Öz İplik İş Sendikası Niğde Şubesinin olağan genel kurul toplantısı Niğde Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yapılan Genel Kurulda Mehmet Avşar yeniden Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığına seçildi.
Niğde Kültür Merkezinde yapılan olağan gelen kuruluna AK Parti Kayseri milletvekili ve TBMM Başkan vekili Sadık Yakut ve Öz iplik-İş Sendikasının bağlı olduğu Hak-İş Konfederasyonunun Genel Başkanı Salim Uslu, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Genel Merkez Yöneticileri, yanı sıra Öz Orman-İş Sendikası Gelen Başkanı Settar Arslan ve Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, yaptığı konuşmada, geçmişte bu ülkenin çok sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Hükümette kim olursa olsun bizim için önemi yoktur. Bizim için önemli olan insanların iyi yaşaması ülkenin kalkınması konusunda hükümetlerin yaptıklarıdır" dedi.
Uslu, yapılan iyi şeyleri her zaman takdir ettiklerini ve desteklediklerini belirterek " Biz geçmişte, körü körüne her konuya karşı çıkılmasını da gördük. Artık biz iyi olanı takdir ediyor ve destekliyoruz, görüş bildiriyoruz. Katılımcı bir davranış sergiliyoruz. Kimse bize korku senaryoları ile yönetmeye kalkmasın. Bizler doğruyu görecek ve değerlendirecek kadar da akıl sahibiyiz" diye konuştu.
Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç da konuşmasında işyerlerinin çatışma alanı değil, işçi ve işverenlerin birlikte savunması gereken bir gemi olduğunu belirtti.
Yeni bir sendika modelinin dünyanın yeni şartlarından dolayı zorunlu hale geldiğini anlatan Murat İnanç, "Ortaya yeni bir vizyon koymayan sendikalar zaman içinde yok olacaktır. Yeni sendikal modelin olmazsa olmaz şartlarınından birinin de ekonominin yeniden insan ve emek merkezli bir yapıya kavuşturulmasıdır. Hepimiz için gelişmiş ve saygın bir Türkiye'de, saygın bir iş ve saygın bir yaşam hedefine ulaşmak için çalışıyoruz" dedi.
Birko Şirketler gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu'da Sosyal yaşam içerisinde Sendika ve işvereni bir kuşun iki kanadına benzeterek şunları söyledi:
"Her konuda iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. AK Parti hükümeti yaptığı icraatlarla hem işvereni hem işçiyi hem de vatandaşımızı, geçmişten çok daha iyi seviyelere getirmiştir. Bizler 20 yılı aşkın bir görev süresi içerisinde bir çok olumsuzlukları yaşadık. Hiç kimse en küçük bir deyimle, paradaki sıfırları bile atmaya cesaret edemezken hükümetimiz 6 sıfırı birden atarak paramızın seviyesini nerdeyse dolar değerine yükselmiştir."
TBMM Başkan Vekili Sadık Yakutta konuşmasında, Ak Parti hükümetinin bir çok yeniliğe imza atığını belirterek, bu yeniliklerde sendikaların görüşleri de alınıyor. Yaşadığımız ülkemiz hepimiz için çok önemli. Bizler bu ülkenin insanları olarak her konuda insanımızın daha iyi yaşaması için gayret gösteriyoruz.“ dedi.
Mehmet Avşar Yeniden Başkan…
Konuşmaların ardından yapılan genel kurulda Mehmet Avşar yeniden Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube başkanlığına tek liste ile seçildi.
 
Editör: TE Bilişim