Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,  Niğde Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin ve CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan oylarını kullandı. Niğde protokolü oy kullanmaya aileleriyle birlikte geldi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek oyunu 23 Nisan Havacılar Ortaokulunda kullandılar. Ailesiyle birlikte saat 12.00'de okula gelen Vali Şimşek ve Eşi oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada il genelinde seçim güvenliğinin sağlandığını ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.

1279 nolu Sandıkta oy verme işleminin ardından bir açıklama yapan Vali Şimşek, seçimlerin rahat bir şekilde ve güven ortamı içerisinde yapılması için, vatandaşın hür iradesinin sandığa özgürce yansıtılmasını temin amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti.

Vali Şimşek; “ Niğde genelinde 851 sandıkta vatandaşlarımız oylarını kullanıyorlar. Bizlerde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde hiçbir etki altında kalmadan oylarını kullanabilmeleri adına gerekli güvenlik tedbirlerimizi aldık. Bu anlamda yaklaşık 1500 güvenlik gücümüz sandık çevrelerinde görev yapıyor. Diğer taraftan il ve ilçelerde kurulan seçim koordinasyon merkezleri de çalışmalarını sürdürüyor.  Temel amacımız temel hedefimiz vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde oylarını kullanması ve vatandaşımızın hür iradesinin sandıklara en iyi şekilde yansıması. Çok şükür ki şu ana kadar da herhangi bir olay herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. İnanıyorum ki bundan sonra da yaşanmayacaktır. Ben, bu seçimin milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimde görev alan tüm güvenlik güçlerimize ve sandık görevlilerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun Bor Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam hatip lisesi 1009 nolu sandıkta,  Selim Gültekin Kemal Aydoğan İlkokulunda 1037, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor TOKİ Saltuk Mahallesi Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi 1066 nolu sandıkta, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ise Fertek özel eğitim meslek okulu 1125 nolu sandıkta oyunu kullandı.
 
 
  
 
Editör: TE Bilişim