Kendi boş arazisini metrekaresi 400 liradan satıp, takasla Niğde Belediyesi’nden metrekaresi 17 liraya imarlı arsa aldı.7 dönüme karşılık 160 dönüm arsa alan şanslı vatandaş, üstelik belediyeyi 134 bin lira borçlandırdı. Akıllara "Kim bu şanslı(!) vatandaş? sorusu" geldi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, AKP'li Niğde Belediyesi’nin bir vatandaşa 7 dönümlük boş arazisine karşılık 160 dönüm imarlı arsa verip, üstüne de 134 bin lira borçlandığını açıkladı.

 

VATANDAŞIN BOŞ ARAZİSİ 400 LİRA, BELEDİYENİN İMARLI ARSASI 17 LİRA

CHP İl Başkanı Adem, Belediye Encümeni kararıyla Kayardı Mevkiinde bir vatandaşa ait 7 bin 146 metrekare doğal piknik alanını belediyenin Hıdırlık mevkiindeki 160 bin 247 metrekare imarlı arsasıyla takas (trampa) edildiğini ileri sürdü.

Adem, “Belediye Encümeni, doğal piknik alanı için takas yoluyla anlaşmaya gittiği vatandaşa metrekare başına 400 lira ödedi. Ancak otobanın kenarındaki kendi arsasının metrekaresini aynı vatandaşa 17 liradan sattı” dedi.

7 DÖNÜME 2 MİLYON 858 BİN TL, 160 DÖNÜME 2 MİLYON 741TL

Niğde Belediyesi’nin Hıdırlık mevkiinde 3 adadaki 160 bin 247 metrekarelik 33 parsel için vatandaştan 2 milyon 741 bin 199 lira tahsil ettiğini açıklayan CHP İl Başkanı Erhan Adem, “Belediye aynı vatandaşa Kayardı mevkiindeki 7 bin 146 metrekarelik boş alan için 2 milyon 858 bin 400 TL ödedi. Belediye bu takastan vatandaşa 134 bin 201 lira borçlu kaldı” diye konuştu.

VİCDANINIZ YOK MU?

CHP İl Başkanı Erhan Adem, “Hıdırlıkta otobanın kenarında belediyeye ait bir arazi nasıl oluyor da 17 liraya satılıyor. Bugün bazı köy ve kasabalarda tarlanın metrekaresi bile bu rakamdan fazla iken, otobanın kenarındaki arsanın fiyatı nasıl 17 lira oluyor? Buna karşılık takas yaptığı vatandaşın Kayardı mevkiindeki boş arazisinin metrekaresine nasıl oluyor da 400 lira ödeniyor? Bu satışa, bu takasa vicdanınız nasıl el verdi?” diye sordu.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ RANTLA İŞİ OLMAZ

Erhan Adem, CHP Niğde Belediye Başkan Adalı Rasim Yılmaz, merkez ilçe başkanı Kamil Davarcı, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partilinin de katıldığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“Bu milletin parasının nasıl peşkeş çekildiğinin belgesidir. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, yedirmeyiz. Bizim dönemimizde her harcama kuruşu kuruşuna hesap edilecek ve şeffaf bir şekilde herkese duyurulacak. Bizim belediye başkanlarımızın parayla, rantla işi olmaz. CHP’li belediye başkanları hak için, halk çini çalışırlar. Haram yemezler, insanların mutluluğu için, mutlu şehirler yaratmak için mücadele ederler…”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, bu iddiaların araştırılmasını ve takas yapılan şahsın belirlenmesini istediklerini de ifade ederek, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim