Niğde Belediyesi  Meclis toplantıları her seferinde ilginç karar ve uygulamalara sahne oluyor. Bu sefer,  Kurayla Encümen, Revizyon Plan ve AK Parti’nin Fireleri ile geçti.

 

Niğde Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı renkli sahnelerle doluydu. Niğde Belediyesi’nde iktidar partisi çoğunlukta olmasına rağmen, kurayla encümen üyeliğini CHP’ye kaptırdı. 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı kabul edildi. İmar Komisyonuna iktidar partisinin önerdiği isimler seçilmedi.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Niğde Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı dün saat 15:00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. 31 Meclis üyesinin hazır bulunduğu toplantı yoğun gündem maddeleriyle yaklaşık 4 saat karar verdiler.

Açılış ve yoklamadan sonra, 2012 faaliyet raporu okundu. Yaklaşık 1 saat süren faaliyet raporu okunmasında meclis üyelerinin başkan Faruk Akdoğan dahil nerdeyse tümü dışarı çıktılar. Faaliyet raporu okunmasından sonra oylamaya geçildi. CHP ve MHP grupları ret, AKP grubu evet vermesiyle faaliyet raporu onaylandı.

Taksi Fiyatları Arttı

Plan ve bütçe komisyonundan gelen talep üzerine taksi fiyatlarının artırılması konusunda meclis karar verdi. Verilen karara göre açılış ücreti 2.50 TL’den 3.00 TL’ye çıkarıldı. Km ücreti 3.00 TL olarak belirlenirken, bekleme süresi ilk beş dakikadan sonra dakika başı50 kuruş olarak kabul edildi.

47 Talep, 9’na Kabul!

İmar Komisyonundan talep edilen 47 maddelik imar tadilatı yoğun tartışmalara neden oldu. İlk dokuz madde komisyonda 3 siyasi partinin uzlaşması üzerine meclise sunuldu. Oy birliği ile alınan kararlara CHP’den Nadir Nadi Tanrıkulu, Ali Şafak ve Ayten Soylu ile, MHP grubu ret verirken, AKP’li Hüseyin Şarahman çekimser kaldı. Diğer talepler Başkan Akdoğan’ın talebi üzerine yeniden komisyona havale edildi. Başkan Akdoğan yaptığı açıklamada diğer taleplerin komisyonda oy birliği ile gelmesi halinde meclise sunulacağını ifade etti.

1/5000’lik Olmadı Revizyon Plan Devrede!

15 Ocak’ta Niğde Belediyesi’nde ret edilen 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı üzerine Niğde Belediyesi tarafından Bor Yolu’na özgü 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hazırlattı. Şehir Plancısı Hayri Güven tarafından hazırlanan planın sunumu gerçekleştikten sonra MHP’li Servet Yüksel tepki göstererek, bu bölgede oturan zenginler düşünülerek öncelik verildiği ifade ederek, İlhanlı’da, Efendibey Mahallesi’nde aynı yoğunluk artışının getirilmesini talep etti. MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er’de hazırlanan planda sosyal donatı ( park, okul, hastane) eksikliğine dikkat çekerek çözümü sordu! Hayri Güven ise “Bu planın tek eksikliği sosyal donatı alan eksikliğidir” dedi. Ama belediyenin kamulaştırma gücünün maliyetli olacağından dolayı böyle hazırlandığını ifade etti. Plana göre Bor Yoluna Mezarlık arkasından alternatif yol geçmesi ve yoğunluklarının hektar başına 450 kişi olacak şekilde artırılması oylamaya sunuldu. MHP grubunun tamamen ret ettiği, CHP’den ise çekimser oylarla birlikte ret oyunun gelmesine rağmen plan 17-11 kabul edildi. MHP’li Servet Yüksel, geçtiğimiz ay partisinden istifa eden Hasan Sözer’e sataşarak, “tabiki Hasan gibiler evet verecek! Onun için kendisi istifa edip, bor yolundaki arsaları için, rant için o tarafa geçtiler” dedi.

İmar Komisyonunda AK Parti Çatlağı

Yeni dönem komisyon üyeliği seçimleri gerçekleştirildi. En çok tartışma İmar Komisyonunda gerçekleşti. AK Parti’den 3, CHP ve MHP’den birer üye seçildiği komisyona AK Parti Nail Songur, Fevzi İnsel ve Nusret Altunkaynak’ı aday göstermesine rağmen, AKP’li Metin Köse’de aday oldu. MHP’den Servet Yüksel, CHP’den ise Nadir Nadi Tanrıkulu aday olarak seçime girerken, AKP’den Nail Songur en düşük oyu olarak sıralamaya giremedi ve komisyon üyeliği sona erdi.

Songur ile Metin Köse arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Songur seçilmemesinden sonra bizler ayak oyunu yapmıyoruz derken, Metin Köse ise “ Ayak oyunu ile gelen, ayak oyunu ile gider” dedi. MHP’li Servet Yüksel ise partisinin 5 oyu olmasına rağmen 22 oy alması dikkat çekti.

Kurayla Encümen, AKP’de Fire!

Niğde Belediye Meclisi’nde son gündem maddelerinden birisi ise 3 kişilik daimi encümenlik seçimiydi. MHP Servet Yüksel’i, CHP Arif Temeltürk’ü, AKP ise Cemil Arıcan, Gülçin Güçyaşar, Hüseyin Şarahman’ı aday göstermesine rağmen, Selda Gündoğdu’da aday oldu. 5 üye kapalı oylama sonucunda Hüseyin Şarahman ve daimi Cemil Arıcan seçilirken, Gülçin Güçyaşar ile Arif Temeltürk 14’er oy alarak 2. Tura kaldı. 2. Tur oylamasının sonucunda 1 oy boş atılırken, oylama sonucu yine 14’er oy alınca yönetmelik gereği kura ile seçim yapıldı. Yapılan kura çekimini Başkan Faruk Akdoğan yaparken, kurada Arif Temeltürk seçildi. Gülçin Güçyaşar tepkili olduğu gözlemlenirken, AK Parti grubu 3’te 3’nü kendi partisinden yapamadı.

Mansur Esen’in İlk Toplantısı…

AK Partili Ahmet Ceylan’ın vefatı üzerine, AK Partili Mansur Esen belediye meclis üyesi oldu. İlçe seçim kurulu tarafından belirlenen mazbatasıyla ilk toplantısına katılan Esen toplantıda sessiz kaldığı gözlemlendi. Ahmet Ceylan için CHP’li Abudder Zorba saygı duruşu teklifi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından gelecek toplantıya sevk edildi.

 


Editör: TE Bilişim