İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Z.Cem Yıldırım açıklamasında; İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, soykırım iddiaları konusunda İsviçre’ye karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde(AİHM) kazandığı davanın temyiz duruşması

28 Ocak’ta AİHM Büyük Dairesi’nde görülecek.

 

“Ermeni Soykırımı İddiası uluslararası bir yalandır” dediği için İsviçre’de ceza alan Doğu Perinçek bunun üzerine AİHM’de açtığı davayı 2013 yılında kazanmıştı. İsviçre de Doğu Perinçek’i haklı bulan mahkeme kararını temyize götürmüştü.

 

28 Ocak’ta, Strazburg’ta görülecek davayı milli bir dava olarak gören ve duruşmada Türkiye’mizi temsil edecek Talat Paşa Komitesi’nin yanındayız. 2013’te olduğu gibi bu davayı da kazanacağız. Kazanacağımız bu başarı sayesinde hiçbir ülke parlamentosu,”Ermeni soykırımı” yalanını tanıyan bir karar alamayacaktır. Daha önce alınmış kararlar da hukuken anlamsız kalacaktır. Artık hiçbir mahkeme “Ermeni soykırımı’na” hükmedemeyecektir.

 

Bu dava sadece İşçi Partisinin ve Doğu Perinçek’in değil Türkiye’mizin milli davasıdır. Fakat kazanılması kesin olan bu davaya yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmadığı için Doğu Perinçek maalesef katılamayacak.

 

Türkiye’mizin çıkarları için, “Ermeni sorununu” kökünden çözmek için Doğu Perinçek’in yurtdışına çıkış yasağının vakit geçirilmeden kaldırılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz.

 

Bütün milletimizi de bu milli davaya, haklı olduğumuz davaya sahip çıkmaya, davayı takip etmeye ve Talat Paşa Komitesinin yanında olmaya davet ediyoruz.”dedi. 


Editör: TE Bilişim