Haziran 2011 seçimlerinde partilerinden aday adayı olanları heyecanlı bir bekleyiş sardı.
Ak Parti’den 35 Aday Adayı başvurdu
Milletvekili aday adaylığı için en çok başvuru iktidar partisi Ak Parti’de gerçekleşti. Ak Parti’den yapılan resmi açıklamaya göre 35 Aday Adayı başvuru yaptı. Geçtiğimiz hafta İl Başkanı ve mevcut milletvekillerinin katılmadığı tercih (temayül) yoklaması yapıldı. En fazla oyu 1165 oyla Erdoğan Özegen, 552 oyla Nuri Ayduğan ve 449 oyla Alpaslan Kavaklıoğlu takip etti. (İsimleri ve sonuçları görmek için tıklayınız)
Ankara’ya mülakata katılan adaylar, sivil toplum kuruluşları, anket ve araştırma sonucundan sonra 6 kişiye düşürülerek 11 Nisan’da da Seçim Kuruluna 3 kişilik  liste verilecek.
CHP Ön seçim Yapacak 7 aday adayı var
CHP’de ise Genel Merkezin aldığı kararla Niğde’de aday belirleme yöntemi olarak ön seçim uygulanacak, söz  parti delegesi ve CHP Genel Merkezinde.
CHP’de resmi bir açıklama gelmemesine rağmen öğrendiğimiz kadarı ile 7 aday adayı başvuru yaptı. Bu isimler Ahmet Oğuz Özmen,  Durali Özçelik, Ömer Fethi Gürer, Doğan Şafak, Hacı Avşar, Mümin Akgül, Menekşe Koçbay’dan oluşuyor.
MHP’den 13 Aday Adayı başvurdu
MHP’den Niğde Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan bildirilen resmi rakamlara göre 13 isim var.
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan 13 isim, 11 Nisan tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından açıklanacak ve YSK’ya teslim edilecek olan aday listesini bekliyor. MHP Niğde Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan mevcut Milletvekili Mümin İnan ile Hikmet Bekil, Mahide Yaramış, Ahmet Özbek, Yusuf Aydın, İ.Cezmi Birer, Hüseyin Alınak, Mahmut Eroğlu, Cengiz Gevrekçi, Turhan Kendirli, İbrahim Ballı, Vedat Bayram ve Mustafa Demirci seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, gözlerini 11 Nisan’da netleşecek olan aday listesine çevirdi. 
BBP’den iki aday adayı
BBP’den ilk aday adaylığını açıklayan sitemizde de haberini yaptığımız  H. Hüseyin Gezer oldu. Gezer’in ardından eski İl Başkanı Bünyamin Karataş’ aday adaylığını açıkladı.  BBP’den sitemize gönderilen henüz resmi bir bilgi-haber  yok.

Aday Adayları her yerde...
Bütün Partilerin aday adayları çalışmalarına devam ediyor. Niğde ve Bor İlçesinin reklam panolarında  aday adaylarının afişleri yerini çoktan aldı. İnternet sitelerinde, gazetelerde boy boy aday adayı reklamları yer alıyor. Köylerde, kasabalarda şehir merkezlerinde her an aday adayları ile karşılaşmanız mümkün. Ancak aday adayı olup hiç reklam ve tanıtma çalışması yapmayan aday adayları da var.  
Aday adaylarından ilk seçim bürosunu Ak Parti aday adayı  Dr. Kanat Çayan açtı, Ak parti geçtiğimiz gün ilk seçim bürosunu da Bor Caddesinde hizmete soktu. Aynı cadde üzerinde CHP Aday Adayı Doğan Şafak’ın seçim bürosu da açıldı.
Aday adaylığı döneminde dikkatimizi çeken Ak Parti aday adayı eski milletvekili Erdoğan Özegen’in aday adaylığını açıklamak üzere Niğde’ye gelişi programı oldu. Hayli kalabalık ve miting gibi gerçekleşti.
En dikkat çekici sloganlar Ak Parti il eski Başkanı Yaşar Ataç’ın “ Üç sıfır İnşallah” sloganı ile Eski Milletvekili Erdoğan Özegen’in “Nerede Kalmıştık” sloganı oldu.
Halen Milletvekili olan ve Aday Adaylıklarını açıklayan 3 milletvekili de tanınmış olmanın avantajı ve belki de bu işlerin Ankara’da neticeleneceğini düşündüklerinden fazla ortalıkta görülmemeleri de dikkat çekici oldu.
Şu ana kadar klasik propaganda dönemi yaşanıyor, sıra dışı aday çalışması yada profili görülmüyor. Ankara Altınpark’ta seçim 2011 fuarı açıldı…
Sitemizde siyasetin nabzını 12 Haziran  sonrasına kadar buraya Tıklayarak hissedeceksiniz.
Küçük Not: Niğde’de  Seçim ve Siyaset BORHABER.NET’den takip ediliyor. Sitemizin Mart başındaki aylık trafiği 50 gb. iken sürekli limit artırmak zorunda kaldık. (Bugün) 31 Mart  itibari ile aylık trafiği 170 gb. çıktı. Seçim sonuna kadar 250 gb. yetmeyecek.  Tabi ki maliyetler de artıyor.  Zamanla google analytics istatistiklerimizi yayınlayacağız… Herkese teşekkürler.

Editör: TE Bilişim