CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Niğde ilinin, turizmden gereken destek ve payı alamadığını söyledi.

“YER ALTI ŞEHRİ GEZİLEMEZ DURUMDA”
Kapadokya'da yer alan Niğde’nin, doğa, kültür ve tarih zenginliğine rağmen turizmden hak ettiği payı alamadığını söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kemerhisar Tyana, Bahçeliköşk; Ulukışla Porsuk, Çiftlik, Tepecik ve Altunhisar'da yapılmakta olan bilimsel kazılar yıl boyuna yayılmalı ve buradaki çalışmalar hızlandırılmalıdır. Kavlaktepe’deki Yer Altı Şehri gezilemez durumdadır. Kayırlı, Gölcük, Fertek, Kemerhisar yer altı şehirleri turizme kazandırılmalıdır. Keçikale, Murtandı, Yeşilyurt, Bademdere kaleleri onarılmalıdır” dedi.

“KENT İÇİNDEKİ KONAKLAR HARAP”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez, Fertek ve Bor ilçesinde onlarca tarihi konağın harap ve bakımsız olmasını da TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında ifade etti. Gürer, “Niğde Bor, Fertek'te tarihi konak ve yapılar harap durumdadır. Koruma adı altında yıkımlar seyredilmektedir. Kent içinde bulunan konakların yanı sıra köylerde bulunan tarihi yapılar ne yazık ki yeterli ölçüde değerlendirilmemekte ve bunların gün ışığına çıkması turizmden Niğde'nin pay alması yönünde çalışmalar yapılmamaktadır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim