Niğde Kent Konseyi’nin Ocak ayı Olağan Genel Kurul toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

 

Niğde Valisi Âlim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Niğde Kent Konseyi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Niğde Valisi Âlim Barut yaptı.

 

Niğde’deki sorunların ve çözüm önerilerinin idari makamlara ulaştırılabilmesi için Kent Konseyi’nin önemli bir yapılanma olduğunu belirten Vali Âlim Barut, Bundan sonraki dönemde Niğdeli vatandaşların Kent Konseyi’ne daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini belirtti.

 

Çalışma gruplarının ve meclislerin daha başarılı çalışabilmesi için önerilerde bulunan Niğde Valisi Âlim Barut genel kurul üyelerinin konuyla ilgili görüşlerini dinleyerek bilgi aldı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik gereği ilk dönem için iki, ikinci dönem için üç yıllığına görevlendirilen Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanının yeniden belirlenmesinin görüşülmesinin ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oy birliği ile tekrar Niğde Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.

 

Yapılan müzakereler sonucunda Yürütme Kurulu Üyelerinin ise Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fahri Eker, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Cemil Arıcan, Milli Eğitim Müdürlüğünden Yakup Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Salih Akyüz, İl Sağlık Müdürlüğünden Seyrani Uyaroğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığından Necmi Pişkin, Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal, Efendibey Mahallesi Muhtarı Tevfik Özbek, Aşağı Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yamaner, Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Perihan Karakılıç’tan oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kent Konseyi’nin daha aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceğini belirtti.

 

 






Editör: TE Bilişim