Ak Parti’den 7 Haziran Seçimlerinde Niğde Milletvekilliği için aday adayı olan Muharrem Selamoğlu 23. Dönem Milletvekili olduğu dönemde Eğitim konularında yaptığı hizmetleri  ile ilgili bir açıklama yaptı.  

NİĞDE'YE 2. FEN LİSESİ

Muharrem Selamoğlu, Eğitim alanındaki hizmetlerinden örnekler verdiği açıklamasında;   İlimize eğitim konusunda yaptıklarımız devrim niteliğindedir. Bor Kenan evren mevkiinde bulunan 37 yıllık tarihi şarap fabrikası yerine FEN LİSESİ yapılmak üzere yıkıldı.  Dönemin Tekel Bakanı   Niğde  milletvekili merhum Haydar Özalp tarafından 1972 yılında  ihale edilen 1973 yılında biten ve 1975 yılında faaliyete geçen Bor Şarap Fabrikası  1999 yılında zarar etti gerekçesi ile faaliyeti durdurulmuştur.

Önceki dönem Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu Hanımefendinin Bor ziyaretinde fen lisesi sözünü aldık. Fen lisesi konusunda bakanlıkta sıkıntılar yaşadık ama gerekli tedbir ve önlemleri alarak Fen Lisesinin  gerekli fizibilite ve alt yapı çalışmalarını başlattık ödeneğini  çıkarttırdık. Bor belediyemiz ise fabrikanın hemen yanında bulunan  3 dönümlük araziyi tahsis etti  bor belediyesi fen işleri binanın yıkımı için çalışmaları başlattı. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına bitirilmesi ve eğitime açılması için TOKİ  ile yüklenici firma arasında imzalar atıldı. Bunun yanı sıra arsa içerisinde 24 derslik spor kompleksi 200 kişilik yurdu ile eğitim ve öğretime devam etmesi bizleri onurlandırıyor”dedi.

 
ÜNİVERSİTEMİZE NE GEREKİYORSA YAPTIK

Muharrem Selamoğlu açıklamasının devamında; Niğde Üniversitemize yeni fakülteler kazandırmak için yoğun mesai harcayarak çalışmalarımızın meyvesini aldık . şu anda görevine devam eden Niğde üniversitesi Rektörümüz sayın Prof. Dr. Adnan Görür hocamızla uyum içerisinde çalışarak üniversitemize bir çok bölüm kazandırdık, Rektörümüz  bu konuda çok yoğun çaba sarf etti bizleri de bu yolda kararlı adımlar atmamıza vesile oldu. Üniversitemiz için elimizden ne geldi ise fazlası ile gerçekleştirdik bundan sonrada eğitimdeki katkılarımız devam edecektir.  

Şunları söylemeden geçemeyeceğim üniversitemize yenilebilir enerji konusunda laboratuvar ve bölüm çalışmamız, örgencilerimizin  barınmaları için 500 kişilik öğrenci yurdumuz yeni açılacak olan eğitim binalarımız teşvik ve devlet yardımları konusunda hocamızla birlikte bayrağımızı taşıdık. 



İLİMİZ VE İLÇELERİMİZE YENİ OKULLAR KAZANDIRDIK 

İlimizde bulunan tüm eğitim yuvalarımız için elimizden geleni yaptık. Devlet projelerimizden biri olan fatih projesi akıllı tahta uygulamamızı Çamardı kaymakamlığı ve Çamardılı hayırsever hemşerilerimiz destekleri ile de  faaliyete geçti ve şu anda hükümetimizin Fatih Projesi  devam etmekte  Niğdemiz de  epeyce yol alındı.  

Çiftlik ve Ulukışla ilçelerimizde eksikliği bulunan Anadolu liseleri için gerekli çalışmaları dönemimizde başlattık. Bor ilçesinde bulunan Şehit Nuri Pamir lisesi içerisinde ek bina yapılması konusunda hassasiyetimizi koruyarak binamızın bitirilmesi ve eğitime dahil edilmesi mutluluğunu yaşadık.

 
İl ve içe belde kasaba ve köylerimizde bulunan eğitim yuvalarımız için aynı hassasiyet üzerinde durarak eksikliklerin giderilmesi konusunda Milli Eğitim teşkilatımız ile el ele vererek okullarımız eksikliklerini tamamladık.

 
Eğitim konusunda gelecek nesillerimize sağlıklı ve zinde eğitimlerine devam etmeleri konusunda Kemerhisar Beldemize kapalı spor salonumuz Edikli Kasabası kapalı spor salonumuz Bor Stadyumu  tribünleri düzenlenmesi ve  üst kısmının kapatılması. Son olarak da aklıma gelen  bir önceki dönemde temeli atılan ama üzerinde hiçbir çalışma yapılmaya atıl durumda kalan  Niğde Bor arasındaki Olimpik Yüzme Havuzu  için ödeneğini ayırtarak faaliyete geçirilmesini sağladık.

Eğitim ve öğretim konusunda bunların yapılmasında öncelikle idarecilerimize sivil toplum kuruluşlarımıza belediye başkanlarımıza vatandaşlarımız teşkilatımızı  tüm hayır sever insanlarımıza ve basınımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim