CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmada Niğde’nin sorunlarını anlattı. Ömer  Fethi Gürer, “Tam bir yıl önce bugün ben Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmiştim. Bir yıl öncesinde Niğde için verilen sözlerin bugün hangisi gerçekleşti?" diye baktığım zaman ne yazık ki Niğde'ye verilen sözlerin gerçekleşmediğini görüyorum.”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sözlerine şöyle devam etti:“On dört yıldır "Niğde’ye havaalanı yapılacak." deniyor, yapılmıyor. On dört yıldır "Niğde'ye tıp fakültesi açılacak." deniyor, açılmıyor. Yüksek hızlı tren projesinde Niğde'nin adı yok. Akkaya Barajı çevre felaketi olarak devam ediyor. Niğde-Ankara Otoyolu programa alındı ancak uygulamada yok. "Adalet sarayı inşaatı yedi yüz günde bitecek." dendi, yedi bin günde bitemeyeceği anlaşılıyor. Niğde merkezde eski devlet hastanesi harabeye döndü, ne yapılacağı belli değil. Bor Askerî Fabrikası kapanıyor. Niğde Şeker Fabrikası ne yazık ki teknolojisi yenilenmediğinden en çok arıza veren fabrika durumunda ve işçilere kadro verilmediği için kadrosuz işçiler yıllardır umutla bekliyor.

    Ulukışla Devlet Hastanesi aylardır açılamadı. Ulukışla'ya Şekerpınar'dan getirilecek suyun akıbeti belli değil. Yelatan, Kılavuz, Porsuk, Kılan, Çardacık, Burç, Celaller, Bekçili, Mahmatlı köyleri su bekliyor.”

ÜRETİCİ PERİŞAN
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’nin tarım ve hayvancılık konusunda da  geriye götürüldüğünü söyledi. Gürer,“Niğde'de üretici de perişan; elma 10 kuruşa, patates 25 kuruşa, domates 15 kuruşa... Ve kavun da bu yıl tarlada kaldı, ne yazık ki alıcı bulamıyor. Patates için 50 dolarlık bir teşvik bekleniyor. Çiftçide para olmayınca doğal olarak esnaf da perişan.
   
 Niğde Üniversitesi mezunları iş bulamadıkları için kent, işsizlik kentine döndü. Niğde IPARD kapsamına alınmadı. Yani, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi'nden Bursa, Konya, Nevşehir, Aksaray yararlanıyor, Niğde yararlanamıyor. Havza bazlı desteklerde ne yazık ki Niğde'nin adı geçmiyor. Niğde turizmden pay alamadığı gibi, Niğde'de on bin yıllık tarihin gün ışığına çıkması sağlanamadı. Bu bağlamda, Niğde'nin sorunlarıyla ilgili 900'den fazla soru önergesi verdim. Bir kısmına verilen yanıtlarda bölgeye söz olarak gelecek yatırımların gelmeyeceğini de görmekten üzüntü duydum. Şu anda Karanlıkdere, Himmetli, Havuzlu, Halaç, Tepeköy, Asmasız, Koçak, Horoz, Karacaören, Maden, Gedelli, İmrahor, Şeyhömerli, Kolsuz, Bademdere, Eminlik, Elmalı gölet bekliyor. Sulama suyunda sorun var. Ürünlerin pazarlamasında sorun var.

    Niğde nedense sahipsiz il durumuna düşürüldü. Bu bağlamda Hükûmete sesleniyorum: 2017 yılı yatırımlarında Niğde'yi bu kadar kenarda bırakmayın, Niğde'nin sorunlarıyla ilgilenin. “dedi.

CUMHURİYET’E YAPILANLARI ELEŞTİRDİ.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında ülke sorunlarına da değindi. Şöyle konuştu:“ Niğde'nin sorunları çok, saatlerce anlatabilirim ama ülkemiz de sorunlu bir döneme girdi. Giderek daha da anlaşılmaz işler yapılmaya başlandı. "Cumhuriyet" gibi cumhuriyetle yaşıt bir gazeteye yapılan uygulamayı anlaşılır bulmak mümkün değil.

    Bu gidiş iyi bir gidiş değil, bundan bir an önce vazgeçilmeli. Yapılanların anlatılması ve ifadesinde sorunlar yaşanmaya başlandı. FETÖ terör örgütüyle mücadele ediyorum diye Cumhuriyet gazetesiyle mücadele etmeye kalkmak bu ülkenin geleceğine yapılan en büyük ihanettir. Cumhuriyete karşı yapılan davranışı anlaşılır bulmadığımız gibi, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a yapılan saldırıyı da şiddetle, nefretle kınıyoruz. Siyasetçilere uzanan bu el biliniz ki bir gün herkesin kapısını çalar. 

    Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak gerek Cumhuriyete yapılan saldırıda gerek Genel Başkan Yardımcımıza yapılan saldırıda iş birliği içinde, dayanışma içinde ikisine de karşı durmak asli görevimiz olmalı. 

    Ülkemiz darbeler gördü. Bu darbelerde genelde hep sol mağdur oldu. Bugün de yapılan uygulamalardan anlaşılıyor ki yaşanan sürecin faydası getirilip gene sola kesilmek isteniyor. Ülkesini seven, bağımsızlıktan yana olan, devletinin geleceğinin iyi olması yönünde mücadele eden insanları suçlu diye toplum önüne çıkarırsanız bunu kimseye anlatamazsınız. 

    Bu bağlamda, geleceğimizi doğru kılmak adına yapılan uygulamalarda Hükümeti uyarmak istiyorum: Eğer bu  böyle giderse ülke için iyi bir gidiş değil, bunun sonunda hepimiz acı çekeriz. Eğer birinin kapısı çalınıyorsa, biliniz ki sizin de kapınız çalınır. Bu uygulamaları topyekûn gözden geçirmenin yararı var. Nasıl ki 15 Temmuz darbesine birlik ve beraberlik içinde karşı durmayı bilmişsek, yapılan yanlışlara karşı da sesimizi çıkarmak zorundayız. Sesimizi çıkarmazsak biliniz ki bir gün sizin de sesinizi çıkaramaz ederler”. 

 
Editör: TE Bilişim