CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Artık CHP için tek yol iktidardır, onun dışındaki her yer bize dardır. Şimdi de bu mücadeleyi bu düşüncelerle yapıyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin il başkanlığınca, Niğde'deki CHP seçim bürosunda düzenlenen programda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sokaklara, meydanlara sığmayacak kadar büyüdüğünü söyledi.


5 yıl demir parmaklıkların ardında kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin oy birliğiyle "Mustafa Balbay'ı bırakın" dediğini, 5 yıllık zaman diliminde elbette çok şey yaşadıklarını aktaran Balbay, şöyle devam etti:

"Hapishane hayatından uzun uzun bahsedecek değilim. Burada hapishane edebiyatı değil memleket edebiyatı yapacağım. Kendimiz için değil memleket için konuşacağız. Bu ülkede ayaklar altına alınmış hukuku, demir parmaklılar ardına atılan mazlumları çıkaran, demir parmaklıkları kıran, kapıları kıran Silivri'nin, Sinca'nın kapılarını kıran kimdi biliyor musunuz? Sizdiniz, sizler bu davaya inandınız. Aranızda biliyorum ki Silivri'de duruşmaları izlemeye gelenler var. Çünkü Niğde'den de çok gelen olmuştu. Demir parmaklıklar ardında bir söz vardır. Bir ziyaret yarım tahliye demektir. Bu kadar önemlidir."


Şu anda özgürce seslenmenin mutluluğu içinde olduğunun altını çizen Balbay, "Sizlerin vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle şu anda hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kaldığı gün kendimi tam anlamıyla özgür hissedeceğim. Bugün benim özgürlüğümün 106'ncı günü. Bu 106 gün içerisinde şu anda geldiğim Niğde ile birlikte 40'ıncı Kent olmakla birlikte mikrofonumu 243 kez elime almış bulunuyorum. Anadolu'yu karış karış dolaşıyorum" diye konuştu.

Ulukışla'daki saldırı

İktidar partisinin seçimleri kazanmak uğruna savaşı dahi göze aldığını ileri süren Balbay, "Geçtiğimiz günlerde Niğde'de 3 şehidimiz vardı. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyoruz. Şehitler toprağa verildiğinde değil unutulduğunda ölürler. Bizler onları hiçbir zaman unutmayacağız. O katliamı yapanları da nerelerden geldiğini de kuşkusuz hepiniz biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.


Balbay, daha sonra CHP Niğde Belediye Başkan adayı Fahri Eker ile seçim otobüsünden halkı selamladı



Editör: TE Bilişim