Profesyonel futbol yaşamında uzun yıllar hem oyuncu, hem teknik adam, hem de yönetici olarak çok sayıda kulüpte çalışıp önemli başarılara imza atan, Niğde Anadolu FK’nın deneyimli Teknik Direktörü Yüksel Can, ligin ikinci yarısı öncesi net konuştu, takımın hedefe varacak potansiyeli olduğunu söyledi.

Süper Lig’in İzmir ekibi Göztepe’de Gençlik Geliştirme Sorumluluğu pozisyonundan, Niğde Anadolu FK teknik direktörlüğüne getirilen 60 yaşındaki Can, Niğde Anadolu FK ile tamamladığı birinci haftanın ardından önemli tespitlerde bulundu.

Göreve başladıkları günden itibaren önce Niğde şehrini, insanlarını, tesisleri, takımı görmeden bir söylemde bulunmamaya dikkat ettiğini söyleyen Yüksel Can, “Niğde naif, güzel, futbola düşkün ve gelişmeyi seven bir Anadolu şehri… Burada önemli bir misyonu temsil ettiğimizin farkındayız. Çok çalışıp, çok mücadele edip, takımımızı ligde üst sıralara doğru taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Ekibinin potansiyelli oyunculardan oluştuğunu ifade eden Can, “Altınordu gibi Türk futbolunun önemli futbolcu üretim merkezinden öz kaynak eğitimi almış yetenekli gençlerimizle, onlara tecrübeleriyle katkı sağlayacak ağabeylerin kaynaşmasından çok memnunuz. Özellikle Kaptan Rıza Efendioğlu, ara transferde aramıza katılan Hüseyin Altuğ Taş ve Birhan Vatansever’in takıma çok faydalı olacağını görüyoruz. Sezon sonunda her oyuncusu parlayan, fark yaratan, Türk futboluna armağan edeceğimiz bir takım olacağız” şeklinde konuştu.

TFF 2.Lig’in çok farklı bir yapısı olduğunu da vurgulayan Teknik Direktör Yüksel Can, “Genç oyuncularımızın birçok maçta iyi oyuna rağmen, sahadan istediği sonuçları alamadığını gördük. Bu da tecrübe eksikliğinden kaynaklandı. Teşhisimiz net… Peki sorunu nasıl çözeceğiz ? Öncelikle yüksek performans göstereceğiz, direnç kazanacağız, teslim olmayacağız, mücadele edeceğiz ve rakibe karşı hücumsal üstünlük sağlayacağız. Genç, dinamik ve tecrübeli ayaklarla fark yaratacağız. Oyunun iki tarafını da iyi oynarsak, oluşturulan bu kadro ile üst sıralara doğru hızla yükseleceğimize inanıyoruz. Futbolcularımızla bir haftadır beraberiz ve şimdiye kadar ortaya koydukları çalışma disiplini, coşku, istek bizi çok umutlandırdı. Sancaktepe ile oynayacağımız erteleme maçıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz. Bu ligdeki her puana talibiz ve en önemlisi de takım halinde çok istekliyiz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim