CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, hükümetin uygulamaya koyduğu politika ve projelerde Niğde’nin her zaman göz ardı edildiğini belirterek, “Tarım kenti olan Niğde, tarımla ilgili uygulamaya konulan projelerden mahrum kalıyor. Niğde maalesef her anlamda sahipsizdir” dedi.

HÜKÜMET NİĞDE’YE İLGİSİZ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Niğde’nin özellikle tarım sektöründe yaşadığı sorunlar ve hükümetin bu alanda Niğde’ye olan ilgisizliğinden bahsetti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her seçim döneminde Niğde’nin onlarca vaat aldığını hatırlatarak, ancak hükümet tarafından gereken desteğin Niğde’ye hiçbir zaman verilmediğini vurguladı.

TARIM KENTİ NİĞDE, TARIM PROJELERİNDEN MAHRUM KALIYOR
Niğde’nin Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi’nde kapsam dışına bırakıldığını anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şimdi de Niğde ili tarımla ilgili projede devre dışı kalmıştır. Niğde’nin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Elma, patates, lahana ürünlerde Niğde ilk sıralarda yer almaktadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından sebze ve meyve ticaretinde lojistik altyapı geliştirilmesi için lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılmasıyla ilgili pilot iller içine Niğde alınmamıştır. Soğutma üniteleri, soğuk hava depoları, kurutma, temizleme, ayıklama, paketleme üniteleri ve bunlara ilişkin makine ekipmanlarının alımlarında pilot bölge seçilen illerin içine Niğde de alınmalıdır. Niğde bu anlamda hükümetin uygulamaya koyduğu politikalarda göz ardı edilmektedir ve Niğde bu bağlanma sahipsizdir” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim