Taksim Gezi Parkı’nın yıkımı ile başlayıp hükümetin baskıcı politikalarına karşı  protestoya dönüşen olayların ilk gününden beri bütün Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de eylemler gece gündüz sürdü.


 Haber : Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER

Niğde, geçtiğimiz son 5 günde bu güne kadar olmayan sıklıkta ve yoğun katılımlı eylemlere  şahit oldu. Her akşam Niğde Cumhuriyet Meydanında oturma eylemi yapıldı. Gece geç saatlere kadar meydanda halaylar çekildi, hükümet aleyhine sloganlar atıldı.  

 

Dün Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürgün edilen iki öğretmen için Niğde Milli Eğitim ve Cumhuriyet Meydanında yine eylem vardı. Arkadaşlarına destek çıkan Eğitim-Sen üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik kapısına çelenk bırakmak istedi.  Sürgünleri kınayan basın açıklaması yapıldı.

 

Bugün 04 Haziran 2013 günü KESK grev kararını uygulamaya koydu. Öğleden sonra 16:00’da  greve katılan  KESK üyesi kalabalık bir grup  Bor Caddesinden itibaren sloganlar atarak hükümet meydanına geldi ve burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Niğde Şube Temsilcisi M.Emin Bağcı okudu. Açıklama sırasında sık sık hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atıldı. Basın açıklamasının ardından hep birlikte halaylar çekildi.

 

KESK’in eylemi sürerken, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacı ile  lisesi ve üniversiteli gençler alanı doldurdu.

 

Ellerindeki ilginç dovizlerle slogan atan, gençlik marşı ve 10 yıl marşı okuyan gençler zaman zaman oturma eylemi yaptı. Gezi Parkı protestolarında ölen arkadaşları anısına sembolik fidan diken eylemci gençlerin protestosu akşam saatlerine kadar devam etti.

 

Bu güne kadar yapılan eylemlerin aksine bugünkü eylemlerde kalabalığın çokluğu dikkat çekti. Hükümet aleyhinde çok sert sloganların atıldığı eylem de çok ilginç görüntüler vardı.

 


Editör: TE Bilişim