Niğde Düzenli Katı Atık Depo İşletme Birliği Meclisi Niğde Belediyesi Meclis salonunda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın başkanlığında toplandı.
Toplantıya katılan birlik üyelerine inşaat faaliyeti devam eden Katı Atık Depolama Tesisinin durumu hakkında bilgi verildi. İnşaatın genel durumunun %85’nin tamamlandığı, inşaat bedeli olan miktarın %45’nin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak ödendiği, geriye kalan kısmının birlik tarafından ödeneceğini belirtildi. Yüklenici tarafından verilen taahhüde göre, inşaatın yılsonu itibariyle bitirilerek işletmeye alınacağı hususu ifade edildi.
Toplantıda gündem maddeleri arasında olan Çamardı Belediyesi ile Çayırlı Belediyesinin birliğe katılma talebi birlik tüzüğüne uygun olarak görüşüldü, görüşme sonucunda Çamardı Belediyesi ile Çayırlı Belediyesinin birliğe katılması oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddesi olan 2011 yılı gelir - gider bütçesi ayrı ayrı görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda birlik bütçesi 4.302.366,00 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
Editör: TE Bilişim