CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bünyesinde bulunan, İPARD Programından Niğde ilinin faydalanıp, faydalanmayacağını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi vererek,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER’den sorularına yanıt istedi.



Şafak önergesinde kısaca İPARD Programının açıklamasını yaparak, önergesine şu soruları ekledi;
“Tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlamak,Gıda güvenliği, hayvan sağlığı, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili AB standartlarına uyumu teşvik etmek, Kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak, Tarım-çevre tedbiri ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması (LEADER) ile ilgili hazırlık yapmak amacıyla, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bünyesinde İPARD Programı bulunmaktadır “ dedi.


Doğan Şafak; “Türkiye’de İPARD Programı kapsamına kaç il alınmıştır? Program kapsamına alınmayan iller hangileridir?” diye Tarım Bakanı Eker’e sordu.

CHP’li Vekil; “İPARD Programı kapsamına alınan illerin kaçında İl Koordinasyon Merkezleri bulunmaktadır?” ve “Tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan Niğde ilimiz İPARD Programı kapsamında mıdır? Bu program dışında ise nedenini açıklar mısınız?”sorularını önergesine ekledi.


İPARD Programına Alınacak İller Hangi Verilere Göre Belirleniyor?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “İPARD Programı kapsamına giren illerin hangi sosyo-ekonomik verilere göre belirlendiğini” ve “Önümüzdeki günlerde İPARD Programı kapsamına giren illeri artırmaya yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağını, böyle bir çalışma yapılacaksa, program dışında olan hangi illerin İPARD Programını kapsayacağını” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’e sordu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Çiftçiler için önem arz eden bu programdan Niğde’deki çiftçilerimizde faydalanmalı. Eğer Tarım Bakanlığı Niğde’yi bahsi geçen programın dışında tuttuysa gerekçelerini söylemeli. Niğde’deki çiftçi, patateste, pancarda, lahana da yaşanan sıkıntılardan dolayı yeterince perişan edildi, görmezden gelindi. Bu programa alınması şart” dedi.




 

Editör: TE Bilişim