Niğde Eğitim-Sen üyeleri geçtiğimiz hafta Hopa’da meydana gelen ve bir üyesinin ölümü ile sonuçlanan olaylarından ardından Niğde Hükümet meydanında bir basın açıklaması yaptı.
 
Geçtiğimiz hafta sonu Niğde Hükümet Meydanında yaklaşık 50 üyenin katıldığı Eğitim-Sen yönetim kurulu adına yapılan  basın açıklamasında; , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı Hopa'da, HES'leri protesto eden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun polisin kullandığı biber gazının etkisiyle kalp krizi geçirip öldüğünü iddia ederken, "Kendisinden başka hiçbir kimliğe, ideolojiye yaşama hakkı tanımak istemeyenler Metin Lokumcu'yu gazlara boğarak, onun ölümüne yol açmıştır" denildi.
 
Niğde Eğitim Sen'den yapılan basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ın Artvin Hopa Meydanı'nda yaptığı miting öncesinde HES'leri protesto etmek için "Su haktır, satılamaz" pankartı açan emekli öğretmen ve eski üyeleri 54 yaşındaki Metin Lokumcu'nun polisin kullandığı yoğun biber gazının etkisiyle kalp krizi geçirdiği ve hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Açıklamada, "Metin öğretmen, "Su haktır, satılamaz' pankartı açarak AKP'nin doğayı talan eden politikalarına karşı, toplumsal sorumluluğunu yerine getiren örnek bir davranışla yaşam alanını savunmak istemiştir. Kendisinden başka hiçbir kimliğe, ideolojiye yaşama hakkı tanımak istemeyenler ise Metin Lokumcu'yu gazlara boğarak, onun ölümüne yol açmıştır. AKP ise polisin şiddetini pekiştirmek için elinden gelen her şeyi yaparak, bu cinayetin siyasal sorumluluğunu çoktan üzerine almıştır" denildi.

Polisin "şiddet yoğunluğunun" her geçen gün arttığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Elleri kana bulananlar, ellerini kanla yıkamaya devam etmektedirler. Ancak bilinmelidir ki bu şiddetin meşrulaştırılması girişimlerine asla teslim olmayacağız. Her ağzını açtığında insan haklarından, eşitlikten ve özgürlükten bahsederek popülist maskeler altından konuşanların kelimeleri altındaki kanı, her defasında daha güçlü teşhir edeceğiz. Eğitim Sen olarak öncelikle öğretmenimiz Metin Lokumcu'nun ailesine baş sağlığı diliyor ve bu cinayetin sorumlularının bulunması için her adımı atacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Sendikamız, bu yoğun şiddet karşısında dimdik durarak mücadele etmeye devam edecektir“ denildi.




Editör: TE Bilişim