12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Niğde Milletvekili Adayları belli oldu.

Ak Parti Adayları isim ve sıralaması ;
1. Alpaslan Kavaklıoğlu
2. Ömer Selvi
3. Erdoğan Özegen
 
MHP Adayları isim ve sıralaması ;
1. Hikmet Bekil
2. Hüseyin Alınak
3. Mahide  Yaramış
 
CHP Adayları isim ve sıralaması ;
2. Doğan Şafak
3. Ahmet Oğuz Özmen
3. Ömer Fethi Gürer

SP Saadet Partisi isim ve sıralaması ;

1. Nihat Altıparmak
2. Mahmut Karaca
3. Abdülnafi Yılmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde Milletvekili Adayları:
1. Bünyamin KARATAŞ
2. Hasan Hüseyin GEZER
3. Hacı Ahmet KILINÇ
Demokratik Sol Parti (DSP) Niğde Milletvekili Adayları:
1. Dilek EVCİN
2. Rasim KOÇ
3.Enver YÜCEL
 
 
         Ak Parti’de Borlu olarak  Alpaslan Kavaklıoğlu’nun  birinci sıra olması sürpriz oldu. Miting gibi adaylık açıklaması yapıp, temayül yoklamasında en yüksek oyu olan eski milletvekili Erdoğan Özegen 3. sırada yer aldı. 

Hiçbir tanıtım yapmayan ve çok kişinin henüz  tanımadığı Ömer Selvi’nin 2. sırada olması ve Akp eski Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, İsmail Göksel yine   MHP eski Milletvekili Mümin İnan’ında listede yer almadığı görüldü.

Sitemize yoğun yüklenme olduğundan bir süre yayın yapamadık…. Parti genel merkezleri ile büyük internet siteleri yoğunluktan bir süre yayın yapamadı. İlginize teşekkürler. 

ADAYLARI TANIYALIM...


Alpaslan KAVAKLIOĞLU Kimdir?
 
1962 yılında Bor’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Bor’da tamamladı. 1985 Yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

1986 yılında Tunceli Kaymakam Adayı olarak İçişleri Bakanlığında göreve başladı.1989 yılında Tokat/Artova Kaymakamı olarak kura ile atandı. Daha sonra sırasıyla; Erzincan/Çayırlı, Gaziantep/Araban, Adıyaman/Besni, Denizli/Serinhisar ve Kayseri/Yahyalı Kaymakamlıkları yaptı. 1992 Erzincan depreminde Erzincan’da ve 1999 Marmara Depreminde de Sakarya’da Acil Yardım Koordinasyon, İyileştirme ve Yeniden yapılanmayla ilgili Vali Yardımcılığı yaptı.

1999 yılı sonunda kurulan Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün kuruluş çalışmalarında bulunmak üzere Başbakanlıkta görevlendirildi.

Alpaslan Kavaklıoğlu, İngiltere’de Dil ve Kamu Yönetimi, Japonya’da Afet Yönetimi, Bölgesel Kalkınma ve Yeniden yapılanma ve Tayvan’da Toplum kalkınması konularında eğitimler aldı. 2004 Yılında Milli Güvenlik Akademisini tamamladı.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak olarak görevli çalışırken Kadrosu İçişleri Bakanlığında Daire Başkanı ve Hukuk Müşaviri Kadrosunda kaldı.Şubat 2009 da Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak atandı.

2011 Milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için 10 Mart 2011 günü görevinden ayrıldı. Alpaslan Kavaklıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

 * * * * * * * * * * * *

CHP Adayı Doğan Şafak Kimdir?
Siyasi faaliyetlerine   8 yaşındayken   Cumhuriyet Halk Partisi’ nin  afişlerini  asmakla başlayan Doğan ŞAFAK,  1988 yılında  SHP Gençlik Kolları’nda görev aldı. 1992 yılında  Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden kurulması aşamasında   kurucu üyelik  görevinde bulundu.  1996 - 1999 yılları arasında   Cumhuriyet Halk Partisi  il Yönetimi’nde   görev aldı. 2004 yılında yapılan  İl Kongresi seçimlerinde tekrar il yönetiminde  görev aldı. 2009 Mart Yerel Seçimleri’nde getirildiği Seçim Komitesi Başkanlığı’nı  başarıyla yürüttü.  2010 yılı  Mart ayında yapılan  İl Kongresi seçimlerini kazanarak  İl Başkanlığı görevine getirildi.

İl başkanlığı döneminde yüksek performans  sergileyen  Doğan ŞAFAK,  12 Eylül referandum sürecinde de 30.000 km  üzerinde yol katederek  özveriyle çalıştı. Çocukluğundan bu yana   Cumhuriyet Halk  Partisi ile iç içe geçmiş bir yaşamı  olan   Doğan ŞAFAK, Niğde CHP  Milletvekili Aday Adayı olabilmek için  10 Ocak 2011’ de  başarıyla yürüttüğü İl Başkanlığı görevinden  istifa etti.

    Asıl mesleği Turizm İşletmeciliği olan Doğan ŞAFAK, 1966 yılında Niğde İli’nin  Çamardı İlçesi’ne bağlı  Demirkazık Köyü’nde dünyaya geldi. İlk,  orta ve lise öğrenimini Niğde’de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi  İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Doğan ŞAFAK,   Niğde’de kurduğu “SOBEK TRAVEL ‘’ adlı turizm şirketi ile iş hayatına  atıldı.


Başta Aladağlar, Bolkar dağları, Ağrı  dağı, Kaçkar dağları ve Kapadokya bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de doğa turizminin yaygınlaşmasına öncülük eden  ve  çok sayıda yabancı turistin bu bölgelere ekonomik katkı yapmasını   sağlayan ve  2010 yılı Niğde ili kurumlar vergisi sıralamasında  6.sıraya yükselerek ülke ekonomisine  önemli katkılar sağlayan Doğan ŞAFAK,  turizm sektörü alanında   ülkemizi  yurt dışında başarıyla temsil eden iş adamlarımız arasındadır. İngilizce ve Fransızca dillerini  iyi bilen ŞAFAK,   doğa sporlarına ilgi duymaktadır.  Siyasi ve iş yaşamındaki başarısını özel yaşamına da taşıyan  Doğan ŞAFAK evli ve 3 çocuk babasıdır.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 


MHP Adayı Hikmet Bekil kimdir?
1970 Yılında Niğde Aktaş Kasabası'nda doğdu. Babası Bayram annesi Perihan olup 3 kardeşin en büyüğüdür. Bekil, ilk öğrenimini Aktaş ilkokulunda, orta öğrenimini 12 Eylül Lisesi Orta bölümünde, lise öğrenimini Niğde Ticaret Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1987 yılında Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümüne girdi ve 1989 yılında mezun oldu.

2 yıl serbest çalıştıktan sonra Niğde Üniversitesi İktisadi îdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne dikey geçiş yaparak 3. sınıftan başladı 1993 yılında buradan mezun olduktan sonra 1995 yılında askerlik görevini Bolu Komanda Tugayımda Asteğmen olarak yaptı. 1997-1999 yılları arasında da yine Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı.

2000 yılında Mali Müşavirlik mesleğini başlamış olup halen devam etmektedir. Hikmet Bekil geçmiş dönemlerde Niğdespor denetleme kurulu üyeliği, Aktaş Belediyespor kulübü yönetim kurulu üyeliği yapmıştır, halen Şimşek Spor Kulübü başkanlığı, Niğde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreterliği, Niğde Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği ile Niğde Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmaktadır.

Siyaseten 2000-2003 yıları arası MHP Merkez Başkanlığı Muhasip üyeliği, 2003-2006 yıları arası MHP Niğde Merkez İlçe Başkanlığı, 2006 yılından bu güne kadar da MHP Niğde İl Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bekil, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Editör: TE Bilişim