Niğde Belediye başkanlığına aday adayı olan Harita Mühendisi Sebahattin Altındağ Niğde için hazırladığı projelerden bir tanesini geçtiğimiz günlerde Ak Parti teşkilatı ile paylaştı. Üzerinde çalışılmış bir proje olduğunu ifade eden Altındağ bu projenin yerleşim yeri olarak sıkışmış olan şehrin büyümesinin önündeki engeli kaldıracak, açılımını sağlayacak, şehrin yıllardır yapamadığı “Kabuğunu kırma  projesi” olduğunu söyledi.


Sebahattin Altındağ “ bu projede yol şehrin batı kısmından geçecek. Bor Niğde arasında Koyunlu köyüne giden yolla başlayacak ve Niğde Organize Sanayi bölgesinin ile Koyunlu Kasabası arasından devam edecek.Fertek kasabası üzerinden ve Hançerli köyü alt kısmından geçerek Yeşilburç köyümüze ulaşacak. Buradan Yeni açılmakta olan Niğde-Çiftlik yoluna bağlanacak ve sonrasında halen kullanmakta olduğumuz Niğde-Kayseri yoluna bağlanacak “ dedi

Projede yolun toplam uzunluğunun  15 km olduğunu bildiren Altındağ  “bu yol şehri jeolojik olarak risksiz cok daha sağlam bir zemine taşıyacaktır. Yolun sağlayacağı gelişimle şehrin önümüzdeki 150 yıllık arsa ihtiyacı karşılanmış olacak. Projenin geçtiği yerleşim birimleri yapılan bağlantı yolları ile şehre katılmış olacak. Koyunlu kasabası , Fertek Kasabası, Hancerli köyü ve Yeşilburc köylerini bu yol sayesinde şehrin mahalleleri haline gelecektir. Büyük kısmı hazine arazisi ve orman arazisi olan güzergahta  şehrin ihtiyacı olan yeşil alan ve  sosyal alanlarda(mezarlık, mesire alanı, spor alanları, vs) bu bölgede rahatlıkla çözülmüş olacak.

Henüz yapılaşmamış bu alanda yapılacak yeni planlamada şehir halkının ihtiyaçları planlanarak modern ve çağdaş bir kentin oluşması sağlanacaktır.


Editör: TE Bilişim