Geçtiğimiz yıl sürekli gündeme gelen yeni Niğde Adliye Sarayının yapılacağı yer hususundaki tartışmalar mahkemelik olmuştu.

Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun da tartışmalara katılarak ve Niğde Barosunu suçlayarak  taraf olduğu tartışmalarda Niğde’ye yapılacak olan yeni Adliye Sarayının yeri çok tartışılmıştı.

Ak Parti ve Hükümet  yetkilileri yeni adliye sarayının Hıdırlık mevkine  (Polis Okulu-Kayseri yolu civarı) yaptırılması konusunda tartışma çıkmıştı. Bu  konuda Niğde  Barosu İdare Mahkemesine dava açmıştı.

İdare mahkemesine dava açan Niğde barosu davayı kazanarak, yine binanın Hıdırlık mevkiine yapılamayacağı ile ilgili mahkeme karar verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Baro Başkanı Av. Osman Çimen, “Aksaray idare mahkemesine davayı açtığımızda Adliye binasının Hıdırlık mevkisine yapılamayacağını düşünmüştük. Mahkeme bütün delillerimizi, tutanaklarımızı, basında çıkan haberlerle mahkemeye verdik. Oradaki çöp, tesisinin, umumhanenin, yeni gidecek birahanelerin olduğunu söyledik. Bunun üzerine idare mahkemesi bir karar verdik. Duruşmaya kendim bizzat katıldım otobanla devlet karayolu arasında bir adliye binasının olamayacağını ve bunun güvenlik açısından sirkülasyon olan bir yerin tehlikelerinden bahsettik. İdare mahkemesi de haklı gördü evet oraya adliye binası yapılmaz çünkü saçaklanma diye bir şey var. Saçaklanma o tarafta dağ olduğu için batı yönünde genelde kentlerde görüldüğü o tarafa büyütmenin bir mantığı olmayacağı söylendi. Adliye çalışanlarının, halkın güvenliği tehlikeli olacağı için böyle bir karar verildi. “dedi.

Baro Başkanı  Çimen, “Ak Partiden bir kişi aramıştı beni bizden bilgi aldı. Bizim dedik bir projemiz var, büyük bir Bor, Altunhisar ve Niğde adliyelerinin kapatılarak Niğde ile Bor arasında birkonun oralarda büyük bir kompleks yapılıp muhteşem bir saray yapılıp hem atıl olan Altunhisar’ı canlandırmak orada Hakim ve savcılarımız iş yokluğundan, icra müdürlüğü hacize çıkmıyor ama burada ki ve bordaki icra müdürlüğü hacize gidemiyorlar iş yoğunluğundan dolayı yetişemiyor.

2. Ağır cezayı açalım, 3. Hukuku açalım, iş mahkemeleri, çocuk mahkemeleri açalım ve bunların hepsini bir merkezde toplayalım. Niğde 100 yılını kurtaralım. Bor’unda adliyesi artık yetmeyecek 10 yıla kadar, bizi oraya yerine orta yerde toplayalım. Çok zor bir şey değil bu, tek projemiz bu ama olmadı ikinci proje olarak eski terminalin oraya adliye binası yapılsın ama birisi hizmet etmek istiyorsa orta yerde büyük bir saray yapılsın.
 
Hıdırlık mevkiinde bize 9 dönüm olacakmış geriye 15 dönüm yer kalıyor burayı 7 trilyona satamadılar, adliye binasının yapılacağı duyulduğunda kalan 15 dönümün fiyatı 10 trilyona çıkardılar. Duyumlar geliyor bize o taraflarda bir yerde yer tahsisi düşünülüyor. Biliyorsunuz tahsisler artık yavaş yavaş kaldırılıyor, cezaevlerine dönüyor Adalet bakanlığı geç kalmamamızı düyşünüyorum. Yerel yöneticilere katılmıyorum, diyorlar önümüz kesiliyor, engelleniyor deniyor ama biz kimseyi engellemiyor daha iyi bir hizmet ve daha iyi bir yatırım için boş konuşmuyoruz, proje sunuyoruz.

Editör: TE Bilişim