Cuma günü Niğde Belediye Meclisi’ne getirilen 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Taslağı muhalefetin net duruşu ve iktidar partisinde yaşanan fireler nedeniyle 12-15 ret edildi. MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın “Niğde Rantçılara Teslim Oldu” ifadesine atıfta bulunarak “Niğde Rantçılara Teslim Olmadı” dedi.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN MEDYA

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın talebi üzerine olağanüstü toplanan Niğde Belediye Meclisi’nde tek gündem maddesi olan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Taslağı yoğun tartışmalara neden oldu.

3 siyasi partinin yoğun ilgi gösterdiği, MHP ve CHP’nin İl Başkanlığı düzeyinde temsil edildiği toplantıya 100’e yakın vatandaş katıldı.

Yoklama yapıldıktan sonra 4 Ocak 2013’te gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısının karar özeti okunduktan sonra oylamaya sunularak gündemin diğer maddesi olan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Taslağı üzerinde görüşmelere geçildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bir konuşma yaparak Nazım İmar Planı olmayan tek ilin Niğde olduğunu hatırlattı. Bu planın geçmesi halinde “Tarih Yazılacak” dedi.

Komisyon Hayır Dedi!

Niğde Belediye Meclisi’ne İmar Komisyonundan havale edilen planda CHP-MHP’li üyeler hayır derken, AKP’li Nail Songur da ret verdi. Diğer 2 komisyon üyesinin birisi çekimser, birisi evet oyu vererek, komisyon olarak planı onaylamadıklarını ifade ederek meclise havale ettiler.

Muhalefet Dik Durdu!

Gündem maddesi üzerine ilk sözü alan CHP’li Abudder Zorba konunun uzlaşma içinde olmadığını ve bu maddenin bu şekilde oylanmasının doğru olmayacağını ifade etti.

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ise söz alarak “Sayın Başkan, bize geçtiğimiz meclis toplantısında söz verdiniz. Bu plan taslakların birer örneğini 3 siyasi partiye verecektiniz. Fakat 4 ay geçmesine rağmen bize bunları vermediniz. Sadece Çarşamba günü planı hazırlayanlar tarafından verilen 3 saatlik sunum kadar planı biliyoruz. Bilmediğimiz bir şeye nasıl evet oyu veririz?” dedi.

Daha sonra Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan diğer eleştirileri almaya devam etti.

MHP’li Murat Akkurt yaptığı konuşmada; “Sayın başkan, bize en az 30 oy geçecek dediniz, ama bırakın bu kararın geçmesini bizlere planı bile vermediniz. Ekleme çıkarma yapma şansımız bile olmadı!” diyerek tepki gösterdi.

İktidarla El Ele Değil misiniz?

Daha sonra söz alan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ise yaptığı açıklamada; “Seçimlerde İktidarla el ele dediniz, fakat tarım arazileri şehrin göbeğinde kaldı. Siz bunu hallettiremiyorsunuz sonra, bize oylamamızı istiyorsunuz!” dedi. Bu açıklama üzerine Başkan Akdoğanın  “Burada siyaset yapılmaz” tepkisi üzerine MHP’li Er; “siyaseti nerede nasıl yapacağımı bilirim!” dedi.

Daha sonra söz alan bazı vatandaşlar ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan arasında sözlü tartışma yaşandı.

Oylama da İktidar Partisi Fire Verdi!

Daha sonra oylamaya geçildi. Belediye Başkanı dahil AKP’nin 17, MHP’nin 7, CHP’nin 6 üyesi, 1 de bağımsız üye olmasına rağmen oylamaya AKP’den 2 üye, CHP’den 1 üye meclis toplantısına gelmezken oylamada bağımsız üye dahil toplamda 28 üye hazır bulundu.

CHP’den 5, MHP’den 7, Bağımsız’dan 1, AKP’den 2 kişi hayır oyu kullanırken,

AKP’den 12 kişi evet oyu kullandı.

1 AKP’li Üye ise çekimser kaldı.

Bu sonuçla birlikte Niğde Belediye Meclisi Kent Yapı Firması tarafından 2 yıldır hazırlanan 1 /5000 Ölçekli Nazım İmar Planını kabul etmedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise “Niğde rantçılara teslim oldu” diyerek salonu terk ederken, salonda bulunan meclis üyeleri ve vatandaşlar çıkan kararı alkışladılar.

Niğde Rantçılara Teslim Olmadı!

MHP’li Er, toplantı sonrası açıklama yaparak; “Başkan Niğde rantçılara teslim oldu diyor, iyi de kimin rantçı, kimin rantçı olmadığını bilmek için bu planı bilmek ve incelemek gerekir. Biz bilmediğimiz için rahatlıkla söyleyebiliriz Niğde Rantçılara ve onlar tarafından hazırlanan plana teslim olmadılar. Zaten Niğde Belediye Meclisi de bu karara hayır oyu vererek, gizli hazırlanan plana geçit vermedi.

Bu sonuç iktidar partisi için büyük bir hezimettir. Kendilerinin 17 meclis üyesi olmasına rağmen, sayın başkan kendi meclis üyelerini ikna edememişken, bizleri ikna etme çabaları beyhudedir. Şu kesin olarak anlaşılsın. Niğde Belediyesi’nde MHP’siz hesap olmaz. MHP’siz hesap yapmak isteyenler, vicdanlarına çarpar ve MHP’nin istediği sonucu oylarlar.

 

 

 

Editör: TE Bilişim