MHP İ Başkanı Hakan Er ;  Niğde’ye Nazım İmar Planını En Çok Biz İstiyoruz!

 

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Cuma günü 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Taslağı’nın geçmemesi üzerine kamuoyunu aydınlatmak için yazılı açıklama yaparak; “Cuma günü aslında planın geçmemesini isteyeninin planı hazırlayan ve hazırlatanlardır! Biz Niğde üzerinde oynanan oyunu bozduk!” dedi.

Haber: Gökhan ÖZBEK – TyN HABER

Kamuoyunu ve Niğdelileri aydınlatmak üzere yazılı bir açıklama yapan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, iktidar partisinin dayatmasının karşısında dik durduklarını ifade ederek, partisinin ve meclis üyelerinin bu planın geçmesi için her türlü fedakarlıkları yaptıklarını vurgulayarak, planı hazırlatanların bu çabaları görmemezlikten gelerek kapalı kapılar ardında plan hazırladıklarını ifade etti.

 

MHP’li Er açıklamasında;

Değerli; Niğdeli hemşerilerim


Dün Niğde Belediyesi'nde oylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına net tavır koyan ve grup olarak 1 tane bile fire vermeyen tek partinin il başkanı olarak sizlere şunu söylemek istiyorum:

 


1. Niğde'nin gerçek anlamda 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına ihtiyaç vardır. Biz kapalı kapılar ardında hazırlanmayan, bir kaç rantçının hesabına göre bir plan istemiyoruz. MHP Olarak, kimden ve hangi siyasi partiden teklif gelirse gelsin katkı sunacağımız, her türlü plana destek olacağız. 



2. Bizim için en önemli gerçek Niğde'de Niğde'dir. Bu yüzden bizler Niğde sevdası olarak memleketimiz için hayır getiren her türlü karara destek olmaktan asla çekinmiyoruz! Niğde'ye hayır getirecek karar ne diyecek olursanız, oda tüm Niğde'nin üzerinde mutabık kaldığı kararlardır. 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında bırakın halkı meclis üyeleri bile mutabık kalmamıştır.



3. Niğde'yi Nazım İmarsız bırakan bizler değil, bizzat bunu hazırlatan Niğde Belediyesi’dir. eğer demokrasiye inansa, bizlerin katkı sunacağı, mutabık kalacağı bir planı ortaklaşa hazırlamış olsaydık, kanımızın son damlasına kadar Niğde için elimizden geleni yapar ve 1/5000 Ölçekli planı geçirirdik. Fakat Faruk Akdoğan, ben yaptım oldu diyerek, İmar hiç bir meclis üyesinin önerisini dikkate almadan, dahası ben dahil hiç bir partilimiz bu planı görmeden onaylanmasını istemek, büyük bir cehalet örneğidir. Eğer gerçekten planın geçmesini istiyorsa, bize karşı, Niğdeliye karşı dürüst olması gerekirdi. Bize Ekim 2012 toplantısında kendisi plan taslaklarını vereceğim demesine rağmen, katkı sunun demesine rağmen, inanın oylama anı da dahil olmak üzere hiç bir meclis üyesi planının tamamını görmedi. Hal böyle olunca bu planın sağlıklı olması beklenemez! Faruk Akdoğan 3.yılında Niğde'ye yakışır bir plan hazırlayamadığı gibi, tüm diyalog kapılarını da kapatarak Niğde'yi plansız bırakmıştır.



4. Faruk Akdoğan Niğde Rantçılara Teslim Oldu diyerek toplantı salonunu terk etti. Aksine Niğde rantçılara teslim olmadı! Kendi partisinin belediye meclis üyelerini dahi ikna edemeyen bir belediye başkanı meşruluğunu yitirmiştir. Üstüne üstlük bu planı meclise havale eden İmar komisyonu dahi bu plana ret vermiştir. Şimdi Faruk Akdoğan'a soruyoruz; eğer Niğde rantçılara teslim olduysa, sadece senin görebildiğin ve kendi meclis üyelerinin bile görmediği  bir planda kimin ne rant aldığını sen biliyorsan, plan geçmeyince ne tür rantlardan yoksun kalanları açıklayacak mısın?



5. Kendi partinden bazı üyelerin bile hayır oyu vermişken, sen Niğde rantçılara teslim oldu derken, kendi partinin içinde rantçılar mı var onu mu kast ediyorsun? eğer bu plan üzerine siyasetin varsa, önce kendi parti içindeki rantçıları(!) kendine göre temizle!



6. Faruk Akdoğan, bu plan geçse de geçmese de ben bunun siyasetini kendi medyamla duyuracağım derken, mağduru mu oynamak istiyorsun! eğer iktidarsan, güçlüysen, tüm olanaklar elindeyken Niğde'ye yakışan en iyi şeyi sen yapabiliyorsun ama kendi partililerin dahil hiç kimse seni anlamıyorsa, hatayı başkasında aramak yerine kendinde niçin aramıyorsun?

7. Bir atasözü vardır, Mağrur olma padişahım senden büyük ALLAH var diye, Demek ki ben yaptım, olacak demeyeceksin. Sen mağrurdun, şimdi mağduru oynayarak oy kazanma hesabına girme! Zira artık hiç bir şey sizlerin dediği gibi olmuyor!



8. MHP'siz plan yapan, MHP'siz hesap yapan herkes buradan bir ders çıkarsın. MHP en kötü döneminde bile bu ülkeye sahip çıkmış bir gelenektir. MHP Niğde'de sarsılmaz bir mihenk taşıdır. 7 Belediye Meclis üyemizle birlikte Niğde'nin 20 yıl geleceğini ipotek altına alan, saçma sapan bir plana hayır dedirtecek bir gücümüz varsa, tekrar Niğde Belediyesi'ni alacak gücümüzde vardır.



9. Bu planı hazırlayan mühendisler bile itiraf etti. Bor yolundaki adama konutlaşmada çok yoğunluk verdik, ama İlhanlı'ya az dedi. Nedeni olarak, bu planı Ankara'yı devreye sokarak değiştirecek adamlar Bor yolundakiler dedi! Şimdi soruyoruz sizden kim ne istedi bu plan hazırlarken? İlhanlı Mahallesini sahipsiz mi sandınız? Bor yolunda ki baronlardan neden bu kadar çok çekindiniz?

10. Madem 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Taslağı meclisten geçmedi, geçmeyen bu planı ve 4 ay önce hazırlanan diğer planı Faruk Akdoğan kamuoyu ile paylaşacak mı? Bakalım ne tür hatalar var, ne tür eksiklikler var? Kim bilir belki de güzellikler vardır ama gizlenen bir plan her zaman için şüphe uyandırır? Artık sadece bir kağıt müsveddesi olan bu planın kamuoyuna açıklanmasını ve rantların tespitini istiyoruz!



11
. AKP bu kararla birlikte Niğde'de iktidar güçü kırılmış, sağa sola saldıracaktır. Bu saldırganlığında kendisini güçlü göstermeye, kimi zaman sa mağdur edebiyatı yapacaktır. Ama son saldırı anı yani tükeniş anı parçalanmayla geçecektir. AKP, kendi belediyesinde iktidarı kaybetmiş, suçlarını ve pisliklerini dışarı sıçratma gayesindedir. Tüm ülküdaşlarımdan tek isteğim AKP'nin oyununa gelmeden 2014'de Niğde ve tüm belediyelerde Milliyetçi belediyecilik anlayışına kendilerini hazırlasınlar. Bizleri kaos ortamına çekmek isteyenlere vereceğimiz tek cevap yüreğimizdeki Niğde sevdası, aklımızda ki vatan aşkı olsun yeter...” diyerek açıklamasını sonlandıran MHP’li Er, yeni bir plan hazırlanmak istenirse ve partisinin kapısını bu konuda çalan olursa, partisinin kapısının herkese açık olduğunu ifade etti.

 

Anayasalar, Mutabakat İçinde Yazılır!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın “Nazım İmar Planı, Şehrin imar anayasasıdır” sözüne atıfta bulunarak, “Anayasalar toplumsal mutabakat içinde hazırlanır. Bak mensubu olduğun siyasi partinin sayısal çoğunluğu olmasına rağmen, her partiden eşit üye alarak, anayasa hazırlamaya çalışıyorlar. Sense bırak her partiden temsilci almayı, bizlerin fikrine bile sadakat göstermeden, kendi meclis üyelerin dahi görmediği bir planı, kendi deyimiyle şehrin imar anayasasını onaylatmaya çalışıyorsun. Ortaçağ’da bu tür dayatmalara despotizm denir, 21. Yüzyılda Niğde’de ise AKP’li Belediye deniyor!”

 


 




Editör: TE Bilişim