Selçuk Üniversitesi Rektörülüğü önündeki boş alanda düzenlenen mitinge, Ankara başta olmak üzere Antalya, Isparta, Aksaray, Karaman, Niğde ve Konya'dan çok sayıda Kamu-Sen üyesi katıldı.

 

Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen'in Türkiye'nin dört bir yanında tüm kamu çalışanlarıyla tek vücut olduğunu, haksızlıklara dur demek için gücünü seferber ettiğini söyledi.

 

Kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların artarak devam ettiğini ifade eden Ünal, ''Milletimize kamu hizmeti sunan çalışanlarımızın sorunlarına her geçen gün yenileri eklenmekte. Memurlarımız büyük bir dışlanmışlık ve ihmalle karşı karşıyadır'' dedi.

 

Ünal, kurumlar arasında ücret adaletsizliği bulunduğunu savundu.

 

Kamudaki taşeron şirketlerde çalışan eleman sayısının 10 binden 467 bine yükseldiğini iddia eden Ünal, hükümetin istihdam politikasını eleştirdi. Ünal, memurların ilk defa yeni yıla maaş zammı alamadan girdiğini, 5 aydır zamsız maaş ile baş başa bırakıldıklarını dile getirdi.

 

Mücadelelerinin, hakça bir paylaşım, adil bir gelir dağılımı için olduğunu ifade eden Ünal, toplu sözleşme hakkını sonuna kadar kullanmak için mücadele edeceklerini belirtti.

 

''Bu kutlu mücadelede bizimle birlikte, hakkın, hukukun ve doğrunun yanında olan herkese selam olsun'' diyen Ünal, ''Sizler yüreğinizi ortaya koydunuz. Emeğinizin karşılığı için buradasınız. Haklıyız, hakkımız alacağız ve mutlaka kazanacağız'' şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim