Gurup adına açıklamada bulunan Gurup Sözcüsü MHP Niğde İl Yöneticisi Hakan Tereci, partiden 300 kişinin istifa ettiğini söyledi.

MHP eski Milletvekilleri Mümin İnan, Vedat Bayram ve MHP üyeliğinden istifa eden gurup Grand Otelde basın toplantısı düzenledi.

Gurup adına açıklamada bulunan MHP Niğde İl Yöneticisi Hakan Tereci: “Sayın Meral Akşener ve yol arkadaşlarının haksız bir biçimde Milliyetçi Hareket Partisinde ihraç edilmesi sonucunda Türk siyasetine yeni alanlar açmak için yeni bir partinin kurulması zorunlu hale gelmiştir. Yeni partinin kurulmasını milletimiz arzu etmiş ve partiyi yine milletimiz kurmaktır. Yeni partimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine bağlı olacağına inancımız tamdır. Yeni kurulacak olan partimizin ilkede yeniden mülkün temeli olan adaleti tesis edeceğine demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla gerçek manada işletileceğine, kurumları ile güçlü bir devletin sınırları içerisinde huzurlu ve mutlu bir milletin yaşatılacağına buna bağlı olarak bir refah toplumu oluşturacağına devlet yönetiminde keyfiliğe son verip her ferdin devlet imkânlarından eşit faydalanmasının sağlanacağına yeni partide devlet yönetiminde liyakat, devlete ve millete sadakatin esas alınacağına şeffaf denetlenebilir ve hesap verilebilir bir düzen tesis edileceğine Milli ve manevi değerlere sahip evrensel normlara uygun bir yönetimin benimseneceğine inanmaktayız. Kötü yönetimler neticesinde ayrışan ve birbirinden uzaklaşan toplum fertlerinin yeniden ortak paydamız olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti noktasında buluşturmak ana hedefimiz olacaktır.

Bizler Milliyetçi Hareket partisi de siyaset yapan insanlar olarak Sayın Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyoruz. Yeni partinin başarılı olması konusunda Türk Milletinin talepleri dikkate alınarak azimle kararlılıkla inandığımız değerlerin fikirlerin ve düşüncelerin iktidar olması için mücadele edeceğiz. Yüce Türk Milletine ant olsun ki çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda başaracağız” dedi.



İl Başkanı Güngör: "Sansasyon için açıklama yapıyorlar"

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ise, açıklama yapanların disiplin kurulu kararı ile ihraç edildiğini, istifalarına dair herhangi bir dilekçe bulunmadığını belirtti. Ali Güngör, “35-40 kişi ile toplanıp açıklama yaptılar. İstifa edenlerin isimlerini versinler bana. Mümin İnan, Hakan Tereci ve Murat Akova disiplin kurulu kararı ile ihraç edildi. Herhangi bir dilekçe yok sadece sansasyon için açıklama yapıyorlar. Bu 300 kişi kim?” ifadelerini kullandı. 

Bor İlçesinden de istifalar yaşanmıştı. 

Diğer yandan, Başkanlık referandumu öncesi MHP'nin tutumu nedeni ile MHP Bor İlçe Teşkilatından onlarca istifa yaşanmış, Niğde'de İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ergin istifasını sunmuştu. 

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA

Editör: TE Bilişim