Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, 7 Haziran seçimlerini değerlendirdiği basın toplantısında, toplumun verdiği mesajı algılamak ve bu eksende siyaset üretmek zorunluluktur diyerek, “gerek Niğde,  gerekse Türkiye’de alternatifsiz değiliz” ifadeleriyle kişisel hiçbir siyasal beklentisi olmadığını deklare etti!

07 Haziran’da gerçekleşen 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin hem yerelde, hem de genelde doğru analizler yapılarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Niğde- Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, 01 Nisan 2014 tarihinde uygulamaya başladıkları Tyana Yerel Yönetim Teorisi’nin bir kez daha test edildiğini vurgulayarak geleceği doğru okumak için yeni bir örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

Niğde’de Kaybeden AKP

Seçim analizlerini yaparken, Niğde için kritik değerlendirmelerde bulunan Başkan Kirazcı; “Bu seçimin hiç kuşkusuz Niğde’de en başarısız partisi AKP’dir. Geçtiğimiz seçimde 3 milletvekilliği için çaba sarf ederken, bu seçimde 2 milletvekilini zor çıkarmış, oylarında % 9 gibi ciddi bir düşüş yaşamıştır! CHP ise oylarını yüzde 1 artırmıştır! Halk inandığı değerlere ve gördüğü yanlışları sandıkta ifade etmiştir!” diyerek iktidarın sadece Türkiye’de değil, Niğde’de büyük bir düşüş kaydettiğini ifade etti.

Perşembe’nin Gelişi…

07 Haziran seçimlerinde Niğde’de CHP adına alınan sonuçlarının ekibi adına sürpriz olmadığını ifade eden Kirazcı; “ özellikle 10 Ağustos 2014’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaptığımız çağrılar ve tespitler bugün daha gerçekçi bir tablo ile bizi karşı karşıya bırakmıştır. Toplumu algılamayan, topluma özgü politik analizler ışığında siyaset yapmayanlar kaybetmiştir. Bizler CHP’nin bu duruma gelmesinden en çok rahatsızlık duyan insanlarız. Son bir yıldır periyodik açıklamalarımızla ilkesel siyaset çağrımız vardı! Siyaset kişiler üzerine değil, toplum ve fikir üzerine kurulur. Siyaset ve üretim denklemi doğru işletilen birer mekanizma haline gelirse başarıyı hiçbir güç engelleyemez!

Toplumun bir sözü vardır, Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Bizler Tyana Yerel Yönetim Teorisi’yle geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. Yerelden genele siyaset yaparak, bize dayatılan alternatifsizliği yıkıyoruz. İşte bu eksende CHP’nin Niğde’de ki milletvekili çıkaramamış olmamızı doğru okuyoruz. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra kamuoyuna yaptığımız açıklamada

 

*** “Unutmayınız ki genel seçimler ülke çapında olsa bile, sonuçları yerel seçim bölgeleri belirleyecek. Adaylar, partiler, yerelde karşılık bulduğu düzeyde siyaset yapacaklar. Bu eksende Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni, birliktelikçi ve katılımcı bir yerel yönetim stratejisine ihtiyaç vardır ve binlerce yıllık Tyana’nın tarihsel birikimi bu eksikliği giderecek teorik birikime sahiptir!

Eğer başta Kemerhisar olmak üzere, bu modeli uygulandığı diğer yerlerde başarı elde etmek istiyorsanız toplumun sesine kulak vermek ve onların istediği politika ve hizmeti getirmekle mükellefsiniz. Aksi halde genel seçimler de iktidar olma kaygımız sadece seçim programlarımızda yazıdan ibaret kalır! ***  ifadelerini kullandık”

 

29 Mart 2015’de CHP’deki ön seçim öncesi yine bir stratejik çağrıda bulunduk! Partili adaylarımızın açtıkları aday adaylığı seçim ofislerinin hizipleşmeyi körükleyeceğini, bölünmeyi artıracağını ifade ederek;

           

***    Parti örgütlerimiz dışında açılan temas noktaları partimize sinerji katmamakla birlikte, hizipleşme gibi siyasal hastalıklara son verecek irade örgütümüzdür ve partinin temas noktası parti binaları olmalıdır.

         Partimizde emek hiyerarşisinin yanında, girişimci, yenilikçi, kadın ve gençlik ekseninde politikalar vazgeçilmez olup, bu partiye emeğini vermiş olan sessiz çoğunluğun, hizipleşme virüsüne dur demesi gerekmektedir.”  

            Bizler ilkesel siyaset yapan insanlarız. Oluşturduğumuz Tyana Yerel Yönetim Teorisi’de bu ilkeler üzerine inşa edilmiştir. Bizler kişilere göre değil ilkelere göre hareket ederiz. Toplum da, siyasetimizde alternatifsiz değildir. Bu eksende dayatmalara, hatır ilişkilerine, feodal bağlara ve dostluklara bağlı bir siyasi yapılanmamız yoktur. Gerek şahsımın gerekse Tyana Yerel Yönetim Teorisi’ni benimsemiş insanların desteğini ilkesel ve birliktelikçi tutum sergilemeyip kendilerinde görenler büyük bir hata içindedirler.” *** İfadelerini ön seçim öncesi kamuoyuna deklare ettik.

 

Buna rağmen parti örgütümüzün tüm çalışmalarına, bize verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştık!

Seçim kampanyasının başında doğru bir çıkış yapabilmek için Tyana Yerel Yönetim Teorisi’ne uygun bir seçim kampanyası önerdik. Seçim Koordinasyon Merkezi’miz gerek kampanya önerimizi, gerekse tespitlerimizi dikkate almamıştır!

Her türlü olumsuzluğa rağmen, Niğde’nin Gururu Kemerhisar şiarıyla tüm seçim çalışmalarına en aktif katılımı sergiledik.

Partimizi ve inandığımız değerleri küçük düşürecek eylemsellik içinde olanlara net tavrımızı koyduk!

 

Sonuçları 10 Gün Öncesinden Binde 3 Yanılma İle Biliyorduk…

Seçim süresince aktif katılım sergileyen Kemerhisar, il çapında büyük bir gizlilik içinde 2489 kişi ile tamamen bilimsel düzeyde bir anket yaptırdık.

Elde ettiğimiz sonuçlar, bugün CHP’nin Niğde’de aldığı oyun binde 3 aşağısındadır. Bu konu da daha fazla oy almak, gidişata dur demek için çaba sarf ederken, hataları ve yanlışlıkları da görmek gerektiğini düşündük. Kemerhisar’da katılımı yüksek tutmaya, daha fazla oy almaya çalıştık. Sonucu bilmemize rağmen, Kemerhisar’da % 50’lik bir CHP oyu ile sadece Niğde’de değil, Konya, Aksaray ve Kayseri bölgelerinde bir seçim bölgesinde en yüksek oyu aldık. Başarımızı sıradanlaştırmak isteyenler, Kemerhisar zaten CHP’liydi diyebilir. 13 yıldır ülkemizde ki AKP iktidarı bizden önce 10 yıldır Kemerhisar’da yerel yönetime sahipti. 2009 yılından itibaren pratikten teoriye uygun olarak Alternatifçi Belediyelik uygulamasını devreye sokarak, dönüşümü başlattık! 2010 referandumu, 2011 milletvekilliği seçimi, 2014 yerel seçimleri bu dönüşümü, değişime evirdi! Çünkü biz “Birliktelikçi Demokrasi” kavramına inandık! Birlikte olursak başaracaktık! Bu yüzden CHP, Kemerhisar’da Tyana Yerel Yönetim Teorisi’yle girdiği her seçimden büyük bir farkla galip gelmiştir!

 

Umutsuzluğa Kapılma…

Bugün seçimler sonrası CHP ve CHP’li seçmenlere yönelik büyük bir asimetrik bir savaş vardır! Bilinsin ki başarısız olan AKP’dir, CHP oylarını korumuş, Niğde’de artırmıştır!

CHP’li seçmen, sol taban Niğde’de örgütsüzlüğün birer ruhsal yansıması olan umutsuzluk virüsüne bulaşmıştır! Bu açıklamamızla yeniden deklare ediyoruz! Umutsuzluğa kapılma! Ne Niğde’de, ne de Türkiye’de alternatifsiz değiliz!

Sessiz çoğunluğuz ama programımızla, teorimizle partimiz CHP’de neler yapacağımızı biliyoruz. Tabandan tavana yeni bir örgütlenmeyle köy ve mahalle temsilciliklerinden başlayarak, önümüzdeki 2019 seçimleri için şimdiden temellerini atmalıyız.

 Yeni bir şeyler söylemek gerekiyor! Kişisel hiçbir siyasal beklentimiz olmadan, partimiz, ideolojimiz ve inandığımız değerler adına, Niğde için, Türkiye için büyük bir örgütlenmenin inşasını partimiz CHP’de yapmalıyız!

Kişiler üzerine kurulu bir siyaset değil, kurumlar ve teoriler üzerine kurulu bir siyaset öneriyoruz. Gerek şahsım, gerekse siyasette ki aktörlerin hepsi gelip geçicidir! Aslolan fikir, siyaset ve partidir!

 

Bunu vefakar kadınlarımız, gençlerimiz, partimiz için karşılık beklemeyen gönül vermiş insanlarımızla başaracağız.

Özeleştiri yapmadan başarı olmaz! Şimdi yapacağımız özeleştiri, gelecekte ki başarımızın mihenk taşlarından olacaktır” diyerek basın toplantısını bitirdi.

 

Editör: TE Bilişim