Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın görevinden istifa etmesinin ardından dün yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Rıfat Özkan, 31 meclis üyesinin 26' sının oyunu alarak yeni başkan seçildi. MHP seçimde Ak Parti adayını fire vermeden destekledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın görevinden istifa etmesinin ardından dün yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Rıfat Özkan ile CHP’nin adayı Fatih Doğan yarıştı. Yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Rıfat Özkan MHP Belediye meclis üyelerinin de oyuyla 26 oy alırken CHP’nin adayı Fatih Doğan sadece kendi meclis üye sayısı olan 5 oy aldı. 31 meclis üyesinin 26' sının oyunu alan Rıfat Özkan yeni Belediye başkanı seçildi.

Niğde Belediye Başkanı seçilen Rıfat Özkan; “ Bugünkü olağan üstü meclis toplantımızda daha önceki belediye başkanımızın istifasıyla boşalan Belediye Başkanlığı seçimi oldu. Bu seçimi hep beraber icra ederek beni bu göreve layık gördüğünüzden dolayı teşekkür ederim.  Özellikle Ak parti gurubu belediye meclis üyelerine ve çok kıymetli MHP belediye meclis üyelerine teşekkür ederim. CHP‘li belediye meclis üyelerimizde demokrasi gereği bir yarış yaptılar ve neticede çoğunlukla belediye meclis üyelerimizin 26’sının kararıyla şuanda belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum. Bu süreçte belediye başkanlığımızı onaylayan Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunarım. Seçimler olur ve belediye başkanları seçilir. Ama her şeyin sonu olduğu gibi bu sürecinde bir sonu vardır” dedi.

 

RIFAT ÖZKAN KİMDİR?

1957 yılında Niğde'nin Çamardı ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Mustafa Yiğit Çamardı ilçesinde tamamladıktan sonra Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümünden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında İhracat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1993 - 2013 yılları arasında Mobilya ve Bilgisayar alanında 20 yıl ticaretle Rıfat Özkan 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilerek Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Özkan evli ve dört çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim