Milliyetçi Hareket Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer,  Borlulara bazı açıklamalarda bulunurken, bazı projelerine de yer verdi. 

MHP Adayı Mustafa Tecimer açıklamasında; Adaylığımızın açıklanmasından bu güne kadar ilçemizde yaşayan esnaftan, çiftçiye, memurdan işçiye herkesi dinledik. İşsizlikten babasının vereceği harçlığı zül gören gençlerimizden, çocuğunun isteklerini karşılamakta zorlanan babaya kadar, mutfakta yemek telaşı çeken annelerimize kadar,  mahalle mahalle, sokak sokak hemşerilerimize ulaştık, onların dertlerini, tekliflerini, dileklerini dinledik.  Çözüm önerilerimizi, projelerimizi ilettik. İl Genel ve Meclis üye aday arkadaşlarımız ile parti yönetimimiz ile bütün ekip arkadaşlarımızla,  gittiğimiz her yerde, büyük coşkuyla karşılandık, sevgi gördük, ilgi gördük. Bundan dolayı hemşerilerime özellikle teşekkürlerimi ve minnettarlığımı iletiyorum.  Bana ve ekibime gösterdiğiniz sevgi ve ilgi karşısında, üzerimizdeki yükün,  bize verilen sorumluluğun büyüklüğünü daha çok hissettik.  Bu durum bizi daha çok ateşledi, şevk ve güç verdi" dedi. 

BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Tecimer açıklamasının devamında; "Saygıdeğer hemşerilerim,  Ben hizmet siyasetini bugün kucağımda bulmadım. Ömrümü verdiğim davamıza da, doğduğumuz, yaşadığımız, ömrümüz olursa bundan sonra da yaşayacağımız  güzel ilçemize de,  gençliğimden beri hizmet etmiş olmanın mutluluğunu, kıvancını  yaşıyorum.

Bugün mazisi kutlu ilçemizi,  geleceği umutlu bir ilçeye dönüştürmeye talip oldum. Umutlu olmanın ötesinde çocuğundan, gencine, yaşlısına kadar mutlu bir ilçeyi hedefliyorum, hayal ediyorum.

Bunu da hep birlikte başaracağız. İlçe halkının  bütün kesimlerini, bütün görüşleri, fikirlerini katarak sizlerin geleceğini umutlu ve mutlu edecek vizyon projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunu hep beraber katılımcı bir yönetimle gerçekleştireceğiz” dedi.

 MHP Adayı Mustafa Tecimer,  ekonomik, sosyal, kültürel, ulaşım,  altyapı içerikli projeleri hakkında da bilgiler verdi.

İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİZ
Seçilmeleri durumunda Bor'daki işsizlik sorununu çözmeye çalışacaklarını belirten MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, hayata geçirecekleri Bor Tarım İşletmeleri ile bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını söyleyerek, "Emen ovası olarak bilinen ve binlerce dönüm boş araziyi kapsayan alanı ilçe ekonomisine kazandıracağız. Böylelikle şehrimizin işsizlik problemini çözeceğiz. Etaplar halinde tarıma açmayı hedeflediğimiz kırsal bölgenin enerji ihtiyacı güneş panelleri sayesinde karşılanacak ve bu enerji sayesinde yeraltı suları minimum maliyetler ile yer üstüne çıkarılacak. Bor tarım işletmeleri kurulacak. Organik tarım desteklenecek. Üretilen her ürün Bor Belediye gıda marketi aracılığıyla tüm ülkeye pazarlamayı hedefliyoruz. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde 1.500 kişi istihdam edilecek." dedi.


RANTSAL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM!
İlçe genelinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini söyleyen MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, "Harım mahallemizden başlayarak ilçemizdeki sahipsiz kalan mahallelerimizi Belediyemiz tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, insanlarımızı toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak mimari anlayışıyla konutlar üreteceğiz. Gerçekleştireceğimiz projemiz hiç bir kimseye rant sağlamayacak."

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZI KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ
Bor Belediyesi olarak hayata geçirecekleri proje ile ilçe genelindeki dar gelirli aileleri düşük ödemeli ev sahibi yapacaklarını söyleyen Tecimer, sözlerini şu şekilde sürdürdü;  "Öncelikli hedefimiz dar ve orta gelirli, bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapmaktır. Sosyal devletin en önemli yansıması, vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştireceğiz. Sosyal belediyeciliğin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur." dedi.

UCUZ SU,  SAĞLIKLI SU
MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, göreve gelmeleri halinde ilçe genelindeki asbestli boruları sağlıklı borularla değiştirecekleri söyledi. Tecimer, konuşmasında; "Kanserojen madde içerdiği tespit edilen asbestli borular ile döşenen su şebekesi ömrünü tamamladığı için patlamalar meydana gelmektedir. Öncelikli olarak su boruları değişecek, su basınçları artırılacak ve Arsenik Arıtma tesisimiz güçlendirilecek. Her evden akan su güvenle içilecek. Su kuyularına yapılacak güneş panelleriyle maliyetler düşürülerek su faturaları ucuzlayacak. Ayrıca ilçemizde hiç olmayan yangın söndürme vanaları da projede belirlenen noktalara yerleştirilecektir." diye konuştu.


AKKAYA BARAJI PROBLEMİNİ BİZ ÇÖZECEĞİZ
Bor ilçesinin en büyük sorunlarından birinin de Akkaya Barajı olduğunu söyleyen Mustafa Tecimer, bu sorunu çözmek için her şeyi yapacaklarının sözünü verdi. Tecimer, "Enerjimiz, liyakatimiz ve sadakatimizle şehrimize hizmet boynumuzun borcudur. Hizmetine talip olduğumuz hemşerilerimize söz veriyoruz. Akkaya Barajı Çevre Kirliliği Problemini Biz Çözeceğiz. Bu sayede Bor'u o pis kokudan kurtaracağız. Daha yaşanılabilir bir Bor için bu sorunu da ortadan kaldıracağız."


DAR GELİRLİ AİLELERİMİZİN BAŞARILI ÇOCUKLARINA EĞİTİM DESTEK BURSU VERECEĞİZ
İlçe genelinde eğitime büyük destek ve önem vereceklerini belirten MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, "Bir insan dünyayı değiştirir, dünya güzelleşir. İlçemiz genelinde başarılı bir eğitim hayatı olan ama, maddi imkansızlık dolayısıyla sıkıntılar çeken çocuklarımıza, gençlerimize burslar vererek eğitimlerine destek olacağız. Onlar Türkiye’nin ve dünya’nın dört bir yanındaki bursiyerlerimiz, geleceğimiz." dedi.
 

HER YIL BOR KÜLTÜR FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ

Tecimer, İlçemizde yapılacak olan bu festivaller ile yerli ve yabancı binlerce kişiyi buluşturmayı hedefliyoruz. Böylelikle ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlamakla beraber birbirinden renkli görüntülere sahip olacak olan festivaller, ilçemizin kültür-sanat ve eğlence hayatına renk katacaktır" dedi. 

 
ULAŞIM VE OTOPARK SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ
İlçe genelinde yaşanan ulaşım sorunlarına da değinen MHP Bor Belediye Başkan Adayı Mustafa Tecimer, bu sorunların kendi dönemlerinde çözüleceğini söyledi. Tecimer, "İlçemiz genelinde yaşanan ulaşım sorunlarını Bor Belediyesi olarak çözeceğiz. Ayrıca ulaşım konusunda maddi anlamda vatandaşlarımızı rahatlatacak adımlar atacağız. İlçemiz genelinde ulaşımla ilgili olarak hiç bir sorun kalmayacak." diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim