Diş Hekimi Nesrin Tengiroğlu, Ak Parti’den Aday Adaylığını açıkladı.  Tengiroğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde aday olmak için başvurusunu Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir’e teslim etti.
 
ÇALIŞMALARIM ÖDÜLLENDİRİLDİ
 
1963 Şanlıurfa doğumlu olduğunu belirten Tengiroğlu; “İlk ve orta öğrenimimi Şanlıurfa'da tamamladım. Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Şanlıurfa SSK Hastanesinde Diş Hekimi olarak hizmette bulundum. 1995 yılında eşimin memleketi olan Niğde'ye gelerek Niğde SSK hastanesinde Diş Hekimi olarak görev yaptım. 2008 yılında Niğde'ye ilk kez açılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin kurucu Başhekimlik görevini üstlendim. 2008-2013 yılları arasında ülke çapında örnek gösterilecek bir Diş Hastanesi’ni kurarak, Niğde'ye layık bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi binasına taşıma bahtiyarlığına eriştim. Görev yaptığım dönemde Sağlık Bakanlığı kurmuş olduğumuz hastanenin teknik ve hizmet kalitesi Türkiye'deki diğer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine örnek gösterilmiştir. Bu münasebetle görev yaptığım zaman diliminde Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ tarafından Takdirname ile taltif edildim. Görev yaptığım süre içerisine Niğde Valilerimiz tarafından yapmış olduğum çalışmalardan dolayı Teşekkür Belgeleri ile ödüllendirildim” diye konuştu.
 
BAŞARACAĞIMA İNANIYORUM


Ülkeme ve milletime hizmet etmenin başka bir yolu olan siyaset kurumunda ülkem için büyük bir lider etrafında örgütlenmiş, bu ülkeye hizmet edecek güçlü bir teşkilat gördüğüm için görev almak amacı ile 2013 yılında başhekimlikten ayrılarak Niğde Ak Parti İl teşkilatında görev aldım. 2013-2015 yılları arasında Halkla İlişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak hizmet etmekten onur duydum. Halen partimizin çalışmalarında aktif görev almanın yanı sıra Niğde İl çapında sosyal sorumluluk kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapmaktayım.


Niğde teşkilatında görev aldığım süre içerisinde 2 önemli seçim başarı ile neticelenmiştir. Yaptığım analizlerde; Ak Parti olarak oy alamadığımız seçmenlerle gerek meslek hayatımda gerekse sivil toplum kuruluşları faaliyetlerimde birebir diyalog kurmak fırsatı buldum. Partimden aday adaylığı başvurusunda bulunmamın sebeplerden birincisi parti olarak ulaşamadığımız bu kitleyi tanımam hasebi ile kendime hedef kitle görüp başaracağıma inanmamdır. İkinci sebep partimizin kendini çağdaş özgürlükçü gören partilere nazaran ; kadın adayların önünü açan, önem veren gerçek parti olmasıdır. Partimin bu misyonundan cesaret alarak aday adaylığımı düşündüm. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Eşim 1995 yılından beri Niğde'de Çocuk Hastalıkları Hekimi olarak görev yapmaktadır. Orta derecede İngilizce bilmekteyim” dedi.



 
Editör: TE Bilişim