Niğde havaalanı 17 yıldır tamamlanmayı beklerken, iki yıl önce yapımına başlanan Şırnak Havaalanı ulaşıma açıldı

 

 

Şırnak Havaalanı’nın 2 yıl içerisinde tamamlanarak geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılması, 17 yıldır havaalanlarının yapılmasını bekleyen Niğde halkını kahretti. 

 

Konuyla ilgili görüş belirten vatandaşlar, Şırnak Havaalanı’nın açılmasının; Niğde’nin hükümet tarafından gözden çıkarılmasının bir ifadesi olduğunu belirterek, üvey evlat muamelesinin karşılığını sandıkta vereceklerini söylediler.

 

 

Şırnak Havaalanı’nın iki yıl gibi kısa sürede tamamlandığını hatırlatan Niğde halkı ve Niğdeli işadamları, buna karşılık İç Anadolu Bölgesi’nin incisi durumundaki Niğde Havaalanı’nın 17 yıldır tamamlanmamış olmasının ise son derece üzüntü verici olduğunu belirttiler.

 

 

51 Haber Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, ayrıca günlük olarak yayınlanmakta olan Bor’da Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet ÜNVER, Niğde’nin 17 yıldır hüzün dolu olduğunu kaydetti.  Çünkü bu zaman zarfında gerek önceki iktidarlar ve gerekse yaklaşık 11 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti Hükümeti tarafından Niğde’nin çözüm bekleyen hayati konudaki hiçbir sorununa çözüm getirilmediğini vurgulayan Duayen Gazeteci İsmet Ünver, “Kısa sürede bitirilen Şırnak Havaalanı Projesi ile Güneydoğu  halkı, köylüsüyle kentlisiyle sevince boğuldu. Niğde halkını ve köylüsünü ise hüzne boğdu. Çünkü 17 yıl beklemek dile kolay’’ diyerek konuya dikkat çekti. Tarih kitaplarında Peygamber efendimizin savaş yıllarında Niğde’yi en güvenilir il görerek sancaklarını burada sakladığının belirtildiğini ifade eden Ünver, AK Parti hükümetinin böyle bir ile hizmeti, ya da bir havalimanını çok görmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

 

NİĞDE CEZALANDIRILIYOR MU?

 

Ünver görüştüğü vatandaşlar adına şöyle konuştu: “İstenirse yapılıyor. Niğde’nin sonsuza kadar refahını sağlayacak olan Niğde Havaalanı Projesi’nde 17 yıldır bir arpa boyu bile yol alamadı ama Şırnak Havaalanı iki yılda tamamlandı ve ulaşıma açıldı. İç Anadolu Bölgesi’nin orta yerinde Bulunan Niğde Havaalanı inşaatına ise, 10 Eylül 1996 yılında başlandı. Ancak ne acıdır ki burası kaderine terk edildi. Şimdi hükümet yetkililerine soruyoruz; ‘Acaba Niğde cezalandırılıyor mu? Ak Parti hükümeti Niğde’yi gözden çıkartı mı ? Oysa Niğde devletine milletine bağlı bir il. Niğde son 10 yıl içerisinde Ak Parti hükümetine beklenmedik oranlarda oy verdi, yerel yönetimlerde söz sahibi yaptı. Niğde’nin yaptığı bunca fedakârlığın karşılığı böyle olmamalıydı. 17 yıldır havaalanı hasretiyle yatıp kalkan İç Anadolu Bölgesi’ne bu hizmet çok görülmemeliydi. Buna rağmen inancımızı kaybetmedik. Niğde Havaalanı’nın da tamamlanarak önümüzdeki yıllar içerisinde hizmete açılacağına inanıyoruz.”

Kendisinin de Niğde halkıyla birlikte bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu ifade İsmet  Ünver, “1996’lı yıllarda, temeli atılan Niğde havaalanının henüz yüzde 40’lık bölümü tamamlandı. Bitirilmesi için biraz gayret etmek gerekiyor. Ak Parti Niğde Milletvekillerine kamuoyu adına soruyoruz; Türkiye geneline bakıldığı zaman Niğde Şırnak’tan daha mı kalkınmış, nüfusu daha mı az? Siirt Niğde’den daha mı geri kalmış, nüfusu Niğde’den daha mı az? Kars’tan Niğde daha mı kalkınmış, Bingöl’den daha mı kalkınmış, nüfusu daha mı az? Iğdır’dan daha mı kalkınmış, nüfusu daha mı az, Nevşehir’den Niğde daha mı kalkınmış, nüfusu daha mı az? Bu iller şuanda mevcut havalimanı olan birkaç ilden birkaç tanesi. Hepsi  de Niğde den daha az nüfusa sahip iller olarak  göze çarpıyor. Şırnak Havaalanı’nın hizmete açılmasından ülkem adına ben de büyük mutluluk duyuyorum. Fakat iktidar milletvekilleri tarafından geçen seçim zamanlarında Niğde havaalanının tamamlanarak hizmete açılacağı sözünü vermelerine rağmen hala bir arpa boyu yol alınamamış olması Niğde halkını üzüyor. Sahipsizlik Niğde’nin kaderi mi ?”

 

BİZZAT BAKAN YILDIRIM SÖZ VERMİŞTİ

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Niğde Havaalanı bölgesinde bizzat incelemelerde bulunduğunu ve  havaalanın tamamlanacağı sözünü verdiğini hatırlatan Ünver, “Yıllar geçti söz yerine gelmedi. Seçimler öncesinde de  havaalanının tamamlanacağı yönünde sık sık açıklamalar yapıldı. Seçimlere malzeme edildi. Niğde halkının yüreğine defalarca su serpildi, ümit verildi ancak hepsi vaatler olarak kaldı. Yine 2014 ‘de 2015’de 2016’da seçimler var. Şimdiden ne vaat edileceğini merak ediyoruz. İnanın bir gazeteci olarak çok üzülüyorum. Yıllar boyu memleketin sorunlarını bilen, bunları kamuoyu önünde dile getiren bir gazeteciyim. Niğde’nin sahipsizliğine üzülüyorum, havaalanına üzülüyorum, Ecemiş Suyu Projesine üzülüyorum. Niğde’nin hızlı tren projesine,  Akkaya Barajı‘nın işler acısı haline üzülüyorum. Çiftçisine, esnafına, sanayicisine  üzülüyorum. Büyümek yerine küçüldüğümüze üzülüyorum. Ramazan ayının şu günlerinde ilgililerin ‘1 haftada şu kadar fakire yardım yaptık’ açıklamalarına üzülüyorum. Niğde’nin kaderi fakirlik mi, buna üzülüyorum. Bu duyguları paylaşan ve Niğde ‘yi seven hemşehrilerimin de aynı düşünce içerisinde olduklarını biliyorum. Merhum sağlık eski Bakanı Dr. Doğan Baran, Devlet eski Bakanı Akın Gönen, Gümrük eski Bakanı Haydar Özalp, eski Milletvekili Eyüp Doğanlar, ve bürokratları gibi Niğde’ye hizmet edecek vatan evlatlarının çıkmasını ümit ediyoruz. 

 

Artık Niğde’nin Sivil Toplum Kuruluşları kış uykusundan uyanıp ilimizin geleceğine yön vermek üzere tüm sorunları valisi, belediye başkanı ve siyasilerle birlikte öncelik sırasına göre tespit edip çözüm arayışını beraberce sürdürmek zorundalar. Bana göre Niğde’mizin sorunları ancak toplu bir hamle yapılarak, birlikte hareket edilerek çözülebilir. Böyle hareket etmek şarttır. Aksi halde daha çok 17 yıllar bekleriz. Bizde artık Niğde olarak mevcut hükümete vermiş olduğumuz desteğin karşılığı almak istiyoruz. Yazık yazık çok yazık, Niğde’yi bu hale getirenler utansın.”

 

 



Editör: TE Bilişim