AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2009 yılından bugüne yaptığı hizmetleri anlattı. Başkan Akdoğan önümüzde ki günlerde yapmayı planladığı büyük projeleri hakkında da bilgi verdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bugüne kadar yapılan seçimlerde Niğde ölçeğinde ayrı ayrı başarı olduğunu söyleyebiliriz. 1 Kasım'da yeni bir seçimi hep beraber yaşayacağız. Seçimler yaklaşırken şunu söylemek istiyorum hiç bir arkadaşımız birbirini kırmaya dökmeye hakkı yok. Partimizin oyuna zarar verecek davranışlarda bulunmaması gerekir diye söylemek istiyorum. AK Parti ailesi olarak bu seçimlerde de canla başla çalışacağız" dedi.

7 yılda 350 bin ton asfalt

Belediye Başkanı Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak bundan 7 sene önce göreve geldiğimizde ki belediyenin durumuyla şimdiki durumunu daha önceleri anlattım. Çalıştırdığı personelin borcunu ödeyemeyen bir belediye konumundan, borcunu sıfırlamaya yakın bir belediye noktasına geldi. 6 yıl içerisinde Niğde'de 650 bin metre kare kilitli parke taşı, 250 bin metre bordür taşı, 50 bin metre de andezit taşı uygulaması gerçekleştirdik. Diğer yandan yıl ortalaması 50 bin ton olmak üzere asfalt sezonunun 7. yılında 350 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Sadece 350 bin ton asfaltın bedeli 50 trilyon, kilitli taş ve andezit taşı için ise 11 trilyon lira harcama yapmışız. 6 yıl içerisinde 120 bin metre içme suyu hattı yenilenmesi, 80 bin metrede kanalizasyon hattı, 20 bin metrede yağmur suyu hattı yapımını gerçekleştirdik. Bu kadar hizmeti yatırımı yaparken diğer yandan da, 30 Mart 2009 yılında göreve geldiğimizde 60 trilyon olan borcumuzu 25 trilyona düşürdüğümüzü belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

7 yılda 60 yeni araç belediyeye kazandırıldı

Yatırımların aksamadan devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bu yatırımlarımızı hızlandırarak yolumuza devam edeceğiz. Belediye Başkanlığı görevinde geçtiğimiz 7 yıl içerisinde tesisleşme ve araç parkı noktasında önemli çalışmalara imza attık. Niğde Belediyesi olarak şu anda kiralık iş makinesi çalışmıyor. Dönemimizde 60 araç belediyemize kazandırarak, kiralık araç çalıştırma uygulamasına son verdik. Bu uygulama aslında Niğde Belediyesinin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmiş dönemde belediyemizin iş makinesi yani araç parkıyla ilgili tamir ve bakımlar dışarıdan hizmet alımıyla yapılıyordu. Biz bu uygulamayı da kaldırarak belediye atölyemizi işler hale getirerek kendi araç parkımızı kendimiz tamir ve bakımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

7 yılda 55 park ve çocuk oyun alanı

Yeşil alan ve spor alanı çalışmalarına göreve geldiği günden beri önem veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "7 yıl içerisinde park ve bahçeler birimimiz kapsamında şehrimize 55 adet park kazandırdık. Biz göreve geldiğimizde Niğde'de parklarda spor aletleri bir tane vardı, şu anda 45 ayrı noktada var. 6 yıl önce Niğde Belediyesinin toplam geliri 20 trilyon idi. Biz 2015 yılını 100 trilyon ile kapatmayı hedefliyoruz. Yani biz göreve geldiğimiz gün devraldığımız bütçeyi bugün beşe katladık. Elbette burada halkımızın bize güveninin çok önemi var. Örneğin içme suyu tahsilat oranı bizden önceki dönemde yüzde 30 yüzde kırklarda iken, bugün yüzde 85'lere geldiğimizi belirtebilirim. Buda şunu gösteriyor, demek ki vatandaşımız bize güveniyor ki kullandığı suyun parasını ödüyor ve diyor ki 'belediye bize hizmet ediyor borcumuzu ödeyelim'. Bu güveni dönemimizde oluşturduk ve gösterdik" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm projesinde hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması için gayret içerisindeyiz

Belediye Başkanı Akdoğan; "Önümüzde ki günlerde yapacağımız çalışmalardan da bahsedecek olursak. Niğde'mizin Bor tarafından gelişi pırıl pırıl oldu. Ditaş altından geçen eski kayseri caddesini en güzel şekilde düzenledik. Diğer taraftan Sazlıca yolunun çimento fabrikası tarafı bölümünü yeniledik, diğer bölümü içinde çalışmalarımızı başlatacağız. Yine amas yolunda asfaltlanmasını gerçekleştireceğiz. Niğde Belediyesi olarak bugüne kadar üretilen en büyük projelerden bir tanesi olan Efendibey kentsel dönüşüm projesi. Toplam 6 bin konut 900 adet işyerinin, 5 adet caminin 4 tane okulun, alışveriş merkezlerimizin içerisinde olduğu önemli bir proje. 6 etaptan oluşan kentsel dönüşüm alanın 6. etap inşaatlarının teslimatı şubat ayında yapılacak. 3. etabın ihalesi temmuz ayının 23'unde yapıldı. Bu etabında yer teslimi için hanelerin boşaltılması yapılarak yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Şu anda ki imam hatip okulunun bulunduğu alanı kapsayan etabında ihalesi 7 eylülde yapılacak. Diğer yandan boşaltılan evlerde oturan hane sahipleri belediyemize müracaat ediyor eğer o kişinin şartları tutuyorsa belediye olarak biz kira yardımında bulunuyoruz. Efendibey mahallesi kentsel dönüşüm projesinde hiç bir vatandaşımızın mağdur olmaması için bir gayret içerisindeyiz. Niğde Belediyesi olarak üzerinde durduğumuz ve önemsediğimiz karayolları ile ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışmamız bayındırlık müdürlüğü yanından bir üst geçit, bir diğer üst geçitte ditaş kavşağı demir yolu üzerinden yapılmasıdır. Bu çalışmaları Milletvekilimiz Sayın Erdoğan Özegen sayın bakanımıza programa alınması için gerekli görüşmeleri yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

İnsanların sadece Ramazan ayında ihtiyaçları olmaz, 365 gün olur

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında biz insanların sadece ramazan ayında ihtiyacı olmaz 365 gün olur düşüncesiyle hareket ettik. Niğde Belediyesi olarak ramazan ayı dışında da ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız desteklerimiz devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşımıza her türlü yardımı yaptığımızı söyleyebilirim. Ekmeği olmayana ekmek vermek için başlattığımız askıda ekmek uygulamasına destek veren herkese de teşekkür ediyorum. Son geliştirdiğimiz proje kapsamında Niğde'den farklı şehirlerde üniversite okuyan öğrencilerimize burs vermek için çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında Niğde'de esnafımıza sanayicimize bir yazı yazarak burs talebinde bulunan öğrencilerimiz ile burs vermek isteyenler arasında vasıta olacağız. Bu yıl Niğde Belediyesi olarak en az 100 öğrencimize Niğde Belediyesinin kasasından hiç para çıkmadan esnafımızın sanayicimizin desteğiyle burs vermeyi hedefliyorum" dedi.

Vali Konağı Caddesinden Kayaardı Yoluna Tünel

Niğde için büyük projelere imza atan ve düşündüğü bir projesini daha proje hazırlattırma aşamasına getiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Vali konağı caddesinden Kayaardı yoluna bir  tünel  geçiş projemiz var. Bununla ilgili tüm fizibiliteleri yaptık. Şu anda burayla ilgili proje çalışması başlattık, inşallah yıl sonuna kadar proje hazırlanması tamamlanmış olacak. Proje sunumları yapıldıktan sonra verilecek karara göre uygulama yapılacak. Eğer bu projeyi gerçekleştirirsek, Kayaardı yolundan hastaneye yol bağlayarak hastaneye ulaşımı da kolaylaştırmış olacağız. Diğer yandan bor yolu ve derbent mevkiinin trafik yükünün kısmen de olsa azalmasını sağlayacağız" dedi.

AK Parti il danışma meclisi toplantısında ayrıca geçmişte il başkanlığı yapmış olanlara İl Başkanı Emrah Özdemir tarafından teşekkür plaketi de verildi.


http://www.borhaber.net/siyaset/nigde-belediyesinin-calismalari-hiz-kesmiyor-h17754.html

Posted by Bor Haber on 31 Ağustos 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim