CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi A. Adayı Harita Mühendisi Efrasim Danacı, Niğde’nin en önemli sorununun kentleşme olduğuna vurgu yaparak, diğer sorunların kentleşmeyle doğrudan ilişkisi olduğunu ifade etti.

Haber: Gökhan ÖZBEK

30 Mart 2014’de yapılacak olan mahalli idareler seçiminde CHP’den Niğde Belediyesi Meclis Üyesi A. Adayı olan Harita Mühendisi Efrasim Danacı, çalışmaları hakkında bilgi vererek, Niğde’nin temel sorunu çağdaş kentleşme olduğunu ifade ederek, diğer sorunların sarmal şeklinde kentleşmenin etrafında biriktiğini aktardı.

Danacı yaptığı açıklamada; “21. Yüzyılda gelişmiş ülkeler sanayi devriminden sonra kentleşmeye önem vererek, planlı şehirlerinde sosyal yaşam alanları ve istihdam kanalları yaratmışlardır. Türkiye ise gelişmekte olan bir ülke, sanayisi ve ekonomisi sürekli arta bir değere sahip, şehirlerarası rekabet ve yaşam seviyesi ise sürekli değişmekte ve gelişmekte! Niğde’nin bir çok sorunu var, işsizlik, ekoloji, imar… Bu sorun sarmalını bir bütün olarak ele almak gerekiyor! Eğer bir şehirde sanayi gelişmiyor, yatırımcı gelmiyor, işsizlik sorunu artıyor, yeşil alanlar yok oluyorsa burada teşhis kesinlikle basiretsiz yöneticilerden kaynaklanıyor. Niğde’miz maalesef kentleşme olgusunu, kent kültürü kavramını içselleştiremedi! Çağdaş ve uzun vadeli modern bir kentleşme aslında sanayileşmeyi, doğayı, sosyal yaşamı garanti altına alan bir kavramdır! Bizler kentleşme deyince planlı taş binalar değil, ağacını, fabrikasını, işsizini, çocukların parklarını, ekonomik ve ekolojik caddeleri düşünüyoruz! Birkaç ithal firmanın uydurma nazım imar planları ile şehrin önü de açılmaz, kentleşmesi de mümkün olmaz! Siz eğer yerleşim birimlerinde sosyal donatıları planlamazsanız, kenti birkaç caddeye sıkıştırırsanız önce Niğde’de beyin göçü, sonra sermaye göçü başlar! Kentte bu eksende işsizlik ile gelişine ekonomik bir darboğaz meydana gelir! Bu noktada akılcı davranmak gerekiyor. Bu şehrin 100 yıl sonrası planlamak ve bu eksende ticari, sosyal, konut alanlarını tasarlamak ve bunu hemen icra etmek gerekiyor. Yatırımcıların, iktisatta belirtilen beyaz yakalıların şehrimize gelmesini istiyorsak, artı değer üretmesini, istihdam yaratmasını istiyorsak çağdaş ve modern bir kentleşme ile, kendi çizgimizi yansıtmak zorundayız! İnanın bu değişim kısa sürede meyvesini verecek, örnek kentleşme ile Niğde , İç Anadolu’nun parlayan yıldızı olacaktır! İşte size sosyal demokrat belediyecilikte Eskişehir örneği! 90’ların sonunda başlayan çağdaş kentleşme bugün şehri hem sanayide, hem eğitim de hem de sosyal yaşamda sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın yıldızı yapmıştır!” dedi.

Harita Mühendisi Efrasim danacı bu fikirler ışığında aday olduğunu, Niğde’ye kentleşme olgusunu ekoloji ile barışık bir şekilde yapacağını ifade ederek, Niğde 2014-2019 yılları arası Sosyal Demokrat Belediyeciliğin örnek kentleşmesine şahit olacağına vurgu yaptı.

Efrasim Danacı, kendisini partililere ve Niğdelilere ise şu şekilde tanıttı; “19 Ağustos 1974 yılında Çorum’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Çorum’da tamamladıktan sonra, Afyon Kocatepe Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden 2001 yılında mezun oldum.

2001 yılından itibaren Niğde’ye yerleşerek, mesleki faaliyetlerime başladım. Eşim Eylem Danacı ile 2006 yılında CHP Niğde Örgütüne üye oldum.

1’i kız, 1’i erkek olmak üzere 2 çocuğum olup, “Çağdaş Kentleşme” üzerine Ekin Proje adlı aile şirketimizle ticari ve sosyal faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde, 2009 Mahalli İdareler Seçiminde, 2010 yılında gerçekleşen Anayasa Referandumunda partimin başarısı için aktif çalışma sergiledim.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi A. Adayı oldum.

Öncelikle partimin başta Niğde olmak üzere tüm Türkiye’de büyük bir ivme ile başaracağına inancım tam olup, Sosyal Demokrat Belediyecilik öğretisinde “Çağdaş, Ekolojik Kentleşme” üzerine şehrimize ve partimize hizmet etmek istiyorum.

Gerçekleşecek eğilim yoklamasında sonuç ne olursa olsun, partim ve kentim için geçmişte olduğu gibi gelecekte de gerçek bir sosyal demokrat gibi çalışacağıma söz verir, yapılacak olan eğilim yoklamasında siz değerli delegelerden destek beklerim” diyerek 02 Şubat 2014’de yapılacak olan CHP Merkez İlçe Örgütü eğilim yoklamasında şahsına destek beklediğini ifade etti.

 

 

Editör: TE Bilişim