CHP Niğde Milletvekili Sayın Doğan Şafak'ın, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü'nün, Cuma namazından sonra veli toplantısı yapması nedeniyle yaptığı basın açıklaması yaptı.


CHP Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK,  Niğde İl Milli Eğitim Müdürü’nün,  İl Müftüsü yerine Cuma namazında vaaz vermesini sonra da veli toplantısı yapmaya çalışmasını eleştirdi. Herkes sorumlu olduğu alanda görevini yapsın.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda açıkça belirtildiği gibi devlet  tüm    din, dil, mezhep ve inançlara eşit mesafededir ve eşit mesafede olmak zorundadır.  

Anayasada açıkça şu metin yer almaktadır ; Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Maalesef birileri kendilerini bir yerlere atatmak   ve makam yükseltmek için  günümüzde bir takım yanlışlar yapmaktadır. Aslında bu insanların özel hayatlarında dinle imanla uzaktan yakından  ilgisi olmadığı herkes tarafından bilinmektedir.

ŞOV YAPMAYI TERCİH EDİYOR

 Bor ve Niğde merkezinde, Ağcaşar, Uluören gibi köylerimizde okulların fiziki koşulları çok kötü durumdayken, zaman zaman öğrenciler ahır gibi odalarda  eğitim görürken,  Halk Eğitim Müdürlüğü’ne ait binayı, öğretmenler  kendi aralarında para toplayarak derslik haline getirirken, bütün bunlarla ilgilenmeyen Milli Eğitim Müdürü kendi başarısızlığını örtbas etmek için  kameraları ve gazetecileri de çağırarak şov yapmayı tercih etmektedir.

Camilerde   vaaz vermesi gereken makam bellidir. İl Müftüsü ve cami imamı görevlidir. O zaman bu işi Milli Eğitim Müdürü ya da  bir başkası yapacaksa İl Müftüsü’ne de gerek yok, görevine son verilsin, boşu boşuna bu milletin sırtından maaş ödenmesin.   

Biz kimsenin dini inançlarına karşı değiliz, tam tersine  her inanç gurubunun özgürce dini ibadetlerini yerine getirmesinden yanayız.

Ancak, Türkiye farklı mezhep ve inanç gruplarını bünyesinde barındıran bir devlettir. Başka bir mezhebe ya da dine mensup insanların ya da bayan velilerin camide yapılacak toplantıya gelmemeleri bölücülüğe yol açar.

 GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ GARİP UYGULAMALARA İMZA ATIYOR

Niğde’nin Bağlama köyünde 500 kişilik Belediye Toplantı Salonu,  okulda 250 kişilik toplantı salonu varken sayıları  sekiz dokuz veliyi geçmeyen topluluğa camide toplantı yaparak Çocuklarınız doktor, savcı, hakim olmasın, İmam, ilahiyatçı yetiştirin şeklindeki bir yaklaşım İslam dinini de anlamamak demektir.

Oysaki yüce dinimiz bilime ve bilimsel çalışmaların tümüne açık bir dindir. Milli Eğitim Müdürü’nün kafasının içindekileri anlamak mümkün değildir.   

Yaklaşık 1 yıl önce atanma koşullarının hiçbirini taşamadığı halde  Niğde Milli Eğitim Müdürü olarak atanan  Celalettin Ekinci  göreve başladığından beri garip uygulamalara imza atıyor.

Kendini müftünün yerine koyarak  kutlu doğum haftasında özel logo hazırlatmış ve basın yoluyla bununda çarşaf çarşaf reklamını yapmıştır. Gerçi daha sonra o logonun aslında Hristiyanların kullandığı bir simgeye çok benzediği ortaya çıkmıştı.

MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Bir başka garip uygulaması da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kadrolu makam şöförü olduğu halde il dışına çıkarken makam şoförü yerine devletin aracını kendisi kullanıyor ve nereye gittiğini de yalnızca kendisi biliyor olması manidardır. Bunun için valilikten alınmış bir onay var mıdır? Varsa bu onay hangi gerekçeyle verilmiştir onu bilmiyoruz ama merakta ediyoruz doğrusu. Mecliste bu konuyu daha detaylarıyla basın toplantısı düzenleyerek açıklayacağım.

İktidar milletvekillerinin ve sayın Valinin bu konularda müdahale etmesi gerekir. Hassas dengeler üzerinde olan ülkemizde bu tür yaklaşımlar provokasyon niteliği taşımaktadır.


Editör: TE Bilişim