Niğde Halkların Demokratik Partisi Getto Sinema Kolektifinin Hazırladığı “Çapulcu Zamanlar” belgesel filminin Niğde Galasını Hüdavend Hatun Sosyal Salonunda 23 Şubat Pazar günü saat 13.30 da gerçekleştirdiler.

 

Etkinliğe, Konya HDK yürütmesi, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, ÇYDD Niğde Şube Başkanı Ahmet Server Işık, Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği başkanı Abidin Özkaymak ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte 250’yi aşkın konuğun katılıdığı gösterim sonunda halayla çekildi.

 

 

Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal salonunu ve çevresini HDP bayraklarıyla donatan ve Belediye Başkan adayı Abdulkerim Çekmek’in “şehir senin” dediği büyük boy branda afişini taktıkları salon girişinde parti seçim müzikleriyle halaylar çekerek etkinliği gerçekleştirdiler.

 

Belediye Başkanı ve il genel meclis üyelerinin belgesel film gösterimi öncesinde katılımcıları selamlaması coşkuluyla alkışlandı.

 

Aday tanıtımında söz alan İl Başkanı Göksel Rıza Özkan “Halkların kardeşliği şiarını ete kemiğe büründüren ve ülkenin demokratikleşmesi mücadelesinin en önemli dinamiğini oluşturan HDP-HDK meclislerinin Niğde ayağını oluşturan tüm bileşenlere bu etkinliği gerçekleştiren gençlik meclislerine ve filmin yönetmeni Cem Uğur’a teşekkür ederim. Partimizin yerel seçimlere girmesinde aday olarak öne çıkan arkadaşlar çok önemli bir görevi yerine getirmenin bilinciyle aday olmuş ve Niğde ilinde partimizin seçimlere girmesini sağlamışlardır. Bu onur daima hatırlanacak katkıları hiçbir zaman unutulmayacaktır.” dedi.

 

Film gösterimi sonrası Yönetmen Cem UĞUR “Niğde HDP ye Niğdelilerle buluşmasına vesile oldukları için teşekkür ederim. Bu çalışma egemenlere inat, onların haber kanallarına inat gerçekleri aktarma kaygısıyla yapılan kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Tüm izleyenlere teşekkür ederim. İyi ki varsınız, sağ olun var olun birlik içinde güçlü olun .” dedi.


 

Editör: TE Bilişim