Niğde İl Genel Meclisinin 2017 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı birinci birleşim gündemi toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’nın başkanlığında İl Özel İdaresi İl Genel Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’nın başkanlığında yapılan İl Genel Meclisinin 2017 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı birinci birleşim gündemi toplantısı yoklama ve açılışın ardından başlatıldı. Geçen birleşime ait tutanak özeti okundu ve oylandı.

HERKES İÇİN ADALET NİĞDE İL GENEL MECLİSİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, toplantıya ‘‘ADALET’ yazılı şapkası ile katıldı.

Rasim Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘‘Rasim Yılmaz İl Genel Meclis Başkanı Birleşme toplantısına adalet şapkasıyla geldim. Çünkü Genel başkanım başta olmak üzere Milletvekilleri ve MYK üyeleri, İl başkanlarımız Partini çeşitli kademelerinde hizmet vermiş değerli büyüklerimiz orada 45 derecede hem asfalt kaynarken hem sıcak bir havada günlük ortalama 20 kilometre yürürken bizde görevimizin başında olup onlara destek vermek istedik. Başkanımız elinde Adalet yazılı bir tabela ile yürüyor. Tabi bir ülkede ana muhalefet partisi liderinin elinde adalet yazılı bir tabela ile arkasına on binleri katıp yürümesi acıklı bir durum ülkede adaletin olmadığını gösteriyor. Enis Tütüncü, Enis Berberoğlu isimli millet vekilimizin aynı zamanda MYK üyemizdir. 25 yıl hapis cezası alması bu noktada bardağı taşıran son damla oldu. Türkiye’de 2002 yılından bu tarafa Balyoz Ergenekon gibi çeşitli adaletsizlikler yaşandı. Öğretmenler, Polisler, Hemşireler onun dışında birçok meslek guruplarına ait esnaflar mağdur edildi" dedi.

GERÇEK FETÖ'CÜ İLE MAĞDURLAR AYIRT EDİLMELİ

Rasim Yılmaz açıklmasının devamında; Gerçek FETÖ’cü ile mağdurlar adalet tarafından ayırt edilmedi. 2002 yılından bu tarafa yapılan adaletsizlikler için yürüyoruz. Bu siyasi bir yürüyüş, bir propaganda değil bu ülkenin temeli olan adaletin ülkeye yeniden kazanılması noktasında yapılan bir yürüyüş. Öncelikle ben yürüyüşten bahsetmek isterim çünkü bayram boyunca bende yürüyüşteydim. Bayramın son 2 gününe meclisimiz bittikten sonra yeniden katılacağım. Yürüyüş çok disiplinli çok güzel bir organizasyon neticesinde gerçekleşiyor. Ana kamplarda uyanıyorsunuz, sabah kahvaltınızı ediyorsunuz ve 20 km ötedeki son kampa yürüyorsunuz. Yürürken insanlar hukuk, sevgi ve saygı içerisinde yürüyorlar. Sanki orada 25 bin kardeş bir arada yürüyor gibi bir ortam var. Sonuçta 20 kişi yürüyor arkaların da tek bir sigara izmariti dahi bırakılmıyor. Doğaya ve çevreye son derece saygılı bir yürüyüş gerçekleşiyor. Tabi dünyadaki demokratik ülkelerden ilgi oldukça yoğun biraz önce söylediğim gibi bir ana muhalefet partisi liderinin adaletle ilgili eline bir pankart alıp yürüyerek ve üstelik 69 yaşında bir insan Ankara’dan İstanbul’a ulaşması çok büyük bir olay. Dün gazetede okudum bir Avrupa gazetesi ‘dünyanın en büyük eylemi’ odluğunu söylüyor. Genel başkanımın cesur yüreğinden dolayı ve katılan arkadaşlar kutluyorum. Niğde’den onlara bir katkı vermek istedik. Meclisimiz biter bitmez bizde onların yanında soluğumuzu alacağız ve inşallah Maltepe’de ceza evinin önünde basın açıklamasına yetişeceğiz. Niğde basın mensubu arkadaşlarımın hepsine ayrı ayır teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisine Adalet şapkasıyla girdim. Tabi mecliste tek CHP’li seçilmiş İl Genel Meclis üyesiyim. Arkadaşlarım espirili karşıladılar. Tepki gösteren olmadı. Tabi kendi güç dünyalarında onlarda biliyorlar adaletsizlikler yaptıklarını. Niğde’de bile bundan 20 gün önce yaptığım bir röportajdan dolayı polise ifade vermek zorunda kaldım. Artık iktidar yargıyı kendi maşası kendi sopası gibi görmeye başladı. Bu bizi son derece üzen bir durum. İnşallah bu durum son verilsin diye bir yürüyüş gerçekleştiriliyor. İstanbul’da milyonlar buluşacak ve bu durum sona erecek diye düşünüyorum.’’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim