Son günlerin en önemli tartışma konusu olan ve Niğdeli vatandaşın da oldukça tepkisine sebep olan Sorunlu Mülteci Kampı kurulması konusuna 23. Dönem Niğde Milletvekili, Niğde Eski Belediye Başkanı ve İYİ Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Mümin İnan’da değindi.
 
İNAN: BARO BAŞKANI DOĞRULARI SÖYLEDİ
İnan; “Önceki gün Niğde Baro Başkanımız Sayın Osman Çimen bu konuyu gündeme taşıyarak hassasiyetlerini, tedirginliklerini, endişelerini ve çekincelerini dile getirdi. Bizlerde Baro başkanımızın her cümlesine sonuna kadar katılıyoruz. Söylediği sözler anlatmak istedikleri ve verdiği mesaj göz ardı edilemez, edilmemelidir” dedi.
 
İNAN: DAYATMA PROJE VE İÇ TEHDİT
Hassasiyetlerin önemli derecede zedelendiğine değinen Mümin İnan “Yeter Artık Türk Milletinin dinamikleri ile oynamaktan vazgeçin. Sorunlu Mülteciler Avrupa Birliği’nin şimdiki hükümete dayatması olan projeden başka bir şey değil. Kendi ülkelerinde suçlu olan Avrupa’nın ve hatta dünyanın hiçbir ülkesinin bile kabul etmediği bu kişileri Türkiye toprakları içerisinde kaplaştırmak ve bunlara yaşam alanları sunmak ileride başlayacak karmaşanın ve olası iç tehdidin ta kendisidir” diye konuştu.
 
NİĞDEYE BUNU REVA GÖREMEZSİNİZ
İnan açıklamasına şöyle devam etti: “Bizler kendilerine asıl vatanlarını vaat ettiklerimiz bu şahıslar için bugün kalkıp Niğde’nin göbeğine “SORUNLU MÜLTECİ KAMPI” kuruyorlar. Bunu anlamak oldukça zor geliyor. Aklın ve mantığın izahına ters geliyor. Çünkü Avrupa ülkeleri kapılarına dahi yaklaştırmadığı bu mültecileri bizler daha ne kadar bu ülkede tutmaya devam edeceğiz.
 
SUÇ MAKİNASI GİBİLER
Her gün bir başka sıkıntı ile karşımıza çıkan mültecilerin bu topraklara geldikleri günden buyana, cinayet, hırsızlık, gasp, taciz, tecavüz, insan kaçırma, sahtecilik, uyuşturucu, kaçakçılık gibi daha onlarca kabarık dosyaları bulunuyor. Neredeyse işlemedikleri suç, karışmadıkları olay kalmamış. Devletin elindeki veriler ise bunların kanıtıdır. Cezaevlerinde bulunanların sayısı almış başını giderken halen dışarıda bulunan “SORUNLU MÜLTECLER” in var oluşu halkı tedirgin etmeye devam ediyor” dedi.
 
NİĞDENİN ÖNCELİKLERİ MÜLTECİ KAMPLARI DEĞİL
“Niğde’nin ve borun öncelikleri listesinde mülteci kampları yer almamalı” diyerek Niğde ve Bor’un istihdam ve üretim tabanlı yatırımlara ihtiyacı olduğuna da değinen İnan Şöyle devam etti: “Devletin bunu yapma gücü var iken onca para SORUNLU MÜLTECİLERE ayrılması oldukça karamsar bir tabloyu da ortaya koyuyor. Her alana işsizliğin arttığı, ekonomik daralmanın devam ettiği şu günlerde yapılan bu yanlıştan geri dönülmesi gerekiyor. Niğde’nin tarım alanalrına desteğe, Niğde’nin sanayilerine yatırım ve desteğe, Niğde’nin turizmine desteğe ve işsizliğine çözüme ihtiyacı var, içerisi sorunlu suçlu mültecilerle dolu bir kampa değil.”
 
GEÇİCİ DENİLEN MERKEZLERE DAİMİ DONANIM KURULURMU
Bu merkezlerin her ne kadar geçiciymiş gibi söylense de yapılacak harcamalar ve destek listesinin oldukça kabarık bir hal olduğuna da değinen İnan “Bu merkezlerde mültecilere tercüman, psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı, özel güvenlik görevlisi, temizlik personeli, teknik personel, yemek firması personeli, gibi belki de bir çok vatandaşımızın yararlanamadığı imkanlardan yararlandırılacak olan bu merkezlerde yerleştirilenler sorunlu mültecilere hastane, kıyafet, kantin gibi birimlerden de ücretsiz yararlandırılacağı belirtiliyor. Benim vatandaşıma sunulmayan bir çok hizmet bu sorunlu kişilere hem devlet eli ile hemde ücretsiz sağlanacak olması da kabul edilemez” dedi.
 
YETKİLİLERE ÇAĞRI
Yetkililere de çağrıda bulunan İnan açıklaması şu sözleriyle tamamladı: “Buradan bu merkezler ile ilgili her kim ve kurum veya kuruluş ön ayak oluyor veya içerisinde yer alıyorsa bu yanlıştan bir an evvel vazgeçmeye davet ediyorum. Sonu öngörülemeyen bu yanlış ileride altından kalkamayacağımız güvenlik ve ekonomik sorunların zemini oluşturmaya adaydır. Gelin bu milletin bu güzel şehrimiz Niğde’nin dokusu ile yaşam şekli ile oynamaya huzurunu bozmaya hakkı yoktur.”
 
 
Editör: TE Bilişim