CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer İş Kur binası ile ilgili sorusunu Bakan yanıtladı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  -Niğde ilinde 2006 yılında yapılan 2007 yılı hizmete giren AB hibe projesi kapsamında  yapılan Şahinali Mahallesi Zaman Sokak'ta yer alan İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binası 2013 yılında boşaltılmış ve harap durumdadır. Bina neden boşaltılmıştır? Neden binanın harap hale gelmesine göz yumulmuştur? Binanın geleceği ne olacaktır? diye sordu.


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Tarafından Bakana Tevcih Edilen 7/6134 Esas Numaralı Yazılı Soru Önergesine İlişkin Cevap Olarak Bakanlık şu yanıtı verdi.-“2006 yılında AB hibe projesi kapsamında yaptırılan Niğde Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binası, 665 sayılı K.H.K ile Bölge Çalışma Müdürlüklerinin kapatılarak İŞKUR il müdürlüklerine devredilmesi sonrası, çalışma ilişkileri servislerinin kurulması, 2012 yılında 15 İş ve Meslek Danışmanının il müdürlüğüne atanması ve çeşitlenen hizmetler nedeniyle yetersiz kalmasından dolayı boşaltılmıştır.

İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kiralanan ve hâlihazırda hizmet verilen yeni binasına taşınmıştır. Söz konusu bina 2015 yılında trampa yoluyla İŞKUR mülkiyetine geçmiştir.

İŞKUR'un eski hizmet binasının, 2013 yılı Aralık ayından itibaren kiraya verilme çalışmaları başlatılmış, ancak kiraya verilme kararı onaylanmadan, hizmet verilen binanın deprem riski alanında olduğunun Valilikçe tebliğ edilmesi üzerine, Kurum tarafından depreme dayanıklılık analiz çalışmaları başlatılmıştır. Söz konusu çalışmalar tamamlanıncaya kadar İl Müdürlüğü hizmetlerini eski binada devam ettirecek olmasından dolayı da bina kiraya verilememiştir.

Depreme karşı güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip, yeni binaya taşınılacak ve eski hizmet binası da zamanın koşullarına göre değerlendirilecektir.

 
Editör: TE Bilişim