Ak Parti Niğde Milletvekili aday adayı Gülçin Güç Yaşar, Niğde'nin bir tarım şehri olması gerektiğini şu sözlerle anlattı;

''Niğde’miz bir tarım şehri olarak anılmasına rağmen maalesef arzu edilen düzeyde ve verimde tarım yapamamaktayız. Bunun başlıca sebepleri  ;

*Tarım arazilerimizin verimli kullanılması için tarım arazilerinin toplulaştırma işlemlerinin hızlıca tamamlanarak çiftçimizin arazilerinin toplu hale gelmesi, tarım arazilerinin işlenmesini kolaylaştıracak ve dolayısıyla üretim artacaktır. Toplulaştırmanın dışında tarım arazileri ile ilgili 2B başvuru işlemleri tamamlanmasına rağmen ilimizde halen tahsisler yapılamamıştır. Bu konunda takipçi olacağım ve hızlı bir şekilde tarım arazi tahsislerinin yapılmasını sağlayacağım.

*Ülkemizde bir çok ilimizde Avrupa birliği destekli IPARD, tarım ve Hayvancılık konularında çok önemli destekler verilmektedir. Fakat ilimiz bu desteklerden yararlanamamaktadır. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu yakın bir zamanda IPARD desteği alamayan illerimizin IPARD sistemine benzer bir teşvik sistemi getirileceği konusunda müjdeli bir haber vermiştir. Yeni çıkacak bu teşvik sisteminde ilimizin en üst düzeyde faydalanması için çalışacağım.

*Kapalı Sistem Sulama sistemleri ilimizdeki tüm çiftçimizin ulaşabileceği şekilde yaygın bir hale getirmek için devam eden projelerin bir an önce tamamlanması  , eksik olan yerlerde projelerin hazırlanıp ,hazırlanan bu projelerin tamamlanmasının takipçisi olacağım. Çiftçilerimizin Tarımsal Kuyu Ruhsatlarında yaşadığı sıkıntıları, kuyulardaki OSOS sistemlerindeki sıkıntılarını biliyorum , bu sıkıntıların çözülmesi konusunda çalışacağım.

*Niğde’miz elma ve patates üretimlerinde ülkemizin hatırı sayılır illerinden olmasına rağmen bu ürünler işlenebileceği tesis sayısı yok denilecek kadar az. Niğde’miz elma ağacı sayısı bakımından 1. Sırada olmasına rağmen elmanın işleneceği paketleme tesisleri , depolanacağı soğuk hava depoları sayısına baktığımızda çok gerilerde kalmaktayız.  Niğde’miz de  bu tür ürünlerin işlenip saklanabileceği tesislerin sayılarını artırmak suretiyle çiftçimizin ürettiği ürünleri çok daha iyi şartlarda değerlendirmesini sağlamalıyız.

*Elektrik dağıtım şirketiyle çiftçimizin yaşadığı sıkıntılar bilinmektedir. Çitçinin elektriğinin kesilmesi , yeni yapılan tarımsal trafoların faaliyete geçirilmesindeki gecikmeler gibi sıkıntıların giderilmesi için çalışacağım.

 

Yukarıda bahsettiğimiz konular çiftçimizin sorunlarından bir kaçı , bunların dışında da çiftçimizin  bir çok sorunu bulunmaktadır. İnşallah 8 hazirandan itibaren sorunların çözümü konusunda hızlı ve kararlı bir şekil de  çalışmaya başlayacağım.''


Editör: TE Bilişim