Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  son günlerde yaşanan olayları ve darbe girişimini değerlendirdi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer her sorunda olduğu gibi  tek ve doğru çözüm Cumhuriyet ile  Demokrasi değerlerini sürekli ve düzenli sahiplenilmesidir.”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi- Ülkemizin gelişmesi ve yaşanan sorunların aşılması tam demokrasi,  daha fazla özgürlük ve adalet ile olasıdır. Özgürlüklerin kısıtlanması, adaletin yanlı hâle getirilmesi sorunların artmasının yolunu açar. Demokrasiden taviz verildiği anda sorunlar çözümsüzlüğe gider ve  sıkıntılar büyür. Demokrasiye yönelen tehdit ülkemize yönelen tehdittir. Demokrasi,  üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüdür; Demokrasi düşünce özgürlüğüdür, Tarafsız ve bağımsız yargıdır; Güçler ayrılığıdır; Din ve vicdan özgürlüğüdür. Özgür basındır. Hukuksuzluğa karşı direnme hakkıdır. Koşullara bakmadan demokrasiyi savunmak, laikliği ve hukukun üstünlüğünü savunmak bir arada özgür yaşamamız adıdır. Halkımız birlik ve beraberlik için ayrımsız dayanışma göstererek darbe girişimine karşı çıkmış, Meclisimiz tüm partiler darbeye karşı durmuştur.    Tüm siyasi partiler ortak bir metinde buluşmuş ve olay kınanmıştır. Buradan sonrası ötekileştirme ve ayrışma anlayışı yerine, dayanışma birlik, kardeşlik, duygularının geliştirilmesini sağlamaktır.

Ülkemiz böylesi günler bir daha yaşamamalıdır. Olaylarda yaşamını yitirenlere rahmet, Ailelerine yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. Mustafa Kemal Atatürk dediği gibi Egemenlik kayıtsız şartsız Milletimizdir. Bu yolda Cumhuriyet ve Demokrasi değerlerine sık sıkı sarılarak geleceğimizi güzel kılabiliriz. Ayrışarak çözüme ulaşmak sorunlarımızı derinleştireceği unutulmadan herkes ve herkesim sağduyulu yaklaşımla ülkemiz birliği için çaba göstermesi zamanıdır.” dedi


 
Editör: TE Bilişim