AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, görevini yeni atanan Ömer Kılıç’a devretti. Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ’in il başkanlığına aday olmayacağını açıklaması üzerine Ak parti İl Başkanlığına aday olan 8 kişinin içerisinden Ömer Kılıç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanı olarak atadı.

Devir teslim töreninde eski il başkanı Mahmut Peşin, yeni başkan Ömer Kılıç’a çiçek takdim ederek yeni görevinde başarılar dilerken yeni başkan Kılıç ise Peşin’e bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Ak Parti İl Binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Eski İl Başkanı Mahmut Peşin; “ ümmetin umudu Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bir nefer olarak 2011 yılında il başkan yardımcısı, 2014 yılında il genel meclis başkanlığı ve 2017 yılında Emrah Özdemir başkanımdan bayrağı devraldığım ve bugüne kadar Ak Parti İl Başkanlığı vasfı ile milletimize, vatanımıza ve ülkemize hizmet ettik. Kutlu bir davanın yolcusu, bizlere bu zamana kadar destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza ve herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu il başkanlığı sürecinde yoğun gayretler gösterdik, gecemizi gündüzümüze kattık ve katmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, güven ve halk oylamaları, yerel seçimler, genel seçimleri hep beraber bu ekip omuz omuza mücadele verdi. İlimizde ak parti olarak çok büyük başarılara imza attık. Son seçimlerde de daha önceki seçimlerde de bizim ölçeğimizdeki illerin üzerinde çok iyi sonuçlar elde ettik. Bunu tamamen teşkilat mensuplarımızla ve birbirimize olan ilgimiz ve aşkımızla gerçekleştirdik. İl başkanlığı görevimizi burada tamamlıyoruz. Hepinizden haklarınızı helal etmenizi istiyor, durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

Törende konuşan yeni İl Başkanı Ömer Kılıç konuşmasında şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle il başkanı olarak atandım. Bilindiği üzere 6 seçim beraber geçirdik, partimizin her kademesinde ilçe, gençlik kollarında tutun şimdi mevcutta il genel meclis üyeliği ve şimdi ise bu kutlu davada Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak Niğde’mize ve sizlere hizmet etme yolunda il başkanlığı görevi tevdi edildi. İnşallah elimizden geldiği kadar, önceliğimiz teşkilat ve görevimiz olmak kaydıyla güzel hizmetler etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

Ak Parti Niğde il başkanlığı 7’inci olağan kongre süresince genel merkezin çalışmaları doğrultusunda bir bayrak değişimine kararı verildiğini belirten İl Başkanı Kılıç; “ Kuruluşumuzun 19’uncu yılını kutladığımız Ak Partimizin Niğde teşkilatında bir bayrak değişiminde hep birlikte beraberiz. Kurulduğu günden buyana büyük Türkiye ve güçlü Türkiye olma yolunda ülkemizi yöneten Ak kadrolar sürekli kendini yenilemekte ve ilk günkü heyecanı ayakta tutma gayreti içerisindeyiz. Partimizin 7’inci olağan kongre süresince genel merkezimizin çalışmaları doğrultusunda bir bayrak değişimi kararı verildi. Yapılan istişareler ve çalışmalar sonucunda 7’inci olağan kongreye şahsımla gidilmesi kararı verildi. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 16 Ocak 2021 tarihinde aldığımız bu kutlu görevi Mahmut Peşin başkanımızın bıraktığı yerden daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız. Mahmut Peşin başkanımıza ilimize ve teşkilatımıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Ak Partimizin ilimizde üye sayısı, teşkilat sayısı, yerel ve genel seçimlerde daha güçlü hale getirmek birlikte çalışmamızla mümkündür” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim