Niğde, son dönemde ulaşım alanında aldığı yatırımlarda altın çağını yaşıyor. Ulaşımda Cumhuriyet tarihinde aldığı yatırımların kat kat fazlasını AK Parti iktidarında kısa zamanda almaya başlayan Niğde’de AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin çaba ve temaslarıyla ciddi yeni yatırımlar da bir bir hayata geçmeye başladı. Ulaşımda yatırım seferberliği başlatan Milletvekillerinin yeni otoyollardan duble yollara ve üç şeritli yollara önemli ulaşım projelerini hayata geçirmek için sarf ettikleri yoğun çaba ve gayretleri meyvesini vermeye devam ediyor.

 

Birçok şehre nasip olmayan dev bir ulaşım yatırımı olan 342 km’lik Ankara-Niğde Otoyolunun müjdesini de geçtiğimiz günlerde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu vermişti. Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi, karayolları alanında yeni yatırımların kazandırılmasının yanı sıra önceki dönemlerde başlanan projelerin de tamamlanması için özel gayretler sergiliyor. Ulaşımdaki yatırım atağından şehirlerarası yol projelerinin yanı sıra Çamardı, Çiftlik, Bor, Altunhisar, Ulukışla ilçeleri de nasibi aldı. Niğde’nin aldığı ulaşım yatırımları konusunda vaatlerle değil projelerle ve rakamlarla konuşan vekiller, ulaşım projeleri ile ilgili bazı bilgileri de kamuoyuyla paylaştı.

 

Niğde-Bor 3 Şeritli Yolunun ihalesi yapıldı

Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi, ulaşımda Niğde’nin prestij açısından kazandığı önemli projelerden biri olan Niğde-Bor Karayolunun üç şeritli hale getirilmesi çalışmalarının geçtiğimiz günlerde tamamlanan ihale süreci ile devam ettiğini ifade ettiler. İhalesi tamamlanarak inşa sürecinin start alması beklenen proje ile Niğde-Bor Karayolunun Derbent Mezarlığından TOKİ Kavşağına olan kısımı üç şerif gidiş, üç şerit geliş olarak trafiğe kazandırılacak. Mart ayı içerisinde karayolları ağına giren 8,1 kilometrelik Niğde-Bor Yolunun daha önce de 4 kilometrelik bir alanı üç şeritli düzenlenerek trafiğe açılmıştı.

 

Melendizlilerin yol çilesi bitecek

Niğde-Çiftlik arasında daha gelişmiş bir yola kavuşulması için uzun yıllardır süren beklenti de AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'nin çabası sonucu mutlu sona ulaşıyor. Melendizlilerin yol çilesini bitirecek proje Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a Niğde ziyaretinde milletvekillerince iletilmişti. Bakanın verdiği talimat doğrultusunda bu yolla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Oldukça önemli bir güzergâh olan Çiftlik-Niğde arası yolun yenilenmesi ile ekonomik açıdan ciddi kazanımların sağlanacağı biliniyor. Edinilen bilgiye göre Çiftlik Yolu proje çalışmaları sorunsuz devam ediyor.

 

Çamardı-Pozantı Yolu tamamlanıyor

Ulaştırma projeleri içinde Çamardı ilçesinin gelişimine büyük katkısı olacak Çamardı-Pozantı karayolu genişletme çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Çamardı ilçesiyle Adana-Pozantı arasındaki yolun asfaltlanması için uzun yıllardır süren beklenti AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'nin çabası sonucu mutlu sona ulaşıyor. Milletvekillerinin, Çamardı-Pozantı arasında oldukça yoğun sirkülasyona sahip olan ancak uzun yıllardır bozuk olarak kullanılan yolun standartlarının geliştirilmesi ve yeniden asfaltlanması için düğmeye basmasıyla, iki etap halinde gelişmiş bir yol yapımını öngören proje hayata geçirilmeye başladı. İlk etapta yolun 22 kilometresi ihale edildi. Bu kısımda dolgu çalışmaları ve hafriyat işlemleri tamamlanıyor. Asfalt mevsimine kadar onarım çalışmaları bitirilen yolun asfaltlanmasıyla çift şeritli kaliteli bir yola kavuşacak olan Çamardılıların yol çilesi böylece sona erecek. Ayrıca yolun kalan 30 kilometresinin de tamamlanacak.

 

Bor-Altunhisar Yolunun makûs talihi değişti

Bir süredir tamamlamadığı için gündemde olan Bor-Altunhisar yolunun makûs talihi değişti. Bor-Altunhisar yolu ile Altunhisar Çiftlik yolunun da Mayıs ayı içerisinde ihalesi tamamlanarak geçtiğimiz ay içerisinde yapım çalışmalarına başlandı. Sıkça kullanılan Ankara-Niğde yolunun önemli bir parçasını teşkil eden Bor-Altunhisar Karayolunun tamamlanması için çalışmaların başlaması bölge insanını da mutlu ederken çok sayıda köy ve kasabanın da güzergahı olan 20 kilometrelik karayolunun yaz aylarında tamamlanacağı ifade edildi. 

 

Ayrıca Kayseri-Niğde Yolunda da Yahyalı Ayrımı ile Çamardı Ayrımı arasında duble yol projesi geçtiğimiz günlerde tamamlanırken 2012 yılında Niğde ilinde 139 Km asfalt kaplama çalışması yapılması hedeflendiğini belirtildi. Proje ve etüt aşamasında olan yatırımlara ilişkin şu bilgiler edinildi: 2 adedi Niğde-Bor, 1 adedi de Ulukışla yolunda olmak üzere 3 adet üst geçit yapılması ihale aşamasında. Kemerhisar-Pozantı Otoyolunun Niğde sınırlarında kalan 12 kilometrelik kesimi de 2012 yılı içerisinde tamamlanarak trafiğe açılacak.

 

Yatırım atağından her ilçe nasibi alıyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı açıklamada ulaşımdaki yatırım atağından şehirlerarası yol projelerinin yanı sıra Çamardı, Çiftlik, Bor, Altunhisar, Ulukışla ilçeleri de nasibi aldığını kaydetti. Kavaklıoğlu şunları söyledi: “İktidar olmanın, icraat makamı olmanın sorumluluğu büyük. Milletimiz yanılmıyor çünkü uçuk vaatlerde bulunanları değil icraat edebileceğine inandığı kişileri iktidara taşıyor. Biz vaat değil icraat makamıyız bu yüzden sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Amme hizmeti görmenin sorumluluğu ve vebali büyük. Milletin parasını çarçur etmeye değil, milleti oyalamaya değil Niğdelinin beklediği hizmetleri gerçekleştirmeye, yeni projeleri art arda hayata geçirmeye geldik. Sorunları çözmek için buradayız. Tabii ki Niğde’nin daha fazla kalkınması ve gelişmesinin temel öncelikleri vardır. Sulamadan alt yapıya, sağlıktan eğitimden ulaşıma gibi önemli alanları öncelik kabul ettik, ciddi yatırımların müjdesini verdik vermeye devam edeceğiz. AK Parti’den önce dünyada kriz yokken Türkiye’de krizler olurdu şimdi dünyada büyük bir kriz varken Türkiye istikrar ve yatırım ülkesi haline geldi. Niğde, hükümetimiz döneminde son yıllarda en büyük yatırımları almıştır, almaya devam edecektir. Niğde eskiden köy gibiydi. 10 yıl öncesi Niğde’ye gelenler bugünkü Niğde ile kıyasladıklarında değişimi görüyorlar. Bizler de yatırımlar yapıp onlarca projeyi art arda hayata geçiriyor Niğde’ye hak ettiği yerlere taşımanın çabasını sarf ediyoruz. Ulaşım alanında da duble yollardan otobana, hızlı trenden, havaalanına önemli projelerimiz var. Büyük önem verdiğimiz havaalanı konusu var. Hedefimizi büyük tuttuk, gerekli adımları atıyoruz Niğde’ye sivil, kargo veya savunma sanayine dayalı bir havaalanı kazandırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tabii ki büyük yatırımlar uzun soluklu bir konu. Sivil olabilir savunma sanayi ağrılıklı olabilir, hemşerilerimize bir müjde verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz”.

 

 









Editör: TE Bilişim