ve fakülte öğrenci temsilciliklerinde bulundu. 2001 yılında çıkan öğrenci kulüpleri yasası ile Ondokuzmayıs Üniversitesinde Türk Dünyası Araştırmaları Kulübünü kurdu ve bu kulübe kurucu başkanlık yaptı. Üniversite yıllarında Dokuz Tuğ adlı derginin çıkarılmasında görev aldı ve bu dergi için çeşitli yazılar kaleme aldı. Üniversite yıllarında Tarsus Kent Meclisi Gençlik Komisyonu çalışmalarına katıldı. Bu süre içerisinde Tarsus Ülkü Ocaklarında teşkilatlarında görev yaptı. 2004 yılında vatani görevini Jandarma Asteğmen rütbesi ile tim komutanı olarak; Hakkâri Çukurca Taktik Jandarma Sınır Alayına bağlı birliklerde tamamladı. Niğde’de yayınlanan yerel bir gazetede mahlas bir isimle köşe yazarlığına başladı. Yazmış olduğu yazılar ülke çapında yayınlanan çeşitli bültenlerde yayınlandı. 2007 yılında kurulan Eğitim 2023 derneği birinci olağan kongresinde yönetim kurulu üyeliğine ardından genel başkan yardımcılığına seçildi. Bu derneğin yayınlarında eğitim makaleleri kaleme aldı. 2007-2009 yılında Niğde Çiftlik Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı.2007–2008 eğitim öğretim yılında Anadolu üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kayıt yaptırdı.2008 yılında Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim Bilimleri alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve “Farklılıkların Yönetiminin Örgüt İklimi Üzerine Etkisi” adlı tez ile 2011 yılında mezun oldu. Bu eğitimi sırasında “Örgüt iklimi ve Kültürü”,“Kriz Yönetimi”, “Kamuda Stratejik Yönetim”, “İşyerinde Mobbing”, “e-Atık”, “Yabancılaşma ve Çatışma Yönetimi” alanlarında çalışmalar yaptı.Halen ülke çapındaki kimi dergi ve sitelerde yazılar kaleme alan Yunus KIZIL Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi Tarafından 24 Şubat 2013 tarihinde İl Başkanı olarak atandı.

 

 

Editör: TE Bilişim