1 Kasım 2015 Seçimleri sonuçlandı.  Ak Parti yüzde 51, 85  oy oranı, 327 Milletvekili kazanarak Tek Başına iktidar oldu.

Haber: Selim GÖKEL - Enes Can ÖZMEN

VİDEO BİRAZDAN...

Niğde’de  Ak Parti  mevcut 2 milletvekilliğini korudu. Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen tekrar seçildi. MHP tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de düşüşe geçti ve bir Milletvekilliğini CHP’ye kaptırdı.

Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi Gürer Niğde’nin muhalefetteki tek milletvekili…

Bor ilçesi siyasete damgasını vurdu. Alpaslan Kavaklıoğlu’nun ardından, Ömer Fethi Gürer’de bir Borlu olarak meclise girdi.

Niğde Genelinde :

Ak Parti : 111.760 oy aldı ve oranı % 57,06

CHP ise : 39.867 oy aldı ve oranı % 20,35

MHP ise : 36.567 oy aldı ve oranı % 18,67 oldu.

GÜRER: DESTEKLERİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIM… LAYIK OLACAĞIM…

Çiçeği burnunda Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  muhabirimiz Enes Can Özmen’e yaptığı açıklamada;  Niğdeli hemşerilerime teşekkür ederim bana gösterdikleri ilgiden dolayı. Beni destekleyenlerin desteklerini boşaçıkarmayacağım onlara layık bir milletvekili olacağım. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim onların emekleri bende çok ve onların emeklerine layık olmaya çalışacağım' dedi.

ERGUN; BU SONUCU SAĞDUYULU İNSANLAR SAĞLADI…

Bor İlçesinde Ak Parti’de coşku vardı. Havai fişek atılması ile başlayan kutlamalar Belediye binası önünde devam etti.   Ak Parti binasında sonuçları alan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun partilerle birlikte Parti binasından çıkarak Bor Belediye önüne kadar yürüdüler. Coşku içinde slogan atarak Belediye binası önüne gelen kalabalık gruba İlçe Başkanı Yavuz Ergun bir konuşma yaptı.

Ergun konuşmasında; “Şu ana kadar memleketimizde oynanan oyunlar hamdolsun sona erdi. Bu ülke hepimizin, hepimiz kardeşlik içinde, özgürlük içinde  hep birlikte bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Buradaki bizim memleketimizdeki tüm sağduyulu insanlar bunu sağladı. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ERAT; BU ÜLKEDE AMELİYAT YAPMAK İSTEDİLER, YAPAMADILAR, YAPAMAYACAKLAR

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise yaptığı konuşmada; Bizim 7 Haziranda biraz boynumuz büküktü. Tek başına iktidarı kaybetmiştik. Ama Allah’a şükürler olsun ki bugün yine tek başına iktidara geldik. Seçimden önce ya Suriye olacağız, yada yolumuza devam edeceğiz dedik. Bu ülkede ameliyat yapmak isteyenler yapamadı ve inşallah hiçbir zaman yapamayacaklar. Şimdi seçim dünde kaldı, biz 13 senedir bu ülkeye hizmet ediyoruz. Yarından itibaren, başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ak Parti kadroları olarak bu ülkenin geleceğine hizmet etmeye Bismillah diyerek başlayacağız. Birileri dedi ki “ Hani balkondan konuşanlar nerede” dedi. Biz buradayız. Bu saatte her şey tamam, evimize gidelim, 2 rekat şükür namazı kılalım ve hizmet için geldik yarın yine devam edeceğiz. Biz belediye başkanıyız, Alpaslan Bey Milletvekili oldu, Erdoğan bey milletvekili oldu. Ama bu işin sessiz kahramanları sizlersiniz. Kimisi dua etti, çalıştı, didindi ve bu zafere ulaştık. Bize olgunluk yakışır. Biz gezi olaylarında ve 6-7 Eylül olaylarında bu güzel memleketimizi yakıp yıkanlardan değiliz. Zor günler geçirdik ama zafer bizim oldu. Hepinize teşekkür ediyor ve haklarınızı helal etmenizi istiyorum” dedi.

Daha sonra, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'da Bor ilçesine gelerek kutlamalara katıldı, konuşma yaptı. 

BOR VE NİĞDE’DE HAVAİ FİŞEKLERLE ARAÇ KONVOYLARI İLE KUTLANDI

7 Haziran seçimlerinde 1 milletvekili çıkaran MHP ise 1 Kasım’da milletvekili çıkaramadı. Niğde ve Bor MHP teşkilatlarında hüzün vardı.

Niğde’de seçim sonuçları belli olur olmaz, CHP Parti binası önünde ve Ak Parti binası önünde kutlamalar yapıldı. Burada da havai fişekler atıldı ve araç konvoyları oluştu.

Parti binası önünde Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konuşmalar yaptılar.  

OY'UNU VEREREK OYUN'U BOZANLARA MÜTEŞEKKİRİZ

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise seçim sonrası yaptığı açıklamada: Oy’unu vererek Oyun’u bozan milletimize müteşekkiriz. Bugün günlerden demokrasi, yarın ise istikrar ve huzur... Değerli dava arkadaşlarım kıymetli Niğdeli hemşehrilerim. Geride kalan seçim gününü en güzel şekilde uğurlarken bu süreçte emeği geçen partililerimiz ve hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Sağolun varolun rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

İL BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR…

Emrah Özdemir : Şuan resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti tek başına iktidara geliyor.Bu konuyla ilgili açıklamayı Başbakanımız yapacaktır. Niğde'de şuan bizim 2 milletvekilimiz olduğu görülüyor diğer milletvekilini CHP çıkarttı. Biz Niğde'de 7 Haziran seçimlerine göre oyumuzu %8 yükselttik.Yurt dışından gelen oylarla birlikte vekil sayımız değişe bilir şuan sayımlar yeni yapıldığı için bilemiyoruz.Milletvekilimizi 3-0 olarak alma şansımız var yüksek bir ihtimalle ama yurt dışı oylarının sayımının bitmesi lazım.Buradan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz bizleri tek başına iktidara taşıdılar.Bizlerde bu güvenlerini boşa çıkartmamak için elimizden geleni yapacağız.Niğde'de  biz oyumuzu %8 arttırdık bu da gösteriyor ki vatandaş gerçekten bize güvendi.Bizde 4-5 ay içerisinde bizde kendimizi vatandaşlarımıza anlata bilmişiz demektir.Bu da değildir ki zafer çoşkusu yaşayacak değiliz 7 Haziranda vatandaşımızın bize verdiği mesajı aldık bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmüştük ama kesinlikle 7 Haziranda bir ders çıkarttık. Bütün vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Biz seçim kampanyamızı ses gürültüsü yapmadan sürdürmüştük bunu her zaman dile getirmiştik insanlarımız gürültüye prim vermiyor.Biz vatandaşlarımıza bire bir görüşerek ilgilenerek seçim çalışmamızı yürüttük.Niğde'de en çok ses çıkartanlar en çok oyu kaybedenler oldu. İnşallah buda bundan sonra ki seçim çalışmalarına örnek olur'dedi.


Bor Genelinde Seçim Sonucu; Ak Parti 21.077, MHP ; 7.426, CHP ise 7.388 oy aldı.

Meclise giren partilerden HDP ise Niğde Genelinde yine oyu düşen partilerden oldu. HDP Niğde genelinde 1.883 oy aldı. 


Editör: TE Bilişim