CHP Bor Caddesi üzerinde bulunan Kadın Kolları Seçim Bürosunun açılışına CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce katıldı. Sosyal medya paylaşımları, meclis konuşma videoları tık  rekoru kıran Muharrem İnce’nin Niğde’deki konuşması da rekor kıracak cinsten. En son CHP’nin çiftçi mitingi için Niğde’ye gelen Muharrem İnce, bugün seçim bürosu açılışında da yine o tarihi konuşmalarından birini yaptı.

Aslında bu tür konuşmaları metin şeklinde yayınlamamak lazım. Çünkü yapılan o konuşmadaki, cesaret, tespitler, hatiplik, halka tercümanlığı,  oradaki CHP’lilerin coşkusu, yazı ile anlaşılmaz veya eksik kalır. O yüzden Muharrem İnce’nin Niğde’deki konuşmasının sadece bir kısmını yazıya döktük. Video izlenmeye değer…


Haber: Selim GÖKEL

Video; Fatih ÖZATA

Niğde’de CHP milletvekili adayları  ile birlikte esnaf ziyareti yaptıktan sonra, seçim bürıosu açılışına katılan Muharrem İnce  hükümeti topa tuttu. Muharrem İnce her zaman ki gibi sivri dili ile  hükümete ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklendi. CHP’nin etkinliğine Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Sevgi Özbek, Ramazan Ertan, İl Başkanı Erhan Adem ve kalabalık bir partili katıldı.

Muharrem İnce konuşmasında; Türkiye de siyaset şöyle olurdu. Partilerin genel başkanları televizyona çıkar, orda tartışırlar, vaatlerini söylerler, seçim bildirgelerini söylerlerdi. Sonra genel başkan yardımcıları tartışır, grup başkan vekilleri tartışır, milletvekilleri, il başkanları radyolara çıkar tartışırdı. Şimdi ilk kez farklı bir şey var.

ELİNDE KUR’AN, KURSAĞINDA HARAM, DİLİNDE YALAN…

Başbakan, yeniden başbakan adayı olan ve 23 nisan başbakanı mitingini engelliyor kaçak sarayda oturan bu ülkenin cumhurbaşkanı meydan, meydan geziyor miting parası devletten, seyircileri valiler buluyor okullardan öğretmenlerden öğrencilerden, arabalar devletin arabaları ve bütün bunlardan sonra meydanlara çıkıp gazetecilere laf söyleyen, muhalefete laf söyleyen, oradan işçilere laf söyleyen, oradan insanları eleştiren bir cumhurbaşkanı var. Önceden cumadan cumaya Google den bir ayet sallayıp bakara makara yapıyorlardı, şimdi seçim meydanlarında elinde Kur’an la dolaşıyorlar.

Şimdi Niğde’den o kaçak sarayda oturan cumhurbaşkanına sesleniyorum. Sen eline Kur’an ı eline aldığına göre biliyorsun ki eline abdestsiz Kur’an alınmaz. Kur’an ı kerim hepimizin kutsal kitabı. Sana bak şunu söylüyorum” Elinde Kur’an, kursağında haram, dilinde yalan, hadi bakalım Erdoğan”.

Sana bir soru soracağım; elinde Kur’an la madem seçim meydanlarında geziyorsun, elini o Kur’anın üstüne koy ve şu yemini et. O ses kaydı bana ait değil, o Eurolar o trilyonlar bana ait değil, ben oğlana sıfırla demedim diyerekten bu yemini edebilir misin. Oğlunda ki villalar benim değil diye bilir misin, paraları sıfırlamadım diye bilir misin, bunları söyle ondan sonra konuşalım din istismarı yapma.

BUNLARDAN KURTULACAĞIZ

Bakın bunların bir belediye başkanı çıkmış Kabe’nin maketini yapmış, Kabe Müslümanların en kutsal yeri. Bunun maketi falan olur mu. Maketin etrafında tavaf yapıyor. Birisi çıkıyor Hz. Peygamberin Kutlu Doğum Haftasında Kur’an ı kerimden pasta yapıyor. Din, iman, Allah, Kur’an, kitap diyerek memleketi yediler, sonra Kur’an dan pasta yapıp acıkınca onu da yediler. Bunlar haram, helal ver Allah’ım garip kulun yer Allah’ım diyor. Bunlardan kurtulacağız”dedi.

ÜÇ “Y” BEŞ “Y” OLDU

Muharrem İnce, partililerin coşkulu alkışları arasında yaptığı konuşmasının devamında, bu memleketin üç Y sorunu vardı. Yasakları vardı, Yoksulluğu vardı, Yolsuzluğu vardı. Şimdi bu memleketin, 5 “Y” sorunu oldu.  Yalanı eklediler, yüzsüzlüğü eklediler. Malazgirt Zaferinden beri bu topraklar böyle yüzsüzlük görmedi. Bakın Çanakkale ile ilgili bir reklamları var. Ezan, Kur’an, Bayrak gidiyor. Hepimizin Çanakkale’de bir hatırası var. Çanakkale bu milletin dik duruşu, bir destanıdır. Ya sen gitmişsin orada şehitleri istismar ediyorsun. Ya senin iki oğlun var, birine çürük raporu aldırmışsın, birine bedelli askerlik yaptırmışsın, bana şehitlikten bahsediyorsun. Borsa’nın yüzde 62’si yabancıların eline geçmiş. Gökdelende Avrupa birincisi olmuşuz. Avm ekonomisi küçük esnafı çökertmiş. Çiftçilerimiz banka teslim almış. Madenciler ölmüş… konuşuyor. Bu kaçak saray memleketin itibarıymış. Bakın itibar nedir biliyormusunuz. İtibar şudur; Dünyaya bir göktaşı yaklaşsa, televizyonlar flaş olarak verse. Burada kaçak saraydan bir açıklama yapsalar, Tübitak’tan bir açıklama yapsalar, birde Abd’den  Nasa’dan açıklama yapsalar, hangisine inanırsınız…. İşte itibar budur. Sevsinler senin bin ikiyüz odalı sarayını...”dedi.

 

İktidar olduklarında yapacaklarını da anlatan Muharrem İnce partilerinin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerinin kaynağını da ilginç örneklerle birlikte rakamlar vererek  anlattı.

 

Niğde’de büyük ilgi gören Muharrem İnce, Niğde’deki seçim irtibat bürosu açılışı programından sonra, Bor İlçesinde, Kemerhisar’da ve Ulukışla İlçesinde de seçim çalışmalarına katıldı.

 

Editör: TE Bilişim