24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri önce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce Niğde’yi ziyaret ederek Ömer Halisdemir meydanında miting yaptı.

DAHA FAZLA FOTOĞRAF  AŞAĞIDA

2013 yılında 8 milyon liraya projelendirilerek Niğde Belediyesi tarafından özellikle miting alanı olarak düşünülen Kent Meydanında ilk defa bir miting yapıldı.  Kalabalık meydanı doldurmuştu.

Miting 16:00’da idi. Dakikası dakikasına tam 16:00’da Muharrem İnce konuşmaya başladı. Diğer siyasi liderler gibi promterden konuşmuyor, doğaçlama konuşuyordu. Alan Türk Bayrakları ile çok mütevazi süslenmişti.  Niğde için söyledikleri ise Patates, Havalanı ve kinayeli şekilde Şeker  Fabrikalarının satışını ele aldı. En önemli cümlesi ise Niğde’nin en fazla ezilen il olduğunu söylemesiydi. Bir çok konuda  ekonomik vaatler verdi. Gençler ve Kadınlar konusunda daha çok ayrıntı verdi.  

Ekonomi ağırlıklı konuştu. Esprili ve halklın bam teline dokunan konulara değindi.

Neler söyledi:
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Niğde Ömer Halisdemir meydanında düzenlenen mitingde, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla meydanı dolduran halka seslendi. Başına köşeli kasket takarak çıkan İnce, konuşmasının başında alanda bulunan kalabalığı İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan sivil halk için 1 dakika saygı duruşuna, ardından da dua etmeye davet etti.
Dün yaşanan Filistinlilere yönelik saldırının istismar edilmemesi, seçim malzemesi olarak kullanılmamasını dile getiren Muharrem İnce, Niğde’nin patates sorununu da dile getirdi.
 
NİĞDE EN FAZLA EZİLEN KENTLERDEN BİRİSİDİR.

İnce; Sizin treniniz var mı? Var. Size tren kaçta geldi? 1932’de. Kim getirdi treni. İsmet Paşa… Peki sizin uçağınız var mı? 1996’dan beri havaalanınınız açıldı mı? Patatesler çürüyor. 41 vilayete lisanlı depoculuk vermişler. Ama size vermemişler. 10-15 kuruşa patates satıyorsunuz. Patatesler çürüyor. Şimdi bak ramazan geldi, siz 10 kuruşa satacaksınız, fakir fukara da 5 liraya patates yiyecek.  Niğde en fazla ezilen kentlerden birisidir.  Bunun hesabını sormak, sizin işiniz, sizin. 24 Haziran bu işe yarayacak.

EYY ERDOĞAN SEN HİÇ ŞEKER FABRİKASI YAPTIN MI? PETKİM YAPTIN MI?
Konuşmasına yapacakları vaatlerine anlatarak devam eden İnce şunları söyledi: " CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “K1, K2 kazık belgeleri var ya, onların hepsini kaldıracağız. Polisler var ya polisler; onlar gariban ailelerin çocuklarıdır. Onlar da mesai ücreti alacak, sendikalı olacak. Üniversite öğrencileri size sesleniyorum; her sene 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. Müzelere girmek eğitimin bir parçasıdır, bütün öğrenciler, öğrenci kimliğini gösteren herkes bütün müzelere bedava girecek. Bu ülkenin yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Türkiye’de cumhurbaşkanı tezek, pislik, çöp laflarını kullanmayacak. Cumhurbaşkanının en fazla kullandığı kelime ‘kalite’ olacak. Ey Erdoğan sen hiç şeker fabrikası yaptın mı ? Ey Erdoğan sen hiç TEKEL yaptın mı? Ey Erdoğan sen hiç TÜPRAŞ yaptın mı? Hastane yaptılar mı, yaptılar ama hemşire yok. Köprü yaptılar mı yaptılar. Geçsen de para ödüyorsun geçmesen de. Toprak gitmiş tapular bankada. Türkiye televizyon üretiyor ama bir televizyondan 10 Euro kazanıyor, otomobil üretiyor ama otomobilden 100 Euro kazanıyor. Fason üretim yaptığımız için zenginleşemiyoruz. Fason üretim yaptığımız için zenginleşemiyoruz. Tasarım yapacağız. Teknolojimiz olacak markamız olacak. Türk markası nasıl olacak? Akıllı çocuklarımız ile yapacağız. Onları iyi eğiteceğiz. Mesela Cumhurbaşkanını eleştirebilecekler. Demirel’e espri yapıyordu, Demirel gülüyordu. Şimdiki öyle mi? Hemen eve geliyor polisler” diye konuştu.

KALİTE OLACAK, GİRİŞİMCİLİK OLACAK
Passolig'i Kaldıracağım diyen İnce; “ Hazreti Peygamberimiz veda hutbesinde millete seslendi. Benden bir hakkınız var mı söyleyin dedi. Bizim başımızdaki zat kimseye söz söyletmez. Bir stadyuma giriyorsun, bir yıl görev yaptıktan sonra ben insanlardan alkış almalıyım demeliyim. Şimdiki Cumhurbaşkanı Passolig getiriyor. Sizi görüyor. Size söz Cumhurbaşkanı seçildiğimi zaman Pasolug’i kaldıracağım. Benim ülkemin gençlerinin Fransızlardan ne farkı var? Bu süreçte benden en fazla duyacağınız sözcük 'kalite' olacak. Yol yapıyorlar, yollar çöküyor.  Hastane yapıyorlar, hemşire yok. Köprü yapıyorlar, köprüden geçmeden para ödüyoruz. Okul yapıyorlar öğretmen yok. Bir iş yapıyorlar ama ortada kalite yok. İkinci duyacağınız kelime 'girişimcilik' olacak. Bu milletin ve bu zeki evlatların girişimcilik ruhuna inanıyorum. Ar-Ge'ye önem vereceğiz. Patent alacağız, özgür insan olacağız. Araba ve televizyon üretiyoruz ama boşuna üretiyoruz. Fason çalışıyoruz. Çünkü patent bize ait değil. Bir  otomobilden kazandığımız para 100 Euro, bir televizyondan 10 Euro kazanıyoruz. Türkiye televizyon üretiyor bir televizyondan 10 Euro, bir otomobilinden 100 Euro kazanıyor. Neden? Otomobilin markası sana ait değil, tasarımı sana ait değil, teknolojisi sana ait değil. Sen fason çalışıyorsun. Dünyada 100 marka arasında bir tane Türk markası yok. Ben bu ülkenin gençlerine tasarımı, teknolojiyi öğretmek istiyorum. Patent almalarını ve ülkemi ayağa kaldırmalarını istiyorum. Bu nasıl olacak? Bir genç özgür ortamda tasarım olur. Özgür bireyler teknolojiyi geliştirebilir. Sen daha Wikipedia'yı bile gençlere açmıyorsun. Sözlüğü bile kapatıyorsun. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı'nda her şey serbest olacak. Cumhurbaşkanı'nı eleştirmek bile serbest olacak."
İnce, e- biletin Cumhurbaşkanı'nın stadyuma geldiğinde protesto edenlerin hemen tespit edilebilmesi için çıkartıldığını savunarak, cumhurbaşkanlığı döneminde bu uygulamayı kaldırılacağını söyledi.

Polis memurlarına da seslenen İnce, cumhurbaşkanı olduğunda polis memurlarına mesai ücreti ve sendikalı olma hakkının verileceğini ifade etti.

'0-18 YAŞ SAĞLIK  ÜCRETSİZ OLACAK' 
İnce, '0-18' yaş arası çocukların hastanelerdeki tedavilerden ücret alınmayacağını belirterek, "0-18 yaşına kadar bütün herkes nüfus cüzdanıyla hastaneye gidecek. Devlet yapacak işini. '0' yaştan 18 yaşına kadar sağlık ücretsiz olacak" dedi. 
İnce,  toplumun yüzde 50'sinin kadın olduğunu; ama iş gücündeki kadın çalışma oranının yüzde 32 olduğunu ve bunu yüzde 50'ye çıkaracaklarını söyledi. 

SURİYELİYE 40 MİLYAR DOLAR PARA HARCADILAR 
Yapacakları vaatlerin kaynağını da açıklayan İnce, "Parayı nerden bulacaksın diyor.  4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadılar. Bu 40 milyar dolar ne kadar para biliyor musunuz ? TOKİ konut yapsaydı 2 milyon konut yapardı. Sen Suriyelilere 40 milyar parayı nasıl bulduysan bende bu ülkenin kadınlarına, gençlerine, çiftçilerine o parayı bulacağım" dedi. 

SARAY İLE 100 BİN KONUT YAPARDIK 
İnce, Cumhurbaşkanlığı külliyesine de değinerek, "Bir saray var saray. Saray ne kadar biliyor musunuz? Tam 2 milyar dolar. O sarayla konut yapsaydık 100 bin konut yapardık.  4 kişi yaşasa bir konutta, 400 bin kişinin yaşadığı koca bir şehir olurdu. Saraya 2 milyar dolar parayı buluyorsun, Suriyelilere 40 milyar doları buluyorsun çiftçiye, emekliye geldiğinde parayı bulamıyorsun" dedi. 

HER EVE BİR BAĞIŞ 
İnce, "Her aileye bir ev, her eve de bir bağış, dediğimde bol keseden atıyorsun diyor. Sen Suriyelilere 2 milyon konut yapacak kadar para harcamışsın da ben niye her eve bir bağış vermeyeyim ? Nasıl yapmayayım bunu, bal gibi de yapılır" diye konuştu.
 
  
Editör: TE Bilişim