Milli Merkez Niğde İl Yönetim Kurulu yaptığı basın açıklaması ile Cumhurbaşkanı adaylarının CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı.

 

Milli Merkez Niğde İl Yönetimi adına yapılan açıklamada; Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, CHP ve MHP Genel Başkanları milletimizin önüne, Atatürk’ün Çankaya’sına yaraşır bir aday çıkarmayarak, milletimizi hayal kırıklığına uğratmışlardır.

 

Milli Merkez olarak CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nu kabul etmiyoruz.

 

Milli Merkez Yürütme Kurulu 16.06.2014 tarihli basın bildirisiyle açıklandığı üzere, Milli Merkez olarak tüm milli güçlerin mutabık kalacağı, kamuoyunda geniş kabul görecek bir adayın belirlenmesi hususunda diğer demokratik kitle örgütleriyle birlikte çalışmalar yapılmıştır.

 

Bu çalışmalar sonucunda tüm katılımcı örgütlerle ortaklaşa olarak CHP Ankara Milletvekili Sayın Emine Ülker Tarhan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesine karar verilmiştir. Bunun için gerekli 20 milletvekilinin imzasının toplanması amacıyla yapılan görüşmeler devam etmektedir.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizi, cumhuriyet devrimlerini temsil eden bir adaydan yoksun bırakma girişimi düşünülemez. Bu meclisten cumhuriyet devrimine bağlı yirmi milletvekili çıkmazsa kaybeden meclisin kendisi olacaktır.

 

 

CHP ve MHP’den Ekmelettin İhsanoğlu’na çatı adayı olarak imza veren milletvekillerini, henüz vakit varken imzalarını geri çekmeye, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan lehine imza atmaya çağırıyoruz

 

 Gezi eylemlerinde ayağa kalkan, milli bayramlarda Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla meydanlara çıkan, özelleştirmelere-taşeronlaşmaya karşı mücadele eden milletimiz ülke çıkarlarını kararlılıkla savunacak 20 milletvekilinin bir araya gelmesini ve Atatürk’ün Çankaya’sına yakışan Emine Ülker Tarhan’ı aday göstermesini bekliyoruz."denildi

Editör: TE Bilişim