Kabinede bir süredir beklenen değişiklik gerçekleşti. Kabinede 4 isim değişti. Niğde eski Valilerinden AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, İçişleri Bakanı oldu. Güler’in İçişleri Bakanlığına getirilmesi Niğde’de sevinç yarattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na AK Parti Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Adana Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı'na da AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun getirildiği bildirildi.

 

4 Bakan görevini yeni bakanlara devretti. İçişleri Bakanlığı'nda İdris Naim Şahin görevden alınırken, Mardin Milletvekili Muammer Güler yeni İçişleri Bakanı oldu. Güler, bu tür görevlerin, herkesin beklediği görevler olduğunu belirterek; “Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev. ''Benim için ailem için özellikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görev” dedi. 

 

TBMM'de İçişleri Komisyonu'ndaki makamında milletvekillerinin tebriklerini kabul eden Güler, duygularını paylaştı. Güler; “43 yıl önce burslu öğrencisi olduğum, 41 yıl önce de memur olarak başladığım daha sonra da her kademesinde görev yaptığım bir bakanlıkta, bakan görevine getirilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize şükranlarım vardır. İnşallah layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

“Bakanlık sizin için sürpriz oldu mu?'' sorusuna ise Güler, “Tabii bu tür görevler herkesin beklediği görevlerdir. Benim için de... Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev” karşılığını verdi.

 

 

MUAMMER GÜLER’İN ÖZGEÇMİŞİ

Mardin'de 21 Mart 1949'da doğan Güler, İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir'de maiyet memuru (kaymakam adayı) olarak başladı. Sırasıyla Denizli’nin Çal İlçesi kaymakam vekilliği, Pehlivanköy, Horasan kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü'ne atandı. İçişleri Bakanlığı'nda şube müdürü, daire başkanı, personel genel müdür yardımcılığı ve personel genel müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Personel Genel Müdürü iken 29 Ocak 1992 tarihinde Niğde Valiliği'ne atandı. Daha sonra 27 Eylül 1993 tarihinde Kayseri Valiliği'ne ve 6 Temmuz 1994 tarihinde Gaziantep Valiliği'ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28 Temmuz 2000 tarihinde Samsun Valiliği'ne atandı.

 

30 Ocak 2003 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atanarak 17 Şubat 2003 tarihinde görevine başladı. 12 Mayıs 2010 Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atandı. 7 Mart 2011 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmiştir.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye giren Güler, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı'na seçilmişti.

 

24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olarak görev yapmış ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir.

 

Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunmaktadır. 24 Ocak 2013 tarihli kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.

YENİ BAKANLAR KURULU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım.

 

Editör: TE Bilişim