Niğde Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen mahalle iftarları bu yıl da tüm canlılığı, huzuru ve neşesiyle devam ediyor. Niğde Belediyesi’nin düzenlediği mahalle iftarları dün Kent Meydanı’nda 5 bin kişiyi bir araya getirdi. İlk defa aynı anda 5 bin kişiye iftar yemeği veren Niğde Belediyesi rekor kırdı.Masalarda yer bulamayan vatandaşlar yere hasır sererek orucunu yer sofrasında açtı.

5 bin kişinin birlikte orucunu açtığı iftar programına  TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir katıldı.

MASALARA ÖZENLİ SERVİS
Niğde Belediyesi’nin görevli personelleri tarafından yemekler masalara özenle servis edildi. İftar saatinin gelmesini aileleriyle birlikte bekleyen binlerce vatandaş Ramazan ayının manevi iklimine uygun bir akşam geçirdi.

KENT MEYDANI'NDA BİNLER BULUŞTU
Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlenen iftar programlarında Niğdeliler bir araya gelerek iftar sofralarının bereketini paylaşıyorlar. Saatler öncesinde hazırlıkların başladığı ve vatandaşların yemek sırasında beklemeden masalarına servisin yapıldığı iftar programında Başkan Akdoğan ve milletvekili Özegen Kent Meydanı’nı dolduran vatandaşlara hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından orucunu aynı masa etrafında açan 5 bin kişi okunan duaların ve ilahilerin eşliğinde iftar açtı.

İlki Paşa Camii karşısında düzenlenen iftar programı yoğun katılımlarla sürdü. İlhanlı Mahallesi, Efendibey Mahallesi, Selçuk Mahallesi ve Özbelde Mevkii’nde düzenlenen programlar şu şekilde devam ediyor.

23 Haziran Perşembe: Dere Mahallesi

27 Haziran Pazartesi: Perşembe Pazarı

30 Haziran Perşembe: Şahinali Mahallesi Özden Market arkası

 
 
Editör: TE Bilişim