Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, geçtiğimiz gün AKP’li Niğde Belediyesi’nde gizliden kurslar verildiğini ve bu kurslar neticesinde sertifikalar dağıtıldığını duyurmuş, Belediye içinde ciddi bir siyasi kadrolaşmaya gidildiğini söylemişti.


MHP Niğde Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, şimdi ise bu kadroların adrese teslim yapıldığını, geçtiğimiz gün ki açıklamasında haklı çıktığını bunun en sağlam belgesinin ise (İşkur) İşçi bulma kurumu  tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan ilan olduğunu söyledi.

BİR TEK AYAKKABI NUMARALARI KALMIŞ!

Belediye kadrosuna alınacak olan personelin daha o zamandan nerdeyse boy kilo ve ayakkabı numarasına kadar ince elenmiş kriterler ile belirlendiğini, bunun en büyük ve en net kanıtının yok denilenin bir süre sonra ortaya çıkmasıyla örtüştüğünü belirtti.

KENDİ ELLERİYLE BELGELEDİLER!..

GARİP İŞLER DÖNMEYE DEVAM EDİYOR…

“İşkur’un sitesinde yar alan ilan ile bizim açıklamamız doğrulanmıştır” diyen Yağmur, “Belediyede garip işler dönmeye devam ediyor. Çalışan personeller neden kadrolara alınmıyor da ısrarla dışarıdan özel seçilmiş hangi şahısların yakınları belediyede kadrolaştırılmaya çalışılıyor. Vatandaşa duyurulmadan ilan edilmeden gizliden verilen kurslar ile 3 büro memuru kadrosu ve 37 dikim işçisi ve 3 adet büro işçisi  ile bu belgelenmiş oldu.  ‘Park ve Bahçeler işlerinde çalıştırılmak üzere daimi olarak Dikim işçisi alınacaktır. Aranacak şartlar: En az İlkokul mezunu olmak, Dikim işçisi (Bahçecilik) Belgesine sahip olmak’ şartı koyan Niğde Belediyesi bu , Dikim işçisi (Bahçecilik) kursunu ne zaman ve nerede verdiğine gelince orası tam koskoca bir muamma. Niğde belediyesi butür icraatları ile halkı ve kamuoyunu şaştırtmaya devam ediyor.” dedi.

3 AYLIK SİNSİ ÇALIŞMA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Bu durumun yaklaşık 3 aydır el altından yürütüldüğünün altını çizen İmdat Yağmur, garip işlerin gizli kalamadığını bir şekilde su yüzüne çıktığını söyledi. Niğde belediyesi bünyesinde yaklaşık olarak 100 memur, 200 sendikalı işçi ve belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 400 civarında taşeron firma işçileri ile birlikte 700 civarında çalışanı bulunduğunu kadrolaşmayı hak edenlerin bu işleriler olduğunu belirterek, “Seçimlere 1 yıl kala kadrolaşmaya tam gaz devam eden AKP’li Niğde Belediyesi  diğer işçilerin ve işsiz vatandaşların hakkını gizli torpil alımları ile yemeye devam ediyor” diye konuştu.

Yağmur, “SORUYORUZ:

      1. Niğde Belediyesi Bünyesinde kadrosuz çalışan işçilere haksızlık yapılmıyor mu?

 2. Belediyenin belirlediği bu 40 kişiyi neye göre seçtiniz?

      3. Kriterleri neye göre ve ne için düzenlendi?

      4. Sertifika sahibi olan kişiler kimlerdir? Kaçı kimin adamıdır.?

      5. Hangi kriterler belirlendi?

Yetkililerin bu sorulara verebilecek tek bir mantıklı cevabı dahi yok. Çalışanlar dahi diken üstünde bekliyor. Partisinin adında ‘Adalet’  bulunan AKP’li belediye başkanı adaleti sadece belediyenin yanı başında bulunan Adliye sarayının duvarında yazılı olandan ibaret olduğunu düşünüyor. Asil işi hizmet olan belediyenin kendi işini yapmasını yetim hakkı, kul hakkı yemekten vazgeçmesini, birilerine kadroları bayram şekeri gibi dağıtmamasını, hakkaniyet ışığında işlere imza atmasını diliyor, ve artık Niğde halkı ve çalışanlarını kandırmamasını Ümit ediyoruz” dedi.

HAKKINIZI ARAYIN…

Niğde halkına ve Belediye işçilerine çağrıda bulunan İmdat Yağmur, “Hakkınız olanı sonuna kadar arayınız. Sustukça yuttukça sindirilmiş insan muamelesi görmekten köle olmaktan ve bu zihniyetten kurtulmak yakındır. Bizler Haklımıza inanıyoruz ve inanmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim