AK Parti Milletvekili Adayı Alpaslan Kavaklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimi için hazırlanan seçim beyannamesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “AK Parti’nin Türkiye’nin bütün sorunlarına vakıf olduğunu, bu sorunları çözecek imkân, kaynak ve yetenekleri çok iyi bildiğini göstermektedir.”
 
Kavaklıoğlu, açık ve gerçekçi hedeflerle gelecek dönemde sorunların üzerine cesaretle gidilmeye devam edileceğini söyledi. Kavaklıoğlu; “Partimizin seçim beyannamesinde Türkiye’nin makro projelerinin yanı sıra Niğde’nin sorunlarının çözümü ve kalkınmasına yönelik de önemli adımlar atılacak” dedi.  
 
“KÜRESEL DÜŞÜNÜP, ULUSAL DEĞERLENDİREREK, YEREL HAREKET EDECEĞİZ”
 
Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Seçim beyannamesi, Hedef 2023 başlığında ele alınan bir vizyon, bir ufuk projesidir. Ülkemizi ufkun ötesinde taşıyacak bir strateji belgesidir.
 
AK Parti hiçbir zaman ufuksuz, hedefsiz, plansız, programsız, boş vaatlerle insanımızın karşısına çıkmamıştır.
 
AK Parti Hükümeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın altını çizdiği vizyonla gelecek dönemde ‘İLERİ DEMOKRASİ’, ‘BÜYÜK EKONOMİ’, ‘GÜÇLÜ TOPLUM’, ‘YAŞANABİLİR ÇEVRE VE MARKA ŞEHİRLER’ ve ‘LİDER ÜLKE’ olma yönünde bir yol haritası belirlemiştir.
 
Niğdeli hemşerilerimiz bizlerin de bu hedefleri “küresel düşünüp, ulusal değerlendirerek, yerel hareket etmek” suretiyle mümkün kılma gayretine olacağımızdan emin olsun”.
 
“İSTİKRARLI VE BÜYÜYEN BİR EKONOMİ”
 
“Yeni dönemin ilk hedeflerinden olan ve TBMM çatısı altında ele alınacak çalışmalarla hazırlanacak “Yeni Anayasa” ile milletimizin daha da özgürleşmesi, demokrasimizin gelişmesi, ekonomimizin önünün açılması sağlanacaktır. Türkiye’de yaşayan her insan demokrasinin tüm nimetlerinden yararlanmayı hak etmektedir. Biz de bunu mümkün kılacak çalışmaları yapmaktan geri durmayacağız.
 
8,5 yılda AK Parti çok büyük atılımlara imza attı. Bunun da başında istikrarlı ve her geçen gün daha da büyüyen bir ekonomi gelmektedir. Sözgelimi 2010 yılında Avrupa ülkeleri ve OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülke olduk.
 
Seçim beyannamesinde de altı çizildiği gibi tarımsal açıdan da büyüme öncelikli hedeflerimizdendir. Niğde gibi tarımsal ekonominin büyük önem arz ettiği bir il açısından önem taşıyacak makro projeleri hayata geçirmek için hazırlıklarımız tamam. Tarımda hedef 2023’te dünyanın en büyük 5 tarım ülkesi arasına girmek. Tarımsal milli geliri 150 milyar dolara tarım ürünleri ihracatını 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz”.
 
“İŞSİZLİĞİN VE YOKSULLUĞUN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE”
 
“Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik ve mesleksizlik sorununa yönelik de adımlar atmaya da hazırız. Hedefimiz daha çok istihdam, daha nitelikli işgücü, daha kaliteli iş ve daha güvenceli bir çalışma hayatı. 2023 hedefimiz; işsizliği % 5’e indirmektir. Devam edecek olan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi” ile her yıl 200 bin vatandaşımız daha iş sahibi olacak.
 
Aynı şekilde yoksulluğun en aza indirilmesi de öncelikli bir hedefimiz. Bizim insanımız onurlu bir hayat sürmeyi hak ediyor. AK Parti olarak insan merkezli bir yaklaşımın ürünü olarak sosyal devleti hep geliştirdik. 2023 hedefi olarak yoksulluğu % 10’un altına düşürmeyi, insanımızın yaşam koşullarını iyileştirmeyi, temel gereksinimlere erişimin önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz”.
 
“HEDEF: DAHA YAŞANABİLİR BİR NİĞDE”
 
“Vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyuna kavuşması ve çevre kullanımını açısından yeni projeler hayata geçireceğiz. Niğde’de vatandaşlarımızın su sorunu çekmemesi için orta ve uzun vadede öngörülü projelerimiz de olacak” diyen Kavaklıoğlu sözlerini “Daha yaşanabilir bir Niğde için tüm arkadaşlarımızla var gücümüzle çabalayacağız” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilişim